Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy kutya fontosabb, mint...

Egy kutya fontosabb, mint bárki/bármi más? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Van egy ember a környezetemben, albérletben él egyedül, 1,5 szobában, korábban már volt egy tacskó keverék kutyája, de elajándékozta, mondván "nem tudja gondozni". Napi 8 órát dolgozik, plusz utazik is, mint a legtöbb ember, így valóban nem volt egészséges, hogy a kutya egész nap otthon legyen egyedül.

Ezek után beszerzett egy másik kutyát, kisebb termetűt, ugyanúgy a lakásba, és azóta gyakorlatilag nem jár el, mert "ne legyen egyedül szegényke", mi több, a múltkor kijelentette, azért nem mos, mert nincs pénze mosószerre, mert a kutyának kellett kaját vennie, mert nem eszi meg az olcsót, csak a márkásat.

Ez így tényleg normális? Ti mit gondoltok a helyzetről?

2011. okt. 20. 12:47
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos rá is tapintottatok páran, hogy a megromlott viszonyunk a probléma :(

Régebben hetente eljártunk kávézóba, megittunk valamit, beszélgettünk, moziztunk, elvoltunk, de most állítása szerint sem ideje, sem pénze nincsen szórakozni, merthogy "még mosószerre sem futja".

Egyébként egy szörnyen igényes embernek ismertem meg, és nem értem, hogy jutott idáig :(

2011. okt. 20. 13:08
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen mindegy hogy jutott el idáig.Az ő élete,az ő döntése.Úgy él ahogy neki jó.

Csak megjegyzem én inkább tisztelem az ilyen embereket,mint azokat akik a fizetésüket inkább elisszák,drogozzák, vagy qrvákra költik..Legalább egy teremtmény (az ő esetében a kutya) hálás neki,és önzetlenül szereti...

2011. okt. 20. 13:12
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha jó barátod, akkor segíts neki! Én is átestem nemrég egy hasonló időszakon, ahhoz nem volt elég energiám, hogy reggel felkeljek. Az segített elkezdeni kimászni ebből a gödörből (amibe ráadásul egyre lejjebb és lejjebb süllyedtem), hogy a barátaim összefogtak, és időt, energiát nem sajnálva foglalkoztak velem. Nem mondom, hogy már teljesen rendben vagyok, de nagyon sokat segítettek.

Ha jó barátja vagy, akkor akár legyél egy kicsit még erőszakos is, de ne hagyd elkallódni őt, mert ez olyan, mint egy lefelé vezető spirál, minél tovább haladsz benne, annál mélyebbre jutsz - és sajnos van az a mélység is, ahonnan már nincs lehetőséged visszatérni.

2011. okt. 20. 13:17
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem ítélkezni kellene a háta mögött, hanem megajándékozni egy hasznos kézikönyvvel, vagy dvd-vel, a kutyanevelésről. Akkor megtanulná, hogyan kell helyesen, megfelelő módon tartani egy kutyust.
2011. okt. 20. 13:18
 15/21 anonim ***** válasza:
51%

Ha az én "barátom" ilyen helyzetbe kerülne, akkor vennék neki 3 kg mosóport, nem a gyakorikerdeseken csámcsognék rajta.

Mellesleg inkább a kutya, mint egy ilyen barát.

2011. okt. 20. 13:54
 16/21 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"eljártunk kávézóba, megittunk valamit, moziztunk"

Ez mind-mind pénz. Ha már mosószerre sincs pénze, akkor nem lehet, hogy a drága kutyatápra hivatkozás csak elkendőzése annak hogy nagyon le van égve?

2011. okt. 20. 15:01
 17/21 anonim ***** válasza:
a munkatársnőm volt ilyen. Kapott egy staffordshire terrier kölyköt az éppen aktuális szerelmétől. Szétmentek, a kutya maradt. Ezek után soha nem lehetett rábeszélni a közös programokra, mondván a kutyára kell figyelnie. Na, a kutya egy "dromedár" lett. Annyira védi a barátnőmet, hogy senkit sem enged be a lakásba, már kapott oda családtagnak is. Elhordta kutya iskolába, rengeteg pénzt ráölt. De éppen ezért, mert ennyire védi a barátnőmet, szinte egy barátja sem maradt. A régi szerelmére emlékezteti és ezért nem akar megválni tőle. Teszem hozzá, ő panelban tarja.
2011. okt. 20. 15:15
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

Most gondolom jó sokan lepontoztok majd. Nekünk két kutyánk van a párommal és valószínűnek tartom, hogy ha hónap végén annyira nem lenne pénz, hogy azon gondolkozok mosóport vegyek -e, vagy kutyakaját, akkor a kutyakaját venném meg. (nem mondom azt mondom, hogy koszos ruhában járnánk, inkább kimosnám szappannal kézzel)

Ugyanis mi vállaltuk, hogy kutyánk lesz és felelősséggel tartozunk értük. Nem mondhatom a kutyáknak, hogy keressenek pénzt ha éhesek, a mi feladatunk, hogy ellássuk őket. Akármilyen értelmes, okos kutyák, nem hiszem, hogy felfognák, hogy nem azért nem kapnak enni, mert a gazdi sz@rik bele, hogy éhesek -e, hanem azért, mert nincs rá pénz.

Persze ez csak elméleti dolog, mert valószínűleg ha rendszeresen gondot okozna a kajájuk fizetése nem tartanánk őket.

2011. okt. 20. 15:37
 19/21 A kérdező kommentje:

"Ha az én "barátom" ilyen helyzetbe kerülne, akkor vennék neki 3 kg mosóport"

Én pedig azt gondolom, hogy aki naponta(!!!) 1500 forintot költ kutyakonzervre, meg rágókára, meg hasonlókra, plusz naponta elszív egy doboz cigit, annak elég gáz, ha nem jut 500 forintja egy márkátlan mosószerre, hogy legyen tiszta ruhája!

Ami pedig a szórakozást illeti, felajánlottam, hogy vigyük el együtt sétálni a kutyát, és akkor mégis van közös programunk ingyen, erre hogy "neki nincs ideje órákig sétálgatni" meg a kutyának nem is bírja a lába...

2011. okt. 20. 15:51
 20/21 anonim ***** válasza:
2%
Ezek beteg emberek. Egy kutya az kutya marad nincs helye a lakásban akár mekkora. Kajának meg jó a moslék nem olyan hülye az hogy éhen hal.
2011. okt. 20. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!