Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás a helyzetemben?

Mi a megoldás a helyzetemben?

Figyelt kérdés

Anyám és apám egész életemben aláztak. Undorító jelzőket dobáltak a fejemhez, és idióta hazugságokat terjesztettek rólam. Apám a verést sem vetette/veti meg. És a legrosszabb, h fel se fogják h helytelenül cselekednek, hogy ez gonoszság, h ez nekem szörnyű.

Segítséggel végre sikerül költöznöm, és kérdezik rokonok, h miért. Ugyanis szüleim azt mondták mindenkinek, h a tenyerükön hordoznak és kényeztetnek, én meg kihasználom őket.

A rokonok kérdeznek, és én nem tudom, meddig vagyok képes magamban tartani az igazságot. Főleg, h olyan jó lenne, ha rájönnének, hogy én egy jó ember vagyok, és hogy jó okom van költözni.

Olyan szívesen elmondanám mindenkinek. És nem lehet. Mit tegyek?

2011. okt. 21. 17:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Dobbants minél előbb.Ha már az anyagi helyzeted javul,akkor akár még az országból is költözz el és így letudod az összes ismerőst,családtagot,akit nem akarsz többé látni.
2011. okt. 21. 18:29
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem hagyom el az országot- reagálva egy ilyen válaszra. Nem is akarom feltétlenül. Csak le akarom zárni magamban a dolgot, és továbblépni. Viszont nem tudom, hogy bocsássak meg nekik, ha be sem ismerik, h ártottak.
2011. okt. 21. 18:31
 13/16 anonim ***** válasza:
Már rég lekellet volna lépned(nemtudom hány éves vagy attól függ), én a helyedben minden szennyest kiteregtnék amennyit csak tudok hogy a szüleidnek legyen elég problémája a rokonság felől.Mindenkinek mindent mondj el a lehető legtisztábban.Sz*pják csak anyádék a f*szt.Nem fognak szánakozni ezt felejtsd el, miért hallgatod el és tűröd hogy hazugságokat higgyenek el rólad?Állj a lábadra vhogy az ügyben a rokonság segíthet.Ha már annyit el érsz hogy anyádék ellen forduljanak már meg érte a múltat nézzve.Minden esetre sajnálom hogy ilyen vagy ilyen volt a gyerek korod.:S
2011. okt. 21. 18:48
 14/16 anonim ***** válasza:
És miért mondod hogy nem lehet elmondani???Én a helyedben rendeznék egy nagy gyűlést vagy egyesével végig járnám őket.És úgy kipakolnék hogy eszükbe se jusson hogy te esetleg kamuzznál.Valós megtörtént dolgokat mindet mondj el, elötte készülj fel.Boruljon csak anyádékra az a mocsok amit neked adtak...
2011. okt. 21. 18:50
 15/16 anonim ***** válasza:

Elkeseredésedben is visszafogottan írsz..Rokonszenves vagy, és biztosan jó ember, hisz eleve a megbocsátás foglalkoztat, aminek - jogosan - feltételéül várod el, hogy belássák: hibáztak. A sértegető jelzők, a hazugságok terjesztése és verés(!!!) súlyos bántalmazás. Mit rónak fel neked? Másként akartál élni, gondolkodni - esetleg szabadabban náluk? Más irányt választottál (képzésben, munkaterület tekintetében), mint amit ők szántak neked? Ha erre reagálnak így, akkor nem kicsit zsarnokok: a gyerek nem tulajdon. Bizonyos kort elérve már ő az, aki dönt - legfeljebb segíthetjük benne, vagy próbálhatjuk óvni, lebeszélni. Ha pedig azért sanyargattak volna, mert netán vállaltál egy gyereket - egyedül, párkapcsolat nélkül (így az ő szemükben - esetleg - szégyellni való "leányanya" lettél) - akkor erősen korlátoltak, de verni, sértegetni nincs joguk.

Ha én lennék a helyzetedben, mindenképp megpróbálnék önálló életet teremteni és elköltözni - nem rokonokhoz, "semleges" terepre. Tudom, ez pokoli nehéz, méginkább kisgyerekkel, de másképp nem lehet. Mikor már elköltöztem, még egyszer felkeresném őket, hogy megbeszéljük a miérteket. Hátha belátnák a hibáikat - ha másért nem, az unokáért? Ezt akkor tenném, persze, ha nem akarnám végérvényesen lezárni a velük való kapcsolatomat. Ennek a látogatásnak a függvényében dönteném el, milyen szellemben tájékoztassam a rokonaimat. Ha a szüleim durván elzárkóznának és kidobnának, azok előtt, akiket közeliként szeretek (és feltételezem, hogy képesek megérteni) feltárnám a reális helyzetet, részletesen és teljes mélységében. Ha nyitva marad a kapu - és megbánást mutatnak - élem függetlenül az életem, de látogatom őket..megbocsátok.

Szurkolok neked, kedves kérdező. Találj magadra..juss el addig a pontig, ahol valóban megbocsáthatsz. Emberiminőség-jelző, hogy minden ellenére erre vágysz. És van az írásodban (a válaszokra reagálásodban) még egy, amiért külön is becsüllek: hogy nem akarod elhagyni a szülőföldedet. Légy egyszer boldog ember.

2011. okt. 21. 19:28
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2011. okt. 21. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!