Hogyan épitsek ki bizalmat?
Az a helyzet, hogy apukám nem bizik bennem. Múltkor kérdeztem miért nem bizik bennem, mikor soha nem adtam okot a bizalmatlanságra és soha nem csináltam hülyeséget. Erre azt mondta, hogy még egyelőre nem csináltam. Mondtam nem is fogok, azt mondta majd meglátjuk.
Az a baj, hogy nem is igazán van jó kapcsolatunk. Érzem, hogy szeret, és tudom hogy nagyon félt stb. de beszélni nagyon keveset beszélünk, legfőképpen mert rengeteget dolgozik. Ezért majdnem semmit sem tud rólam, például hogy mi a hobbym, miket szeretek csinálni, céljaim, csak egy két barátnőmet ismeri, őket sem közelebbről.
Mit tehetnék, hogy meg tudjon bizni bennem, és a kapcsolatunk javuljon? 16/L
Ahhoz, hogy kialakuljon a bizalom, muszáj lenne több időt együtt töltenetek, beszélgetnetek. Meg kell hogy ismerjen az édesapád úgy, mint egy önálló személyiséget, hogy kicsit a te szemeden keresztül láthassa a világot.
Szerintem természetes, ha egy apa félti a lányát, főleg a mai világban. Szerintem nagyon pozitív dolog, hogy javítani szeretnéd a kapcsolatotokat, én örülnék, ha ilyen lenne majd a lányom, ha felnő :)
16 évig mi volt?
Elég furán hangzik hogy vki nem bízik a saját gyerekében. Együtt éltek nem? Gyakorlatilag mindent tudtok egymásról, akkor mire érted hogy nem bízik?
Vagy olyan értelembe nem bízik hogy nem enged el bulizni nehogy hülyeséget csinálj?
Nem kell órákig lelkizni!
Elhívod egy fél órára sétálni, vagy valami célprogramra (pl. kiállítás, mozi, bowling - persze csak ha nem érzed ezeket cikinek az apáddal csinálni; nekem anno nem volt ciki, közben tudtunk beszélgetni-kivéve persze a mozit). Vagy otthon játszotok családilag társasjátékot (vannak nagyon jó felnőtteknek való társasok is), esetleg kitalálsz te egy játékot. Pl. felírsz kártyákra ilyen kezdetű kérdéseket "Mit tennél abban a helyzetben, ha ...." a kérdést te találd ki, amire kíváncsi vagy (Pl. "Mit tennél abban a helyzetben, ha több időt szeretnél tölteni egy családtagoddal?" "Mit tennél abban a helyzetben, ha ha egy hozzád közel álló személy igazságtalanul megbántana?" stb. Egy családtag húzna a kártyákból, és mindenki elmondaná a saját válaszát, gondolatait. Ezzel jobban meg lehet ismerni egymást.
Ha nem akarsz ilyen "körmönfont" dolgokat, egyszerűen mondd el neki, hogy neked rossz érzés, hogy ilyen keveset lehettek együtt, és úgy érzed, ezért nem is ismer téged igazán, hogy tudnátok szerinte változtatni a helyzeten.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
Igen, úgy értettem, hogy pl nem enged el szivesen bulizni, mert fél, hogy (a társaság miatt) majd elkezdek inni, cigizni.
De pl olyan is van, hogy megkérdezi hol voltam, elmondom az igazat, aztán megkérdezi hogy biztoos?
Akkor inkább csak félt, nem nem bízik benned.
Próbáld meg meggyőzni hogy 1x legalább egy rövidebb időre engedjen el és győződjön meg róla hogy nem vered át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!