Mit válasszak? Mi lenne helyes? Ki téved?
Anyám már egy éve tudja, hogy meleg vagyok, és nem akarja és nem is tudja ezt elfogadni. (Nem akartam, hogy megtudja, rájött magától is)
Szerinte a melegek között nincs őszinte, igazi szerelem, sem olyan kapcsolat, ami egészséges és pozitív hatású lenne, ezért konkrétan megtiltotta hogy ismerkedni próbáljak. Vallási okokra és társadalmi okokra is hivatkozva tiltotta meg nekem.
Azt mondta, hogy menjek terápiára, Ő kifizeti. ha pedig a terápia sem segít, akkor nyugodt elvonult életet élhetek, és nagyon szép eredményeket érhetek el a választott hivatásomban, de semmiképp nem lehetek együtt egy másik férfival.
Érzem, hogy választanom kell. A saját boldogságom és a családom jóhíre és boldogsága között. nagyon szeretnék boldog lenni, de bármit is tegyek a szívem ketté fog törni.
Segítsetek néhány tanáccsal kérlek.
Ha nem akar a közelben látni, akkor megkérdőjelezhető, hogy szeret-e.
Ha azt mondaná, hogy baromira nem ért egyet a homoszexualitásoddal és számára idegen dolog, DE a fia vagy és ezért elfogadja/beletörődik, az jelentene szeretetet. Hogy a te boldogságod fontosabb lenne neki a saját világszemléleténél.
Ugyanis ő nem a melegséget ítéli el, hanem téged. Ez a nagy különbség.
Az ismeretségi körömben van egy zsidó család (izraeli állampolgárok), akik vallásosak. Az egyik gyerekük egy szerelem miatt (is) a muszlim vallást választotta. A szülők egy hétig kamilláztak a bejelentés után, ugyanis ez baromi nagy arcul csapása az ő értékrendjüknek. Amikor magukhoz tértek, mondták neki, hogy nem támogatják a muszlim vallást, de elfogadják, hogy ezt választotta. Annyit kértek tőle, hogy egyezzenek meg, hogy nem térítgetik egymást, mindenki elfogadja és tiszteletben tartja a másik vallását, elfogadni kell, nem egyetérteni.
Évek múltán ott tartanak, hogy a vallási ünnepeken látogatják egymást, betartják az adott vallás/ünnep szabályait egymásnál tiszteletből, bár nem hisznek benne. Ez szintén szeretet és elfogadás.
Anyád és a vallás miatt tényleg segíthetne egy pszichológus, hogy ezeket el tudd fogadni és össze tudd egyeztetni.
Viszont szánd rá az időt, hogy olyan pszichológust találj, aki valóban egy hullámhosszon van veled és úgy érzed, hogy haladtok, mert pszichológusból is sokféle van, jó és rossz is. Szóval ne egyetlenben gondolkodj.
Próbáld ki, ha működik, akkor maradj nála, ha nem érzed, hogy haladtok valamerre, akkor keress másik szakembert.
Milyen vallású vagy egyébként?
Nem vagyok vallásos, de úgy tudom, a legtöbb vallásnak alaptanítása, hogy feltétel nélkül el kell fogadni embertársainkat és Isten is mindenkit szeret.
Ennek fényében anyukád kicsit kiesik ebből a tanításból...
Ő vallásos egyébként?
Szia!
Nagyon nehéz. Először is, nagyon nagy bukta lehet a dologból, ha eldobod a családod, és kiderül, mégsem vagy meleg, csak érzelmi labilitás volt az egész.
Ha valóban meleg vagy, szerintem addig, amíg náluk vagy, tiszteld meg őket, hogy halgatsz rájuk. Próbáld kibírni azt az 1 évet. Keress munkát, az egyetemet már úgy is el tudod végezni, én is úgy csinálom. Akkor majd lesz párod!
Talán ez a legkíméletesebb út mindenkinek!
Hogy jött rá édesanyád?
22/L
Római katolikusok vagyunk.
Anyám is komolyan veszi a vallást.
Meg úgy általánosságban véve az egész család.
És úgy jött, rá, hogy valaki más indiszkrét volt és beköpött neki.
Amúgymeg tökre rám tartozna, hogy mit csinálnék a párommal.
Engem sem izgat, hogy szüleim miket csinálnak a hálójukban.
Addig amig otthon élsz és a szüleid tartanak el légy szives és fogadd el az ő értékrendjüket, fogadj szót anyukádnak engedelmes jó gyermek módjára és ne hozz szégyent rájuk.Mert nem azért vállatak, hoztak létre és neveltek fel téged hogy hálátlan légy és bántsd őket.
Amikor majd saját lábadon állsz csinálsz amit akarsz és a francot se fogja érdekelni a szexuális beállitottságod ,szokásaid addig amig indokolatlanul túl nem hangsúlyozod.Ha egyébként teszed a dolgod rendesen.
De ha meg akarsz botránkoztatni embereket, számits rá ,hogy sikerülni fog és az amúgy elkerülhető atrocitásoknak nézel elébe.Mert még sokkal többen vannak és arogánsabbak a "begyepesedett" többezer éves normalitások mentén élő emberek akik ha irritálja őket valami nem fogják vissza magukat és nem leszenk elnézőek.
(szinte csodálkozom magamon milyen visszafogott vagyok, enyhe hányiger környékez, vajon miért?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!