Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a teendő, tényleg szar az...

Mi a teendő, tényleg szar az életem? Mit tennétek? (fontos)

Figyelt kérdés

Nos az a problémám hogy itthon nem igazán tökéletes a helyzet..Mindig csak a munkáról esik szó semmi másról..Nálunk a rendszeres étkezés elmarad,már az idejét se tudom mikor reggeliztünk együtt..Nincs a családommal közös téma..tulajdonképpen egymás mellett élünk egy házban..

Mivel sokat dolgoznak igy mindenki megy a maga utján..

Anyuval a kapcsolatom nem túl jó..elvagyunk meg minden,de nem nagyon beszélgetünk..semmi nőiességet nem látok benne, csúnyán beszél,nem igazán érdekli a háztartás a főzés..nem érdeklik a nőies dolgok..olyan mintha férfi lenne..és ezt nekem vhol rossz látni..

Apummal elvagyok meg minden,jobban mint anyuval..

Tesommal is elvagyok,bár nem vagyunk olyan igazi mély teo-kapcsolatban..ő már elköltözött 5éve,de előtte se volt ez meg..ő jól elvan apuékkal..Segitünk egymásnak,de igyekszek megoldani amit lehet egyedül,mert hiába mesélek nem figyelnek oda,vagy másnap már nem is emlékeznek rá..csak a saját igazukat mondogatják és másba bele se gondolnak..

Nincs nálunk semmi családi élet, úgy érzem hogy a "családban" én egy senki vagyok..de hát ők mindig azt mondják/mondták hogy a gyereknek a felnőttek dolgába nincs beleszólása..

Elköltözni nem hiszem hogy megoldható lenne,mert nincs pénzem mivel még tanulok..Alapból félénk és visszahuzodó vagyok,nehezen ismerkedem..Sajnos az egyik szememre születésem óta nem látok és nem tudom magam igy elfogadni és szeretni..23f

kort és nemet is

2011. nov. 9. 21:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is az lenne a legjobb, ha elköltöznél otthonról. Nincs már helyed a szüleid között, kinőttél onnan. De ezt ne sajnáld, ennek így kell történnie.

Az egyik válaszoló írta, hogy ha lenne párkapcsolatod, abból meríthetnél erőt. Igen, de amíg az életeddel ennyire elégedetlen vagy és a pároddal próbálod meg pótolni, amit az élet egyéb területein nem kapsz meg, addig a párkapcsolatod sem lesz egészséges.

2011. nov. 10. 09:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Olvasom amit írtál,és messze nem érzem azt,hogy pocsék életed lenne.

Nézd a jó oldalát.A szüleid dolgoznak.Legalább van hol lakni,van mit enni.Ha nem dolgoznának könnyen az utcán lennétek.Anyukád"férfias,nincs benne semmi nőies.De legalább nem agresszív alkoholista aki csak azért behúz a szemed alá,mert kevés pia van otthon) az én anyám ilyen)

A tesóddal azért elvagy.( én tesóm azt mondta egyszer,hogy szerinte azért vagyunk csórok,mert én a kisebb megszülettem,és ha nem lenne törvénybeütköző a tette,már rég kinyírt volna)

Szóval a te életed nem olyan vészes..Azt hogy a szüleid dolgoznak,és meló után fáradtak,és pihenni akarnak,ez teljesen érthető.Sokszor amikor este 7-re hazaérek,örülök,hogy lyuk van a fenekemen,és végre leülhetek a fotelba..

(egyébként én meg halláskárosultként jöttem a világra,így az életem is nehezebb,tele akadályokkal,mert nem szívesen alkalmaznak rosszul halló embereket..Valamiért azt hiszik,hogy aki nagyothalló az szellemi fogyatékos is..)

2011. nov. 10. 09:42
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem pontozok le senkit hisz véleményekre vagyok kiváncsi..az a jó vélemény ami öszinte bármilyen is legyen az..

A szar életet nem ennyire komolyan szar az életettem mint sokan irták,az h dolgoznak a szüleim az nagyon jó,de van a környezetemben olyan család akinél szintén sokat dolgoznak és mégis van családi élet,ezt tudom mert voltam náluk hosszabb időszakokat..

2011. nov. 10. 15:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem a kapcsolataid és a lelki válságaid, hanem a hozzáállásod miatt nem lesz se párkapcsolatod, se barátaid.

