Mért nem csinál ilyenkor apa semmit? Mit tegyek, hogy végre lépjen valamit? (bővebben lent)
Kicsit hosszú, de szükségem lenne pár tanácsra, nem tudom mit csináljak, én ezt nem bírom!
Van egy bátyám (25 éves lesz lassan), és már nagyon kiborít. Pár napja megvert, csak mert ő parancsolgat itthon nekem, én meg nem hagytam magam. Szerinte nem csinálok itthon semmit, (a házimunka az ő szemében ezek szerint egy semmi) míg magát már-már egy félistennek tarthatja, mert ő segít a műszaki dolgokban apámnak, meg az autószerelésben odakint, meg csinált most egy kályhát. (Tényleg szép munka volt tőle, de most én is menjek hegeszteni egy kályhát, amikor lány létemre gőzöm sincs ehhez? mert úgy érzem, egy ilyet várna el tőlem...) Szóval kiabált velem, hogy "takarodj fel a szobádba", meg hasonlókat, ("a k.rva anyád, húzzál fel a szobádba"), holott én ilyeneket nem mondanék neki... Csak visszaszólok, hogy ne beszéljen így velem. (ennyit, és így) Aztán utánamjött, és ütött, meg a karomat szorította meg nagyon, van rajtam pár folt is (kb.5), és kis sebek (2), és mivel tudom magamról, hogy mennyire ki tudok borulni, nekem kell a nyugtatót szednem, holott úgy látszik, neki lenne rá szüksége...
Ma is hasonló volt a helyzet. Mivel átálltunk a kályhás fűtésre, amikor kinyitja az ajtaját, hogy tegyen rá fát, akkor száll ki a füst, én meg kinyitottam az ablakot, hogy kimenjen a füst, amit én nagyon nem bírok. Erre kb. fél perc múlva odament, és becsukta... A füst bent maradt, én meg megkérdeztem: "nem érzed a füstöt?" Erre nekemront, hogy hogy beszélek vele, "takarodj a szobádba", mert neki vizes a haja, és nem lehet kinyitni, meg amúgy is be van zárva a szobaajtóm, mit ugrálok, meg ver (amikor azt mondta, hogy megver, akkor felém is ugrott fenyegetően)
Az első esetnél apám volt itthon, összesen annyit csinált, hogy mögém állt, és eltessékelte maga mögött, aztán 2x rászólt teljesen kedvesen, hogy ne szóljon hozzám. Ó, és még én voltam a rossz bátyám szemében, mert felvettem a kalapácsot a kezemben, mivel épeszű ember egy kalapácsos embert nem nagyon szeretne megverni. Persze használni nem tudtam, hiszen rögtön kicsavarta a kezemből.
2. esetben anyám volt itthon, ő rendesebben rászólt, hogy hozzám ne érjen, ne beszéljen így.
Anyámmal, és apámmal is tiszteletlenül beszél, sőt, még mamámmal is! És apám, aki talán tudna rá hatni, egyszerűen még csak el sem beszélget vele! Semmit nem képes tenni. Már félek itthon lenni, mert sosem tudni, mikor jön rá a nyavalya, és mikor ront be a szobámba megverni, vagy nem tudom mi lesz legközelebb... Apámnak már mondtam, hogy csináljon már valamit, de nem érdekli! Hogy magyarázzam el neki, hogy beszéljen már végre vele?
Amúgy bátyám már régebben is ilyen hülye volt, de fokozatosan rosszabbodik a helyzet. Azért ilyeneket régen nem tett, vagy nagyon-nagyon ritkán, és az elmúlt 1 évben már tiszta idegbeteg, szerintem pszichológushoz kéne vinni! Mit tegyek?
Én ilyen esetben szépen besétálnék a rendőrségre megmutatnám magamon a nyomokat hogy ezt a bátyám csinálta, és mivel van nyoma a bántalmazásnak akkor a rendőrség fog csinálni valamit, mert nem egy hasonlóról tudok.
