Kihasznalom oket?
Jovo honapban toltom a 21-et. A parommal, o 26 eves, 3 eve tavkapcsolatban vagyunk, ez heti 1 talalkozast jelent. Majusban befejezem a sulit, utana szeretnek a varosunkban dolgozni 3-4 honapot, hogy legyen egy kis penzem. Aztan ha osszejon a dolog akkor a baratommal szeretnenk kimenni kulfoldre, ha nem jon ossze, akkor egy olyan varosba koltozni az orszagban, ahol nagyobb esellyel talalunk munkat mint itt.
A szuleimnek elmondtam a terveinket, erre annyit mondtak, hogy en csak kihasznalom oket mert addig elek itt amig suliba jarok. En ezt nem igy erzem, szeretnenk vegre a sajat labunkra allni, jobban megismerni egymast mert ez a heti 1x par ora nem tul sok, illetve az utazgatas is rengeteg idot es penzt elvesz. A kapcsolatunkkal eddig nem volt baj, kitartottunk egymas mellett a nehezsegek ellenere, es a jovot is egyutt tervezzuk. 3-4 ev mulva szeretnenk egy kisbabat, ehhez viszont valamit fel is kene tudnunk mutatni, megalapozni a jovot es kideriteni, hogy az egyutteles is mukodik-e olyan jol ahogy mi azt elkepzeltuk. Ha ezeket most nem kezdjuk el, akkor mikor fogjuk? Most csak azert meg eljek itthon 4 evet, hogy ne szoljanak meg, aztan 25 evesen kezdjem el kialakitani a sajat kis eletemet?!
A parom is az evek alatt osszesporolt tobb szazezer forintot, hogy a penz ne akadalyozzon minket az indulasban. A szuleim megis ugy erzik, hogy en kihasznalom oket, es mar elore tudjak, hogy sirva fogok egyszer ide visszajonni, azonban ha innen elmegyek, szamomra mar nincs visszaut, folyton ezt hangoztatjak.
A masik kozkedvelt mondat, hogy en es a gyermekem ehezni fogunk a parom mellett. Mar ezt is elore latjak. Tudom, hogy nem szeretik a baratomat mert ok egy olyan ferfit szeretnenek mellem aki tobb szazezreket keres havonta, a baratom viszont a havi 130 ezerrel nem felel meg ennek a kikotesnek, ezert meg se probaljak ot elfogadni.
Mi a velemenyetek errol? Ti is ugy gondoljatok, hogy csak kihasznalom oket? Ilyen nagy problema az ha szeretnek mar onallo lenni?
Ez azt jelenti, hogy csak egy befektetést látnak benned.
Ne törődj ezzel.
A terved jó, folytasd.
A szüleid rettentő ostobák - már bocs.
Egyszer úgy is ott kell hagynod őket. Ők akartak gyereket, nem te akartad őket, így nincs joguk felhánytorgatni, hogy eltartottak téged, s miért a pároddal közös jövőt terveztek, így most már nem "nincs rájuk szüksé
ged".
Az ilyen hozzáállás butaságra vall.
Ez az ő önzésük, birtokló szeretetük. Minél előbb lépj ki belőle, mert egyre nehezebb, és tönkreteheti az életed és az új családod életét. Az irántuk való szereteted és tiszteleted megtartásával határozottan induljatok a saját utatokon el. Ha így teszel: előbb-utóbb megértik, hogy mi az igazi, önzetlen szeretet. Egy ősi szanszkrit mondás:
Ha szereted a gyermeked, engedd a saját útját járni.
A 'saját út' (svadharma) egy nagyon fontos dolog: amiért itt vagyunk, amiért létesültünk, annak a keresése, annak a felismerése, ez minden tevékenységünket áthatja, az értelmét a dolgoknak ez adja. Ezt akadályozni nagyon rossz dolog, betegségek, szenvedések forrása. Ezt segíteni kell, magunknak is, azt keresve, aki ezt segíti, és másoknak is, intuitíve beleérezve: mi az, ami az ő szellemi útján segítő?
-a
Szerintem az csak dícséretes, ha minél hamarabb a saját lábadra akarsz állni, nem úgy mint a legtöbb mai fiatal, aki sokszor még 30 évesen is otthon van..Pán-Péter effektus.
Én arra gondolok, hogy a szüleid valahol féltenek. Erre nem a legjobb kifejezés, hogy kihasználod őket, de talán nem találnak mást:) Ha dolgozol sokkal nagyobb eséllyel tudod ket segíteni ha erre egyszer szükség lesz.
Emellett az azért elgondolkodtató, hogy a barátodat alig ismered.Távkapcsolat, heti 1 alkalommal találkozás, nekem nem tűnik túl stabil alapnak, mert nem ismeritek egymást!
Nem vagyok szkeptikus, lehet, hogy a világ egyik legaranyosabb embere ő, de azért nem árt az óvatosság.:)
Lakva ismerni meg a másikat. Szerintem mielőtt belevágnál -egyébként nagyon szép tervedbe-, nem ártana egy kicsit együtt élnetek. Mert ha zátonyra fut ez a távoli kapcsolat a való világban, akkor a szüleid lesznek ill. lehetnek azok, akik "én megmondtam" jelzővel illethetnek. És valahol igazuk is lenne, nem?
Koszonom a valaszokat. Azert szeretnenk osszekoltozni, hogy kideruljon mukodik-e egyutt ejjel nappal is vagy nem. Gyermeket termeszetesen nem azonnal szeretnenk ahogy elkoltozunk hanem csak par ev mulva.
A heti 1 talalkozo is lehetne tobb ha....
-Mivel en tanulok, nincs keresetem a szuleimtol meg nem varom el, hogy ok fizessek azt, hogy a baratomhoz megyek szombatonkent.
Masreszt a parom azt mondta, hogy neki egyszerubb es gyorsabb autoval kozlekedni, tehat 3 eve mindig o jon hozzam.
-A kovetkezo ,, ha,, ott merul fel, hogy neki legkesobb este 3/4-ed 9-kor el kell mennie tolunk mert a szuleim nem engedik, hogy tovabb maradjon. Amugy siman egyutt lehetnenk ugye pntek delutantol szombat estig de nem aludhatunk egyutt, mivel ugye az o hazuk az van amit ok mondanak....
Szoval ez a heti egy talalkozo lenyegebn nem rajtunk mulik, ha tehetnenk termeszetesen tobb idot toltenenk egyutt, de ez igy ebben a formaban nem mukodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!