A párom ki akarja provokálni a szakítást. Mellette viszont hiteget. Mit tegyek?
konkrétan nem mondja meg, hogy be akarná fejezni, viszont állandóan kiidegel(pl. lenézve beszél velem, ha jelzem, hogy fáj, még neki áll feljebb, vagy napokra megsértődik nem is keres - azért mert pl kifejeztem, hogy megbántott. stb stb)
a lényeg, hogy minden helyzetben úgy viselkedik, hogy szinte kiprovokálja, hogy elhagyjam, viszont mivel nem mondja ki ezt konkrétan, mellette bizonytalanságban tart, hogy lehet mégis szeret, csak ilyen hirtelen jellem.
tehát ha szándékosan rákérdezek, hogy azt akarja e hogy befejezzük, azt válaszolja nem, csak viselkedjem máshogy.-és ebben megint kitalál valamit, amiért hibáztat.
szóval tiszta ellentmondás még egy mondata is.
pedig én szeretem őt és szeretném, ha már minden rendben lehetne, de ő folyamatosan ingerült, vagyis mindenen egyből fel kapja a vizet, mintha csak maga a jelenlétem zavarná.
és ez megy hónapok óta, és kezdek tönkre menni bele, a szeretethiányba, a feszültségbe :(
mit tehetnék én?
tekintve, hogy jelenleg bocsánatot kért, a legutóbbi beszólása miatt, jelenleg változott a véleményem, ami megegyezik most a tegnap 21:00 válaszadóéval:
"Nekem inkább egy uralkodni akaró férfi rajzolódik ki. Próbálja megtörni az önbecsülésedet, hogy irányíthatóvá tegyen. Tehát vagy átmész kutyába és felvállalod a rabszolga státuszt vagy szakítasz."
jelenleg most nem hagytam magam, nem tudott irányítani.
jelenleg most én "győztem"
jelenleg...
Az idézett válaszadó vagyok.
Amit leírsz, az is a koreográfia része... TAktikai okokból bocsánatot kér. Ez kb olyan, mintha verekedés közben fütyörészve arrébb sétálnál. Ezzel az ellenfél elkezd bízni, hogy te nem is akarsz verekedni. Így még nagyobb ütést be tudsz vinni, mert nem számít rá.
Ez ciklikusan ismétlődni fog. Ha már pofon is lesz, utána nagy csokor rózsával fog zokogva bocsánatot kérni. Aztán nőnek a pofonok, nőnek a csokrok...
A Stockholm szindróma mond neked valamit?
értem a st. szindrómát.
viszont az akkor alakul ki, ha először volt agresszió és utána annyira magatehetetlen a "rab" hogy már mindenbe kapaszkodik hogy vmi jót kapjon (szeretetet)és senkiben nem tud a támadón kívül.
viszont nálunk először a kedves, udvarias, cuki muki arc volt.
utána jött elő az uralkodó kényszere.
sajnálatos, hogy taktikai okokból kér bocsánatot - elfogadom ezt a mondatod is - hogy továbbra is a "markában" tartson.
összegezve: ha a párom ilyen lelkületű, akkor nem arról van szó, hogy nem szeret, hanem nem tudja hogyan kell szeretni, tehát szeret a maga módján, mert neki ez az.
a kérdés csak az, hogy tönkremegyek e bele, vagy én így, hogy átlátom a helyzetet, esetleg irányíthatnám is....
mindenesetre most a bocsánatkérés után megint túl vagyunk egy veszekedésen, megint bocsánatot kért.
hát ismétlődés az biztos van.
megbánt aztán bocsánat, megint megbánt, megint bocsánat.
most megígérte, hogy meg akar változni.
csoda, hogy eddig eljutott.
ja lehet ezt is "taktikai" okokból mondta.
ok, ha nem ez a szeretet neki, akkor kérdem én, egy ilyen jellemű embernek MI A SZERETET?
mert mégiscsak ember...
viszont abban biztos vagyok, hogy valóban van már igénye arra, hogy megválozzon.
tekintve, hogy volt hatalmas balhénk egy otthoni felmosásból!
tehát azt mondta hogy így utólag nagyon sok minden átértékelt és látja, hogy amit ő tesz, az helytelen.
szóval ahhoz képest, hogy anno bocsánatot sem tudott kérni, ahhoz képet szerintem jól állunk.
ha sikerülne és megváltozna, akkor már szerintem mehetnék a pszichiátriára is betegeket kezelni :)
Felnőtt embereket nehéz megváltoztatni, főleg ennyi alapvető, személyiségből eredő dolgokban.
Szokásokat lehet, pl. pakolja el a zoknijait, vagy ne böfögjön hangosan. Ezekre oda lehet figyelni és lehet változni a másik kedvéért.
Viszont én a helyedben élnék a zéró tolerancia elvével, mert a párod olyannak tűnik, mint egy rossz és makacs kutya. Ha sokszor leszidják a szőnyegre vizelésért, majd egyszer elnézőek, akkor a kutya juszt is ismét a szőnyegre fog vizelni. (Aki tartott már terriert, tudja miről beszélek.)
Szerintem ülj le vele és mondd meg, hogy ennyi és ne tovább, ha egyetlen egyszer előfordul, akkor vége - de ezt csak akkor, ha komolyan gondolod, egyébként hiteltelenné válasz a szemében.
A szeretetet pedig mindenki ki tudja mutatni. Van aki tettekkel, van aki inkább szavakkal, van aki ráfordított idővel. Ha egyiket sem teszi, akkor minden jószándékú belemagyarázás ellenére nem szeret.
Sőt, a szavak sem elegendőek, mert mondani bármit lehet. Én is szívesen elmondom neked akárhányszor, hogy mennyire szívből szeretlek, miközben nyilvánvalóan nem igaz, hiszen azt se tudom, ki vagy.
A szeretet elsősorban viselkedésben nyilvánul meg. A másik érdekében teszek dolgokat, fontos nekem az, hogy jól érezze magát, ez komoly prioritást élvez.
Ha gondolod, privátban szívesen beszélgetek veled tovább - én nem tudok írni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!