Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért törvényszerű az, hogy a...

Miért törvényszerű az, hogy a volt barátnő/feleség megkeserítse a volt férj új életét?

Figyelt kérdés
Legyen akár az, hogy otthagyták, vagy ő hagyta el a családot. Ha valami nem működött, miért nem lehet túllépni rajta, miért kell hátráltatni a másikat, miért kell irigynek lenni arra, hogy valaki mással boldogabb lehet a kedves, ne adj isten, tartósabb is a kapcsolatuk?
2011. nov. 8. 15:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod, hogy hány képet tesz fel? Tán te is nézegeted az ő profilját? :)

A férjem exe is hülye, viszont pont ezért nincs sehol se az ismerőseim között és nem is nézegetem, mert nem vagyok rá kíváncsi. Hogy ő engem nézeget-e? Valószínűleg nem, mert az összes adatom és fotóm le van tiltva a nem-ismerősök elől.

2011. dec. 1. 17:08
 12/18 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem törvényszerű, de tény, hogy elég gyakori. Nálunk apa vált el, utána újra nősült, az első házasságából van a nagyobbik bátyám, a másodikból vagyok én és a kisebb bátyám. Egész normálisan váltak el egy év után, mert a nő szerelmes lett. Apa beletörődött és fizette a gyerektartást, de nem tartották a kapcsolatot. 23 évesen találkoztam először a féltestvéremmel, 16 év van köztünk. Az ex barátnőkről is megoszlik a véleményem, van, aki belátja, hogy kapcsolatnak nem működött a dolog, de barátságnak igen. Az én párom 8 évig volt együtt az első barátnőjével, aki végül megcsalta, ezért szakítottak. Megbeszélték a dolgot, párom túltette magát rajta, és nagyon jóban vannak, néha összejárunk. Van másik két exe, akikkel 1-1 évig volt együtt, ők szerintem még mindig nem léptek túl a szakításon, azóta sincs kapcsolatuk, párommal közös képek vannak fent az iwiw és FB profiljukon azokból az időkből, mikor még együtt voltak. Eleinte kicsit zavart, ahogy kínos velük összefutni is, próbálják magukat hozzám hasonlítani, célozgatnak... Az egyikük csak azért felhívta tavaly páromat, hogy segítsen neki karácsonyi ajándékot venni a vásárban egy közös ismerősüknek, és külön kérte, hogy vigyen el engem is. Az egész lényege az volt, hogy végigmérjen és kifaggasson, hogy áll az életem.. Persze semmi fontosat nem kötöttem az orrára. Az ilyeneken felesleges agyalni, idegeskedni, csak megmérgezik a kapcsolatot. Nyilván a párodat se érdekli már az exe, hisz szétmentek. Te se foglalkozz vele, hidd el, könnyebb lesz.
2011. dec. 1. 17:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert képtelenek elengedni a másik felet. Ha el tudná egy ilyen nő (férfi is) engedni az exet, mert tudomásul veszi - bármennyire is fáj -, hogy már mást szeret (illetve: őt már nem szereti) az ex, akkor nem lihegnének mindenáron bosszúért, és nem akarnának tönkretenni mindent - a egyébként semmi közük.

Túllépni nem lehet semmin "csak úgy", ez süket duma. Ha egy veszteséget az ember meggyászolt (a válás is az), akkor idővel túlJUT rajta. Gyász nélkül nem.

(Valamint nem csak a volt feleség tudja megkereseríteni az ex életét, hanem a volt férj/pasi is.)

