Volt párom 6 hónapja nem fizeti a gyerektartást, amióta a bíróságon voltunk, végrehajtást kértem. Mit csinál a végrehajtó? Mikor lesz ebből pénzem? A volt páromat is értesítik erről?
Elsősorban inkasszózzák a számláját, majd, ha az nem elég, tiltják a fizetésének meghatározott összegét (függ attól, hogy egy vagy több gyerekről van-e szó, más miatt tiltanak-e már, stb.).
Ha ez sikertelen lenne, akkor akár árverésre is kerülhet a dolog: ingó vagy ingatlan árverés. (Autót, házat - legvégső esetben).
Ez elég hosszadalmas folyamat, ebből egyhamar ne remélj pénzt.
Az állam általi megelőlegezést próbáltad?
Nálunk az volt, hogy anyum több év után fordult bíróságra, amikor már megelégelte apumat, hogy semmit nem fizet. Sajnos előrébb nem jutottunk, mert apumnak akkor (és szerintem a mai napig) nem volt bejelentett munkahelye, effektív nem volt hivatalos keresete. Sem pedig tulajdona, mert az ingatlan, amiben az új családjával éltek/élnek a nagymamám nevén van. Úgyhogy anyum nem tudott belőle semmit kicsikarni. Hozzáteszem 300-400e forintokat vitt haza apám nettóban havonta nem hivatalosan és egy fillért nem láttunk belőle, és anyum egyedül nevelt sima, alkalmazotti fizetésból... :P
Sajnos nem tudom, hogy milyen háttere van a ti eseteteknek, de szerintem ha kiharcolod, biztos lesz belőle valami. Anyum nem volt túl harcias, gyorsan feladta a dolgot, lehet, hogy ez is baj volt.
A végrehajtásról természetesen levélben értesítik a párodat, majd a munkáltatót is, akinek kötelessége lesz a keresetének megítélt részét neked utalni.
A tartásdíj nemfizetése bűncselekmény, szabadságvesztéssel büntetik.
Volt egy sofőr nálunk, aki csak beugróként dolgozott egy-két napos egyszerűsített bejelentéssel pont azért, hogy ne kelljen fizetnie.
Nem is tette, levonni nem tudtak, ezért kőrözést adtak ki ellene. Gondolom már ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!