Miért nem bízik bennem az anyukám?
Régebben sosem engedett sehová,mostmár kicsit jobb a helyzet.Szóval a sziutáció : a barátnőm meghívott engem,a barátomat meg még egy másik lányosztálytársamat egy fesztiválra,hogy menjünk vele,és ott van nyaralójuk,szóval a szállásunk is meglenne.
A lány apukája visz minket kocsival,és ott is lesz velünk.Meg van beszélve,hogy a barátom külön szobában alszik,meg egyébként is alighanem fogunk sokat aludni,hiszen koncertek lesznek későig.
Elmondtam anyának,hogy a barátom is jön (miért titkoljam el? később csak nagyobb gáz lenne belőle,meg egyébként is,nem gondoltam,hogy ekkora ügyet csinál belőle). Erre teljesen kifakadt, hogy így nem enged el, stb. Nem tudom mitől fél,lesz velünk felnőtt,meg egyénként is! Ez tényleg ekkora dolog lenne,hogy elszeretnénk menni együtt szórakozni a barátainkkal?
Anya nem érvel,nem ad magyarázatot,csak a nemleges választ. Én meg nem szeretnék kiszúrni se a barátnőmmel,sem magammal. A barátom nélkül nem szeretnék elmenni,mert akkor úgyis csak arra gondolnék,hogy sokkal jobb lenne,meg itt is lehetne stb...
Mondtam anyának,hogy el is titkolhattam volna,hogy jön,de nem akartam becsapni.Ezzel csak azt éri el,hogy legközelebb hazudjak. Ezt is mondtam neki,azt mondta nem érdekli. Igazából mindig ott lesz keresztbe,ahol csak tud.
L/16
Előre is köszönöm a válaszokat.
szia!
Jajj, voltam én is fiatal....:) Meg van beszélve, hogy Te meg a barid külön szobában... persze....:))) Na, de komolyan:) Anyukádat a szeretet és az aggódás vezeti. Az hogy elmondod -e neki vagy sem , ez nem "kérdés"; ő az édesanyád. Persze , ez 16 évesen full "szülői szigor", nem is szeretném ezt hosszasabban kifejteni. A szülök általában azért aggódnak a csemeték miatt , mert mindig lehetnek olyan események, amelyek az ő "negatív" hozzáállásukat igazolják. Az nagyon jó, hogy felnőtt is lesz veletek , de mindenhova kísérni fog , mint egy pesztronka?? :) Hát nem hiszem...
Anyukád jogosan aggódik érted ; én azt tudom mondani/írni, hogy itt csakis a bizalom segíthet. Ha kapni akarsz, adj is kicsit, Pl. ígérd meg, hogy minden nap felhívod , vagy ő hívhat téged, megbeszélitek hogy vagy , hogy érzed magad stb... ez még nem akkora kérés, de anyukád is megnyugszik, hogy nincs bajod.
én keresnék egy nyugodt alkalmat,mondván több vesztenivalóm nincs és leülnék anyummal beszélni,hogy nyilván a szextől fél,de 1. már nem vagy szűz,úgyhogy felesleges 2. még szűz vagy és ha ott akarod elveszíteni,és nem enged,akkor is mindig lesz alkalom,bárhol,bármikor titokban és még a védekezésre is gondoltam 3. szűz vagy és az is akarsz még maradni.
elmondanám,hogy 16 vagyok,fontos nekem a bizalma,elmesélném milyen koncertek lesznek,mikre szeretnék menni. megkérdezném,hogy ő mikor volt először bulizni a szülei nélkül,milyen fesztiválokra járt + azt is,hogy miért félt ennyire.
egyébként szerintem is jogos a féltése,teljesen egyetértek az első válaszolóval. :)) én is voltam 16, lehet anyukád is a saját emlékei miatt nem enged el :)) + biztos baromi furcsa neki,hogy már ilyen nagy vagy!
Ha lehet vele beszélni, akkor a 2. válaszoló ötlete jó. De ha nem lehet vele beszélni, meg se próbálnék még egy beszélgetést, írnék egy levelet, és felhívnám onnan, hogy elmentem.
Az én szüleim sose bíztak bennem, pedig nem adtam okot bizalmatlanságra, se tanulásban se másban. A barátaimat, a kórust, ahol 10 éve énekelek, szintén nem tartják megfelelő baráti körnek, nem véletlenül húztam el 18 éves koromig a mobiltelefon vásárlást (ne legyen póráz), nekik az lenne a jó, ha folyton itthon ülnék (huszonévesen is), és kiszolgálnám őket. A viselkedésükkel azt érték el, hogy egy idő után semmiről nem kérdeztem meg őket, most meg már hiába mondom nekik, oda se figyelnek, mikor lesz fellépésünk, csak meg vannak sértődve, mikor megyek aznap, hogy "nem szóltam" (pedig mindig szólok), de már nem érdekel, bevágom az ajtót, és a színpad mindent feledtet.
Esetleg azt nem lehetne megtenni, hogy a barátnőd apukája, aki ott lesz veletek, beszéljen anyukáddal?
anya tényleg nem olyan,akivel meg lehet beszélni a dolgokat,de nem fogjátok elhinni ; kis érzelmi kitörésem lett a másfél óra pityergés után,kimentem hozzá,megöleltem ( ilyet max akkor,ha hosszabb útról jövök vissza szoktunk ) és elmondtam neki,hogy miket írtatok,és hogy ez most tényleg nem kettőnkről fog szólni,hanem hogy a barátainkkal legyünk,és jól érezzük magunkat :) a nevelőapám viszont tutira nem engedne így el,de végülis anya megengedte,de nem tudhatja meg a nevelőapám,mert kiakadna.Szóval anya falaz nekem,de azt mondta,ha kiderülne,mossa kezeit. :)
Köszönöm minden válaszadónak,hasznos tanácsokat adtatok:)
Örülök, hogy jól sült el! :) Azt tudtam volna még tanácsolni, hogy ha a bnőd szüleivel mentek, akkor az ő apukája hívja fel az anyukádat, és biztosítsa a körülményekről.
Igazából az ilyen el nem engedéseknél a szülő saját magában nem bízik, tudniillik hogy tudta-e úgy nevelni a lányát, hogy az már magától is tudja, mi a helyes. Ahol tudod, te is biztosítsd őt arról, hogy igen, tudod.
Egyébként ha a szülők nem mennének, akkor azt mondanám, hogy menj el engedély nélkül. Elvégre a nevelés kétoldalú dolog, a gyerek is ugyanúgy neveli a szülőjét. Én is így tanítottam meg szüleimet arra, hogy el tudom már magamtól dönteni, hova akarok menni, és nem kerülök rossz társaságba. Persze, ez fiúknál másképp van, de szerintem te is meg tudod már válogatni a barátaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!