Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el anyának, hogy...

Hogy mondjam el anyának, hogy pénteken nem mentem suliba és igazolást kéne írnia?

Figyelt kérdés

Idén jóban lettem nagyon az egyik osztálytársammal,akinek eltört a keze bmx-ezés közben és még múlt héten otthon maradt.Írt pénteken reggel egy sms-t,hogy a szülei elmentek egész hétvégére vmi távoli városba és egész nap egyedül lesz,csak este megy le a nagyija és menjek el hozzá reggel,mert unatkozik már otthon.

Elmentem hozzájuk,elkezdtünk filmet nézni meg beszélgetni,azután én mondtam neki,hogy mennem kéne.De mondta,hogy mi lenne,ha ott maradnék vele,mert tök könnyű óráink lesznek azon a napon és hogy nekem is jobb napom lenne,ha ott maradnék vele...

Szóval maradtam,mert végül is tényleg a péntek a legkönnyebb és legunalmasabb nap(matek,2 rajz,tesi,angol és osztályfőnökink van azon a napon).

Arra viszont nem gondoltam,hogy igazolást kell majd vinnem,szóval most nem tudom,hogy mi legyen.

Anya nem bírja a srácot,mert amióta jóban vagyok vele,azóta a tanárok panaszkodnak rám,hogy a fiú minden rosszba magával visz(a srác a suli réme,a tanárok félnek tőle,de az igazgató nem rúgja ki,mert a szülei nagyon befolyásosak és tudja,hogy Ők a suli legfőbb támogatói anyagilag,ezért a srác bármit megtehet következmények nélkül) és azóta kaptam pár rossz jegyet,mert az időm nagy részét vele töltöm...

Régen utáltam Őt,mert mindig piszkált,bántott(szóval és fizikailag is),de most megváltozott és rájöttem,hogy beleszerettem és emiatt szinte minden percemet vele töltöm.

Ezt anyának nem merem elmondani,mert kiakadna,de valamit mondanom kell neki,hogy miért nem voltam suliban pénteken.

Annyira bűntudatom van...Most sem tudok aludni.

Ma akárhányszor csörgött anya telefonja mindig azt hittem,hogy az ofő telefonál neki a péntek miatt :S

14L

2011. okt. 23. 01:13
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
58%

Nos, akkor csak szólok, hogy a doki csak abban az esetben tud adni igazolást, ha hétfő reggel te vagy az első páciense és még nem zárta le a múlthetet. Visszamenőleg nem adhat... Tapasztalat :) Mondjuk az enyém jó fej volt, és volt ennyi eszem, hogy én voltam reggel az legelső ember!

A másik pedig, hogy azért ennyire ne nézd már hülyének anyád! Vasárnap akarsz neki szólni, hogy pénteken rosszul voltál??? Remélem nem kell magyaráznom, miért is bukós a szöveg...

Jajj, és az "én időmben" nem volt elég az orvosi igazolás, 16 év alatt mindig kellett mellé a szülői...

Az okirat-hamisítást büntetik, márpedig ha anyukád helyett leigazolod magadnak, akkor ez annak számít.

A véleményem pedig az, hogy tényleg rossz hatással van rád a srác... Asszem ezt te sem tudod megcáfolni.

A megoldás: Odaállsz anyukád elé, elmondod a sztorit és azt hogy beleszerettél a srácba. Persze mérges lezs, de megérti (én megérteném). Erre te megígéred neki, hogy többet nem csinálsz ilyet és kijavítod a rossz jegyeidet (és tényleg így is cselekszel).

Következmény: Anyukád megnyugszik, hogy őszinte voltál és megbántad, és tudod, hogy hibáztál és ki is javítod a hibád. Te pedig nyugodt lelkiismerettel fekszel le este, plusz még a jegyeid is javulni fognak :)

2011. okt. 23. 09:23
 22/36 anonim ***** válasza:
Hogy tudtál beleszeretni egy olyan srácba, aki bántott, megvert téged? Ez lehet, hogy csak nekem magas.
2011. okt. 23. 10:47
 23/36 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz nagyon nagy bajt, akkor ne mondd el, hogy a srácnál voltál. Mondd, hogy nem volt kedved, elaludtál, rosszul voltál, bármit.

