Mennyi gyerektartást fizetsz a gyerekeid után, vagy mennyit kapsz rájuk az exedtől?
Tudom,hogy mi van a törvényben,de azt is hogy milyen könnyű megkerülni,letagadni a fizetést egyebek!
Kiváncsi vagyok ki mennyire tartja fontosnak,hogy válás után is megadja a gyerekének amit lehetséges.
A napokban találkoztam az egyik ismerősőmmel és mesélte,hogy 10.000 Ftot állapítottak meg gyerektartásnak a 14 és 12 éves gyerekek után cakunpakk.2 gyerekre 10.000.Feketén dolgozik az apuka és esze ágában sincs többet fizetnie annak ellenére,hogy 15 évig éltek együtt.És ez nem egyedi a környezetemben.Most ez mennyire átlagos?A ti ismerőseitek körében ez hogy működik?
egyik ismerősöm: két gyerekre 20E + ruháztatás, táborok, szabadidős programok költségeinek fele + apukánál vannak havi 3 hétvégét
másik: havi 20E egy gyerekre
Nekem erről az a véleményem,hogy normális értelmes ember aki szereti a gyerekét gyerekeit azt jót akar nekik,és nem is akar kibújni sem a fizetési sem egyéb kötelezettségei alól.Csak a szánalmas aljas jellemtelen embernek nevezett senkik tesznek ilyet.
A gyerekünk mindig a gyerekünk marad,és kötelességünk a legjobb tudásunk szerint megadni neki minden tőlünk telhetőt.Aki nem ezt teszi az nem apa és nem anya.
Mindig kinyílik a bicska a zsebembe,ha olyanról hallok,hogy valaki nem akar megfelelően gondoskodni a gyerekeiről.Pláne ha azért teszi,mert másik kapcsolata lett,és a régi meguntakat már dobná.Sajnos ez sokszor az új társ miatt is van,aki szintén azt várná,hogy a régi kapcsolatból való gyerekeket már ne támogassa az ő kedvese.Undorítóak az ilyen emberek.És mégis nagyon sok ostoba új társ van,aki abba nem gondol bele,hogy majd ő is lehet ex egyszer,és az ő gyereke sem lesz fontos majd akkor a párjának,de az ilyen megérdemli,csak a gyerek nem.Szerintem teljesen reális az,hogy legyen egy minimum összeg aminél ne lehessen kevesebbet fizetni(bármilyen helyzet van a gyerekeknek akkor is biztonság kell,és a szülő kötelessége bárhogy ezt megoldani)és a %-os arány is ok,gyerekenként 20%.Mindenki gondolja meg,hogy mennyi gyereket tud vállalni.Ne utólag nyavajogjon amikor megvan már a gyerek,hogy mégsem tudja eltartani.Ez kötelesség.
Ismerőseim között inkább a "többet fizetek" általános.
Nem hiszem, hogy ez attól függ hány évig éltek együtt, hanem, hogy az apa mennyire érzi magát felelősnek, mennyire szereti a gyerekét. A legtöbb férfi megpróbálja pénzzel, ajándékokkal kárpótolni a gyereket azért mert nem lehet vele mindíg együtt.
Tehát inkább többet fizenek "vedd csak meg neki azt a kiskocsit, ruhát, kütyüt...stb" és ajándékokat is sürűbben vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!