Hogy mondjam el anyának, hogy pénteken nem mentem suliba és igazolást kéne írnia?
Idén jóban lettem nagyon az egyik osztálytársammal,akinek eltört a keze bmx-ezés közben és még múlt héten otthon maradt.Írt pénteken reggel egy sms-t,hogy a szülei elmentek egész hétvégére vmi távoli városba és egész nap egyedül lesz,csak este megy le a nagyija és menjek el hozzá reggel,mert unatkozik már otthon.
Elmentem hozzájuk,elkezdtünk filmet nézni meg beszélgetni,azután én mondtam neki,hogy mennem kéne.De mondta,hogy mi lenne,ha ott maradnék vele,mert tök könnyű óráink lesznek azon a napon és hogy nekem is jobb napom lenne,ha ott maradnék vele...
Szóval maradtam,mert végül is tényleg a péntek a legkönnyebb és legunalmasabb nap(matek,2 rajz,tesi,angol és osztályfőnökink van azon a napon).
Arra viszont nem gondoltam,hogy igazolást kell majd vinnem,szóval most nem tudom,hogy mi legyen.
Anya nem bírja a srácot,mert amióta jóban vagyok vele,azóta a tanárok panaszkodnak rám,hogy a fiú minden rosszba magával visz(a srác a suli réme,a tanárok félnek tőle,de az igazgató nem rúgja ki,mert a szülei nagyon befolyásosak és tudja,hogy Ők a suli legfőbb támogatói anyagilag,ezért a srác bármit megtehet következmények nélkül) és azóta kaptam pár rossz jegyet,mert az időm nagy részét vele töltöm...
Régen utáltam Őt,mert mindig piszkált,bántott(szóval és fizikailag is),de most megváltozott és rájöttem,hogy beleszerettem és emiatt szinte minden percemet vele töltöm.
Ezt anyának nem merem elmondani,mert kiakadna,de valamit mondanom kell neki,hogy miért nem voltam suliban pénteken.
Annyira bűntudatom van...Most sem tudok aludni.
Ma akárhányszor csörgött anya telefonja mindig azt hittem,hogy az ofő telefonál neki a péntek miatt :S
14L
Lol, még mindig meglep, mennyi idióta ember van... :D
Kérdező, 14 évesen már nem kellene ilyen hülyeségeket csinálnod, máskor gondolkozz is!
Én viszont pont azt mondom neked, hogy mond el édesanyádnak. A bizalom nagyon fontos, és ez az egyik alapja szülő-gyerek kapcsolatnak. Ő szeret téged és megbízott benned, szóval most neked kell őszintének lenned. Ha nem csináltál jó dolgot akkor vállalnod kell a felelősséget.
Lehet, hogy először mérges lesz, de érted lesz mérges, mert aggódik hogy mi lesz a jövőddel.
A hasmenéses dolog jó ötlet,,de akkor azt hamarabb kellett volna mondani.
legalább ne várj vele estig!!
Meg mondod,hogy elindultál,de vissza kellett fordulni,mert úgy ment a hasad és azért nem szóltál,mert délutánra jobban lettél és nem akartad őket idegesíteni.
Talán beveszik ,ha nem szoktál hazudni.
De tényleg ne csinálj ebből rendszert!!!!
hallod,szerintem mondd el anyudnak nyugodtan,hogy tetszik a srác
meg amúgy is,azért nem hiszem,hogy annak idején ő se csinált néha ilyeneket.....hagyjuk már...
szóval szerintem mondd meg neki,hogy sajnálod és többé nem fogsz ilyet csinálni
vagy elmész orvoshoz,és megkéred,hogy igazolja le a pénteket,mert akkor sem mentél
14/l
Ne térj le a helyes útról, mert kiszúrsz magaddal! Hidd el, hamar elmúlnak ezek az évek, élvezd ki, amíg lehet!
Az utolsó helyében nem villognék az igazolatlanjaimmal, ha még helyesen írni/fogalmazni sem tudok. (felszólított-valaki, pl. személy, akit felszólítanak és a felszólítót-azt a papírt, amiben felszólítanak).
23N
Írasd meg mással az igazolást vagy ha jófej a háziorvosod, kérd meg, hogy írjon ő egy orvosi igazolást. Nem kell anyukád tudjon róla. :P Anno én az osztálytársammal írattam 1-2 igazolást és nem volt bukta. Sok sikert!
19L
Szerintem jobb ha anyukád nem tudja meg a dolgot,mert tuti nagyon kiakadna,főleg azért,mert egyébként sem kedveli azt a srácot(egyébként jogosan).Szerintem is az a legjobb megoldás,ha elmész a dokihoz és kérsz egy igazolást arra a napra,de ebből azért tényleg ne csinálj rendszert,mert előbb-utóbb úgyis lebuksz,vagy nagyon leromlanak a jegyeid a suliban és azt már nem fogod tudni eltitkolni,meg különben is magaddal szúrsz ki legjobban,ha nem veszed komolyan a sulit!Ahogy itt már más is írta barátokkal suli után,vagy hétvégén is lehet találkozni,nem éri meg miattuk elhanyagolni a sulit!
Azt a fiút meg szerintem tényleg mellőzd inkább,mert valóban rossz irányba húz téged!
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!