És többet ne csinálj ilyet!

2011. okt. 23. 11:05
 24/36 A kérdező kommentje:

Azért nem akarom lesz@rni,mert a suliban anya minden fogadóórára bemegy és ott lehet látni,hogy hány igazolt/igazolatlan hiányzásom van és akkor biztosan látná.

De nem visz félre egyáltalán a srác,én sem akartam bemenni a suliba.

Anya meg nagyon ki fog akadni,hogyha megtudja,miért nem mentem be pénteken...:S

Már így is mindig mondja,hogy ne barátkozzak azzal a fiúval,mert én fogok szívni a végén meg hogy ez a srác senkit nem képes szeretni saját magán kívül.Megígértem neki,hogy kerülöm,de ez lehetetlen.Nem csak én keresem az Ő társaságát,hanem Ő is az enyémet.

Nem lettek olyan rosszak a jegyeim,kaptam pár 3-ast és anya emiatt kiakadt,mert nekem még soha nem volt 4-esnél rosszabb jegyem,de szerinte a 3-asokat a srác miatt kaptam,pedig nem.

A srác csak régen bántott,most már nem szokott és nagyon helyes és bocsánatot kért,amiért annyiszor megütött meg piszkált...Nem tudom,hogy szerettem belé,de most már csak rá gondolok egész nap és a suliba is szinte csak vele vagyok,a legjobb barátnőm megsértődött rám,szóval mással nem is tudok annyira elleni,mint vele.

2011. okt. 23. 11:07
 25/36 anonim ***** válasza:
13%

szard le vagy egyszerűen vidd oda és irasd alá.

nekem tavaly 100 igazolatlan órám volt , nem haltam bele.

2011. okt. 23. 11:17
 26/36 anonim ***** válasza:

Bántalmazott fizikailag?? Te normális vagy? Mi az istenért vagy vele? Ebből lesznek majd azok a kérdések, hogy " 2 éve vagyok együtt a barátommal, szakítani akarok, de megfenyegetett és megvert..mit tegyek?"

Az egy dolog, hogy régen piszkált, de mégis jóban lettetek. De hogy bántott téged? Ezen a tényen hogy tudsz átlépni?

2011. okt. 23. 11:28
 27/36 anonim ***** válasza:

ma 11:28

a kérdező biztos EMO szóval így már érthető.

2011. okt. 23. 11:37
 28/36 A kérdező kommentje:

Nem vagyok emo,sőt pont az ellentéte vagyok...

Nem ütött meg soha annyira erősen,hogy bármi súlyos bajom lett volna és már megbánta,bocsánatot is kért.

Próbálom neki elfelejteni,hogy miket csinált régen,mert megváltozott velem kapcsolatban a viselkedése.

2011. okt. 23. 11:40
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem ütött meg olyan erősen.. Teljesen mindegy, hogy mennyire. Kutyából nem lesz szalonna..

Engem sem érdekelne, hogy a barátom mekkorát kever le. Lehet, hogy csak egy kisebb pofon, lehet, hogy akkora, hogy a padlóhoz vág. Mindegy. Megütött és kész!

És gondolom, mivel sok közötök nem volt egymáshoz még korábban. Nem hinném, hogy bármi oka lett volna arra, hogy megüssön. Tényleg, miért ütött meg téged régebben?

11:28

2011. okt. 23. 12:20
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Ugye te sem hiszed el azt amit leírsz!!!Még hogy nem visz félre!!!

Amióta jóban vagy ezzel a fiúval,romlottak a jegyeid,lógtál a suliból,ezért most arra készülsz,hogy hazudj a szüleidnek és a barátnőd is megsértődött rád!!!

Szerintem ezek alapján teljesen nyilvánvaló,hogy rossz irányba haladnak a dolgaid,amiben nagy valószínűséggel szerepet játszik ez a fiú!

2011. okt. 23. 12:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!