Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi gyerektartást fizetsz...

Mennyi gyerektartást fizetsz a gyerekeid után, vagy mennyit kapsz rájuk az exedtől?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy mi van a törvényben,de azt is hogy milyen könnyű megkerülni,letagadni a fizetést egyebek!

Kiváncsi vagyok ki mennyire tartja fontosnak,hogy válás után is megadja a gyerekének amit lehetséges.

A napokban találkoztam az egyik ismerősőmmel és mesélte,hogy 10.000 Ftot állapítottak meg gyerektartásnak a 14 és 12 éves gyerekek után cakunpakk.2 gyerekre 10.000.Feketén dolgozik az apuka és esze ágában sincs többet fizetnie annak ellenére,hogy 15 évig éltek együtt.És ez nem egyedi a környezetemben.Most ez mennyire átlagos?A ti ismerőseitek körében ez hogy működik?

2009. máj. 5. 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

egyik ismerősöm: két gyerekre 20E + ruháztatás, táborok, szabadidős programok költségeinek fele + apukánál vannak havi 3 hétvégét

másik: havi 20E egy gyerekre

2009. máj. 5. 10:43
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Sógornőm 20 e Ft-ot kap gyerekenként, két gyereke van.
2009. máj. 5. 10:50
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Nekem erről az a véleményem,hogy normális értelmes ember aki szereti a gyerekét gyerekeit azt jót akar nekik,és nem is akar kibújni sem a fizetési sem egyéb kötelezettségei alól.Csak a szánalmas aljas jellemtelen embernek nevezett senkik tesznek ilyet.

A gyerekünk mindig a gyerekünk marad,és kötelességünk a legjobb tudásunk szerint megadni neki minden tőlünk telhetőt.Aki nem ezt teszi az nem apa és nem anya.

Mindig kinyílik a bicska a zsebembe,ha olyanról hallok,hogy valaki nem akar megfelelően gondoskodni a gyerekeiről.Pláne ha azért teszi,mert másik kapcsolata lett,és a régi meguntakat már dobná.Sajnos ez sokszor az új társ miatt is van,aki szintén azt várná,hogy a régi kapcsolatból való gyerekeket már ne támogassa az ő kedvese.Undorítóak az ilyen emberek.És mégis nagyon sok ostoba új társ van,aki abba nem gondol bele,hogy majd ő is lehet ex egyszer,és az ő gyereke sem lesz fontos majd akkor a párjának,de az ilyen megérdemli,csak a gyerek nem.Szerintem teljesen reális az,hogy legyen egy minimum összeg aminél ne lehessen kevesebbet fizetni(bármilyen helyzet van a gyerekeknek akkor is biztonság kell,és a szülő kötelessége bárhogy ezt megoldani)és a %-os arány is ok,gyerekenként 20%.Mindenki gondolja meg,hogy mennyi gyereket tud vállalni.Ne utólag nyavajogjon amikor megvan már a gyerek,hogy mégsem tudja eltartani.Ez kötelesség.

2009. máj. 5. 10:56
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Ismerőseim között inkább a "többet fizetek" általános.

Nem hiszem, hogy ez attól függ hány évig éltek együtt, hanem, hogy az apa mennyire érzi magát felelősnek, mennyire szereti a gyerekét. A legtöbb férfi megpróbálja pénzzel, ajándékokkal kárpótolni a gyereket azért mert nem lehet vele mindíg együtt.

Tehát inkább többet fizenek "vedd csak meg neki azt a kiskocsit, ruhát, kütyüt...stb" és ajándékokat is sürűbben vesznek.

2009. máj. 5. 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
20e./gyerek kapok, de így is megsínylették, megkoplalták a gyerekek a dolgot. Pedig én is rájuk költök még 60-70ezret. S ha van plusz úgy azt is. Persze a lakhatás is benne van, de hát fürdeniük, melegedniük csak kell?
2009. máj. 5. 11:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek több olyan férfit, aki 50 000Ft-ot fizet gyermekenként, de ők átlag feletti jövedelemmel rendelkeznek. Megkeresnek havonta néha 1 millát is, de olyanokat is ismerek, akikről Te írtál. Abból a típusból jóval többet ismerek, akik boldogan kibújnak a kötelezettségek alól és annyi pénzt sem adnak, hogy legalább enni tudjanak a gyerekeik. Ismerek olyan férfit, aki csodálkozva nézett rám, amikor számon kértem, miért nem fizet a lányai után gyerektartást. Azt válaszolta, annak a dolga eltartani a lányokat, akinél ott maradtak. Még csak fel sem fogta, mennyire gerinctelen, ahogy viselkedik.
2009. máj. 5. 17:31
 7/7 anonim ***** válasza:
nálunk párom egészen 1 éven keresztül 240 ezer ft-ot fizetett 2 gyerek után, emellé fizette párom a lakáshitel felét, úgy, hogy már bemenni nem engedi őt a feleség a közös tulajdonú lakásba sem(pedig még nincs kizárólagos lakászasználat)ilyen összgek mellett minden alkalommal elvittük gyerekeket fizetős programokra, ruhákat vettünk stb. egyszer csak anyuka egyik reggel felkelt és gondolta, hogy neki jár még ezen összegek felett havi 60 ezer ft( mai napig nem tudjuk mire véli ezt, de így gondolja) na ezek után ment párom és keresett egy ügyvédet, ezután került bíróság elé az ügy, ahol anyuka követeléseit elkaszálták többször is, és már egy ideje csak töredékét állapítoták meg tartásdíjnak...Hát így is ellehet rontani egy életet a mohósággal, és a kapzsisággal!!
2011. dec. 7. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!