2011. dec. 1. 19:20
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
Ha csak barátnő volt, én sem értem. Viszont ha gyerekek vannak, közös ház, egymásrautaltság, ott a férfi a hunyó! Egyszer azt ígérte, jóban rosszban, a gyerekeket sem egyedül vállalta senki. Csak számonkérik rajta a vállalt feladatát, semmi több. Megfosztotta a gyertekeket a családban való felnövéstől (ez ha jól belegondolunk, nagyon sok hátránnyal jár: nincs előtte minta sem a családról, sem az apaszerepről, nincs nyaralás, különórák, sport, pénz az életkezdéshez, de van helyette egy tönkrement, depressziós anya, aki éjjel-nappal dolgozik), sokszor siralmas élethelyzetbe kényszeríti őket(el kell adni a házat/lakást, albérlet, anyaszálló), sokszor iskolacsere. Számtalan dologgal nyomorítja meg a családja életét azért, hogy ő újra élvezhesse a friss pipihúst, felelősség és otthoni munkamentes életet. Ezért, finoman szólva is haragudni lehet. Képzeld már el: megun, otthagy mondjuk 2-3 kis gyerekkel, el kell adni a házat, beköltözöl velük egy egyszobás lakásba, futkosol segélyekért, hogy meglegyen a kenyér hóvégén, magyarázod a gyerekeknek, hová lett apu, miért kellett elköltözni a barátoktól, miközben esélyed nincs többé normális életre.Sőt, nagy eséllyel szerette is még, ha haragos. Eközben az ex vígan megy moziba meg nyaralni az új nőjével... Komolyabban kellene venni a fogadalmat, amit teszünk, és nem mások kárán keresni a "boldogságot". Ha egy palit a volt felesége szívat, annak oka van, én nem szidnám, hanem megkérdezném, mi is történt. Sokan nagyon-nagyon meglepődnének, milyen a párjuk másik arca!Érdemes lenne...
2011. dec. 1. 19:48
 15/18 anonim ***** válasza:
65%
Az utolsó hozzászóláshoz még csak annyit tennék hozzá, hogy az új nő helyében elgondolkoznék, hogy vajon rám is ez a sors vár? Engem is lecserél majd, ha nem állnak olyan peckesen a cicijeim szoptatás után? Ha felszedek pár kilót a terhesség alatt? Ha nem tudok rá annyit figyelmet szentelni, mint a gyerek előtt? Tényleg az a megoldás, hogy ott kell hagyni azt a nőt? Én vagyok a megoldás? Meddig?!
2011. dec. 1. 19:56
 16/18 anonim ***** válasza:
65%
Akire haragszanak, az rosszat tett.Egy családot elhagyni, arra én nem sok magyarázatot tudnák elfogadni.
2011. dec. 1. 19:56
 17/18 anonim ***** válasza:
48%

Az én párom is házas volt, van 3 gyereke. Mikor összejöttünk, akkor már elvált volt. Nem egy másik nő miatt vált el, hanem mert már nem bírták ki egymás mellett az nejével. A nő soha nem dolgozott egy percet sem, a párom tartotta el, mikor kérte, hogy menjen el dolgozni, elvégre a gyerekek már iskolások, akkor inkább gyorsan elintézte, hogy teherbe essen (nem ecsetelném hogyan) és ne kelljen dolgoznia. Közölte, ha dolgozik akkor nem tud a barátnőivel együtt lenni olyan sokat, és ezt nem akarja. Hát a párom el is vált tőle, elege lett. A gyerekeit imádja. Mióta összejött velem, a nő teljesen ki van akadva, múltkor közölte párommal, hogy kár, hogy nem halt meg, akkor több pénzt kapna utána árvaellátás címen. A párom csak annyit mondott neki dec. 2-án, hogy majd 5-6-án tudja adni a gyerektartást, akkor jön meg a pénze.

Hát én az ilyen nőt nem fogom megérteni, sajnálom. Mindig azt nézte, mennyi pénzzel tudja az államot lehúzni a gyerekek után...szánalmas...

2011. dec. 6. 14:25
 18/18 Nikolett6 válasza:
Nálunk épp fordítva volt…az új barátnő, később felesége csinált ki mindenkit!!!! Még a férje családjàt is! A gyereket házasság után már látogatni sem látogatták, telefonon sem keresték!
2023. máj. 13. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!