Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lopásról készült jegyzőkönyv...

A lopásról készült jegyzőkönyvet ki olvassa el? Hogy merjek az utcára menni?

Figyelt kérdés
A tesóm 16 évesen életében ma először lopott ( Tesco). Nagyon szégyellem!!! Faluban élünk, 1-2 napon belül megy a jegyzőhöz a papír. Kitudódhat a faluban? Azt hiszem elsüllyedek szégyenemben!!!!!!!!!!!!!!-- köztiszteletben álló család vagyunk (én pedagógus a faluban). Nem lett volna rászorulva, egy barátnőjével volt és tulajdonképpen ő lopott. A tesóm vitte a "BARÁTNŐ" táskáját. A barátnő hamarabb kijött az üzletből a tesómnál meg besípolt a táskája...... Persze a barátnő lelépett azonnal! Anyut behívták, szegény teljesen kivan! Zokog! Én sem bírom abbahagyni!!ÉN EZT NEM ÉLEM TÚL!! Kiderülhet? Vagy van ilyen esetben titoktartás a hivatalban?
2009. máj. 6. 20:20
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
83%
Hamar kitudódik, de a bnőnek kell egy verés.
2009. máj. 6. 20:23
 2/30 A kérdező kommentje:
KI SEM MEREK MENNI AZ UTCÁRA A SZÉGYEN MIATT!!! Nemhogy dolgozni......
2009. máj. 6. 20:25
 3/30 anonim ***** válasza:
97%

elvileg nem tudódhat ki

ha kitudódik, azzal nyilvánvalóan megsérti a titoktatást a polgármesteri hivatal

(az adott ügyintéző és vagy a szabálysértési osztály vezetője)

rengeteg szabálysértési ügy, akta van

nem ügy ez, több ezer van belőle

2009. máj. 6. 20:28
 4/30 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos várható, hogy egy faluban minden kitudódik, ezért próbáld meg elejét venni a dolognak. Menj be és kifejezetten kérd a titoktartást /ami egyébként kötelező lenne!!!/ Bízzál benne, hogy Rád való tekintettel nem válik "közüggyé" ez a szerencsétlen eset. Ha mégis kiderülne, túl kell élned! Nagyobb bajt is túléltek már, gondolj erre. Ha mégis kiderülne, úgysem merik a szemedbe mondani a faluban. Amennyiben rákérdezne valaki, válaszold ezt: megmondanád, miért fontos neked a más dolgaiban turkálni? El fogja magát szégyellni, ne búsulj. Vígasztald meg szegény édesanyádat. Az öcséd nem is nagyon hibáztatható, hiszen ő csak ott volt, a táska nem az övé volt, hanem bizonyíthatóan a lányé. Talán még az is egy kifejezetten női dolog volt, amit elmelt, nem?
2009. máj. 6. 20:30
 5/30 A kérdező kommentje:
A tesóm lány, az a mocskos kis semmirekellő bűnös meg egy 4000 Ft-os nadrágot akart lopni. Persze anyu szabadkozott, hogy kifizeti de már nem lehetett.
2009. máj. 6. 20:37
 6/30 A kérdező kommentje:
Egyenesen a jegyzőhöz kell mennem?
2009. máj. 6. 20:39
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

Ez velem is megesett.

Én loptam, a Tescoban, mert fogadtunk a barátnőimmel. Nem szép dolog, megbántam, de amikor fiatal az ember, tesz meggondolatlan lépéseket.

Nem kérek kioktatást, tapasztalatnak írom le az esetem!

Nyugodj meg, nem fog kitudódni.

Az én esetemben legalábbis nem történt meg. A helyi önkormányzat kiküldte a levelet, fel sem bontottam, annyira szégyelltem, a mai napig felbontatlanul hever a fiókban.

Senki sem beszélt róla. Nem hallottam vissza soha. Pedig az én falumtól pletykásabb nem igazán létezik.

Azóta 3 év telt el. Nap mint nap megyek a hivatalba. Mindenki kedves velem, sokat segítenek minden téren. Soha senki sem említette, pedig más a szememre lett hányva. Ez nem.

Szóval ebből kiindulva elég diszkréten kezelik az ilyen ügyeket. A jegyző tudhatja, max annak a titkárnője, ha kiadja gépelni a papírt. De a falusi önkormányzatok kicsik, nem igazán van kapacitás titkárnőre. Szóval ne görcsölj, nyugodtan menj ki, ne beszéljetek róla, és elül a dolog.

Végképp ne menj be titoktartást kérni, mert azzal csak felvered az ügyet, mégjobban felfigyelnek rá.

Legyetek túl rajta, csendben, ez a tanácsom.

2009. máj. 6. 20:42
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Az embereket ismervén, ki fog tudódni titoktartás ide vagy oda, de ez kit érdekel? Nézd, nem te loptál...ezzel mindenki tisztában van. Nem fognak rád ujjal mutogatni. Megértem, hogy véded a húgodat, de ő is hibás. Talán egy kis megszégyenítéstől megkomolyodik.
2009. máj. 6. 20:44
 9/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Nagyon kivagyok elhihetitek!

Egyszer már hallottam ilyen esetet csak akkor egy 8. osztályos fiú lopott aki a mi iskolánkba jár. Talán így derülhetett ki mivel az igazgató is megtudta... Szerencsére a húgom már középiskolába jár egy közeli városba. ( Az ő sulija megtudja?

2009. máj. 6. 21:10
 10/30 anonim ***** válasza:
73%

Én az ilyen embereket nem értem meg, már bocsáss meg!

Mi a szart foglalkool vele, a többi se jobb, csak teszi az agyát...

De sajnos az én családom is ilyen, és én már kivagyok tőlük

2009. máj. 6. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!