Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy valaki csak azért akar elválni mert a férje nem segít neki a házimunkában?

Figyelt kérdés
Számomra ez felfoghatatatlan,ha egyébként szereti a férját akkor ilyen piti dolog miatt elválni?Hova fajul a világ?:(
2011. nov. 9. 19:09
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nálunk odahaza is mindent anyum csinált,ugyanis ő otthon volt és neki ez volt a dolga!

Nálunk is így van,a párom sokat dolgozik,én itthon a gyerkőkkel(keresem a munkát)és a házimunkát szinte csak én csinálom!Ő max.néha besegít a főzésbe!De amikor még melóztam akkor én csináltam mindent,még nagyobb is volt a rend,nem voltak gyerekjátékok itt-ott:))

De hogy ezért elválni...

2011. nov. 9. 19:38
 12/25 anonim ***** válasza:
87%

Én voltam cseléd két évig egy pasi oldalán. Ne tudd meg, a végén úgy bánt velem, mint egy kutyával. Egyszer, mikor hazajött melóból, és nem voltak kivasalva a cuccai, begurult, és lekevert két óriási nagy pofont. Na, akkor hagytam ott a fenébe.

Ez nem csak abból áll, hogy nem segít porszívózni. Ennek szövődményei vannak.

27/n

2011. nov. 9. 19:38
 13/25 A kérdező kommentje:

Kedves 27n még jóó,hogy ott hagytad,gonolom azzal

az emberrel már nem volt minden rendbe idegileg ha ezért lekevert két pofont!

2011. nov. 9. 19:41
 14/25 anonim ***** válasza:
96%
igaza van, hogy elválik tőle. ha házvezetőnő kell neki, keressen azt. nem piti dolog.
2011. nov. 9. 19:49
 15/25 anonim ***** válasza:
96%

Na ez az, hogy eleinte ment a nagy szerelem, meg a kényeztetés. Aztán összeköltöztünk. Segített ő nekem, olyan volt, mint a kis angyal.

Aztán egyre több melót hagyott rám, pedig én még tovább dolgoztam általában, mint ő. Végül semmit nem segített. ( az ő lakásában laktunk) Minden hülyeségét morgott velem, aztán már kiabált is, ha pl kajálás után nem mosogattam el rögtön.

Két év kellet ahhoz, hogy megtudjam, milyen ember ő valójában.

Nem mindig kis hülyeség az a probléma, amit mi annak hiszünk/látunk.

27/n

2011. nov. 9. 20:02
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Itt sztem nem feltétlen azon van a hangsúly, hogy jajj, nem segít... hanem azon, hogy a férj nem képes egy picit sem tenni azért, hogy a felesége válláról levegye a terhet, hogy kicsit segítsen, ha látja, hogy a nő hullafáradt, hogy elvárja, hogy kiszolgálják (főleg ha a nő ugyanolyan időt ledolgozik munkahelyen is, mint a férfi). És ez azért már nem annyira piti. Nem 100 évvel ezelőtt élünk, és nem is a középkorban, szerencsére, hogy a férfi ura legyen a feleségének...
2011. nov. 9. 20:02
 17/25 anonim ***** válasza:
96%
Gondolom, nem az a konkrét ok, hogy a héten nem porszívózott. Gondolom, ez csak egy "tünet", és a férfi hozzáállását sok mindenben tükrözi.
2011. nov. 9. 20:03
 18/25 anonim ***** válasza:
96%
Honnan tudod, hogy valóban ez az egyetlen és tényleges indok? És nem csak egy utolsó csepp a pohárban? Sokszor látszólag semmiségek robbantják a régóta telítődő puskaporos hordót.
2011. nov. 9. 20:07
 19/25 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ez a "nem segít a házimunkában" csak a jéghegy csúcsa, a mélyben sok egyéb dolog is ott kavarog. Mindez inkább a szeret, megbecsülés, tisztelet hiányát leplezheti, aminek eredménye a nő=cseléd.

Az ismerősöd valószínűleg nem akarta világgá kürtölni, mit rejt a mély, ezért mondja ezt a kézzelfogható válási okot.

2011. nov. 9. 20:16
 20/25 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező: Azért nem érted az ismerősödet,mert teljesen más a felfogásod.Szerinted az a normális,hogy mindent a nő csinál,pedig sok olyan kapcsolat van,ahol ismerik a munkamegosztás fogalmát.Nem mindegy,hogy a nő egész nap otthon van gyes-en a gyerekkel és van ideje esetleg takarítani főzni,míg a gyerek alszik vagy pedig munka mellett,ami akár 12 órázást is jelenthet arra kell hazamennie,hogy SEMMI sincs kész és ha ő nem mosogat el vagy nem mossa ki a ruhákat,akkor senki!Ez pedig hosszútávon kikészíthet valakit.A férj pedig szomorú,ha hagyja,hogy idáig fajuljon a helyzet és nem veszi észre magát,hogy a felesége ugyanannyit megtesz mint ő és még az egyebek is teljesen rá maradnak.Tudod ilyen férj akkor sem kellene,ha utánam dobnák.Lehet,hogy neked dícsőség volt,hogy még munka mellett is mindent te csináltál és megcsináltál panaszkodás nélkül,de vannak nők,akik ennél azért többre vágynak.
2011. nov. 9. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!