Én sosem bántom a húgomat sőt egyetlen egy lányt sem tudok bántani. Nálunk is vannak vitatkozások testvérek között, de én sose emelek rá kezet és a húgom se rám, persze sose küldöm el őt sehova csak megmondom neki a frankót hogy ez meg ez nem működik, és a te bátyádnak is így kellene viselkednie. Én barátnőmre is egyszer rászállt a bátya, mert részegen ment haza egy buliból én akkor még ott voltam és ugye a barátnőmre szó szerint ráparancsolt hogy csinálja meg ezt meg ezt, nem emlékszem már rá hogy mi volt az, de amikor a barátnőm ezt nem tette meg a testvére minden további nélkül neki lökte a falnak, utána én kicsit megszorongattam majd amikor lekevert nekem egyet én durr orrba vágtam majd be a hideg zuhany alá és bedobtam az ágyába, ez jó lecke volt neki mert másnap ő kért bocsánatot tőlem és őrült hogy így leállítottam. Szerencsére senki nem sérült meg csak ijedtség volt.
Ha van barátod aki azért van olyan kondiban mint a bátyád nem árt ha kicsit néha ott lenne melletted főleg otthon és ha rád támadna a bátyád akkor ő kicsit fenéken billentse.
Igen, most szakmázok, még nem tudok elköltözni.
És igen, érzelmileg labilis vagyok (hamar sírógörcsöt, és valami pánikroham-szerűséget kapok), de én korántsem beszélek senkivel a családomból úgy, ahogy nem illik. És tudom, hogy ha van valami gondom, akkor a barátom megnyugtat. (a barátom már meg akarja verni, de szerintem az semmire sem vezet) Valamint nekem mindig van itthon nyugtatóm is, ha kell, beveszem, mert én nem akarok ilyen lenni. Tudom, hogy hogyan adjam ki magamból a feszültséget, és az az írás nálam, amivel senkinek sem ártok. Ezen kívül nem tudom, mi bajom lenne még, én nem vagyok az erőszak híve, mint ő.
22:40
ha nem tudja felülmúlni azt a viselkedést, amit a családja produkál, akkor korántsem nevezném abnormálisnak a kérdezőt. írásából is látszik, hogy nem sötét éjszaka szülte az irományát.
ezért is mondtam, hogy legszívesebben megütném. barátod se hiába táplálna ilyen indulatokat. a Te testi és lelki épségedről van szó, amit hosszútávon nyugtató nem kezelhet.
"a látlelet meg 8 napon túl gyógyulóra van"
Tévedsz, a látlelet mint a neve is mutatja, arra szolgál, ogy rözítse amit az orvos az adott pillanatban lát rajtad!
170. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a sérülés vagy a betegség nyolc napon belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető a súlyos testi sértés bűntettét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Ha a testi sértést aljas indokból vagy célból, továbbá ha védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személlyel szemben követik el, a büntetés bűntett miatt könnyű testi sértés esetén három évig, súlyos testi sértés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.
(4) Bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az elkövető, ha a testi sértés maradandó fogyatékosságot vagy súlyos egészségromlást okoz, illetőleg, ha a súlyos testi sértést különös kegyetlenséggel követi el.
(5) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a testi sértés életveszélyt vagy halált okoz.
(6) Aki a súlyos testi sértést gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (4) bekezdésben meghatározott esetben három évig, életveszélyes sérülés okozása esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(7) Az (1) bekezdésben meghatározott vétség elkövetője csak magánindítványra büntethető
Ezeket a törvényeket vagy miket nem ismertem, csak a 8 napon túl gyógyulót.
Beszéltem amúgy nővéremmel, de ő meg anyámmal rosszban van, az egyetlen kibúvóját nekem szegezte, hogy mit csodálkozok, hogy anyával így beszél... De arra már ő sem tudott mit mondani, hogy a többiekkel is így bánik, de akkor is csak őt védi, hogy "Akkor velem mért nem ilyen?" Pedig nagyon szeretem nővéremet, de nem értem hogy ő is mért nem látja a helyzetem. Lehet hogy bátyám hazudgál neki is... Már másnap sem az igazat mondta a történtekről. Ha feljelenteném, akkor is én lennék maga az ördög, hogy hogy merészelek ilyet tenni?!
Szerencsére hétköznaponként most már nem lesz itthon, szóval lesz egy kis nyugtom tőle.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!