A nagy helyzet a következő:

Mind az otthoni mesedélutánból, mind az ödipuszkomplexusból, mind a családi válságokon való kínlódásból jó ideje kinőttél már. Az emberek, többek között a szüleid és jó magad, mind a saját igazukat mondogatják és nem szívesen fogadják el mások ellenkező véleményét. Nincs mindenki mély kapcsolatban a tesójával, ez még nem világtragédia. Az, hogy a szüleid nem figyelnek minden szavadra... nos ez kissé cinikusan fog hangozni, de ezt csinálják 23 éve, nem véletlenül tesz jót a családoknak, mikor a gyerek elmegy koleszba: mindenki fellélegzik, nem szembesül nap mint nap a másik idegesítő dolgaival és a távolság miatt újra érdeklődni kezd a másik iránt. Továbbá szintén köztudott és elfogadott gyakorlat és tény, hogy a gyereknek egyik szülőjével jobb kapcsolata van, mint a másikkal. Nagyon kevés olyan ember van, aki mindkét szülőjével puszipajti. A szülők nem erre vannak. Ha nincs családi élet, az szomorú, a családanya dolga a családi élet teremtése, ha ezt nem teszi, te nem fogod tudni helyettesíteni, de persze próbálkozhatsz, ha attól jobban érzed magad (jobban fogod). Ilyenkor mondja azt az ember, hogy oké, akkor pá, majd az én családom. Tanul, dolgozik, megházasodik, gyereke és családi élete lesz.

Bocs, ma ez a következő: bulizik, bulizik, bulizik, tanul, tanul, bulizik, dolgozik, bulizik, bulizik, bulizik, betölti a 35-öt és elkezd gondolkodni azon, hogy összeköltözik valakivel és bejegyzett élettársi kapcsolata lesz, majd bejegyzett élettársi kapcsolati élete lesz.

Szóval, szerinted édesanyád nem nőies. Hát ez kellemetlen. De édesanyád és édesapád dolga, nem a tiéd. Válassz magadnak olyan feles-- bocs, bejegyzett élettársat, aki nőies. Anyukádnak nem kötelessége, hogy imponáljon neked, 20 éve elmúlt az az idő, amikor anyukádra kellett felnézni, mint nőre.

Pénzt munkával lehet keresni, ha visszamúzódó vagy menj könyvesboltba eladónak, könyvtárba, informatikusnak, magántanárnak, autószerelőnek, zeneszerzőnek. Nehézségeid vannak önmagad elfogadásával. Sajnálom, nekem is volt ilyen időszakom, más nem tudja elfogadni helyetted magadat. Menj el a láthatatlan kiállításra beszélgess a két szemükre nem látó vezetőkkel, akiktől megtudod, hogy hogyan lehet a tiédnél kétszer hátrányosabb helyzettel is együttélni, élvezetesen.

Az, hogy nem tudod elfogadni magad, hogy nincsen párkapcsolatod, nem vagy elégedett a családi életeddel és visszahúzódó vagy nem mentség, ürügy, ok arra, hogy így állj az élethez. Kapd össze magad, tegyél erőfeszítéseket és minden helyre jön. A világ barátságosabb és szebb, mint hinnéd. (Ezt most komolyan mondom, tapasztalatból. Nekem is nagyon hasonló időszakom, kb 2 éve. Erőt vettem magamon és most teljesen jól megvagyok. Ne sajnáld magad, mert attól, hogy vannak whiter problémák ez még mindig egy hatalmas adag white people's problem.) Bocs, ha kemény voltam, de ezen más nem segít. Ébredj fel.

18 és lány

2011. nov. 11. 22:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Valószínűleg egy olyan családról van szó, ahol nagyrészt nem alakítottak ki a gyereknél életvezetési technikákat, követhető erkölcsi és viselkedésbeli mintákat, ahol hiányoztak a családi szertartások (pl. reggeli), a szülő-gyermek kötődéssel sem volt rendben sok minden a korábbiakban - szóval nagy a hiányosság. Ilyenkor mondjuk azt, hogy a gyerek nem tanult meg semmit, ami a felnőtt élethez kell, hogy valahogyan gyerek maradt, hogy mocsárban ragadt. Magyarországon nem olyan ritka ez, sajnos, de attól még szar, ezt be kell látni. Ez nem jelenti azt, hogy bele kell törődni. Azt mondják, a mocsárból csak akkor szabadulsz ki, ha kihúznak, de az emberek, mint látod, szenvtelenek a tehetetlenekkel szemben, látod, hogyan állnak a hajléktalanokhoz is. Nem könnyű, de az ember mégis képes erre: mássz ki a mocsárból egyedül, légy nyitott, játssz számodra szimpatikus szerepet (ugyanis te nem csak egy félvak srác vagy, ne redukáld le magad, minden emberben vannak komoly értékek - kivéve, abban, aki már elitta az agyát, mondjuk)... Ha képes vagy kilépni önmagad szűk ketrecéből, akkor hamarosan kedvelni fognak. Olvass a buddhizmusról, ha tudsz, járj el buddhista előadásokra vagy hasonlókra - nem kell elköteleződnöd mellette, de vsz. segíteni fog. Az kábé szerintem a "hogyan húzzuk ki sajátmagunkat a mocsárból" életgyakorlatát nyújtja, na persze ennél jóval több, ez inkább a vulgár-buddhizmus, ha van ilyen.
2012. nov. 23. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!