Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogos volt az...

Szerintetek jogos volt az amit csináltam?

Figyelt kérdés

Lenne egy történet és nem tudom hogy most jogosan léptem e azt amit léptem.

Annyiról lenne szó hogy vőlegényem rokona fodrász és egy ideje ő csinálja a hajam. Sose fogadott el pénzt hiába erőltettem és én ezért minduntalan rosszul éreztem magam. Sajnos mivel nem is fizetek nem is vagyok igazán a komoly vendégek közé sorolható így a megbeszélt időpontból sose lett másik különböző okok miatt. Mindig máskorra lett halasztva de ez nem is zavart különösebben. Most arról lett volna szó hogy 3 hete megbeszéltünk egy időpontot beszéltünk is mondta is hogy persze meg lesz csinálva ( elutazok a hét végén) Aztán mikor indultam volna kaptam sms-t a páromtól hogy nem kell mennem mert a rokona álmos már.

Ez nekem nagyon rosszul esett de gondoltam hogy igazam is van meg nem is mert úgy mint nem fizető vendég ne pattogjak már. Úgy döntöttem hogy eljárok rendes fodrászhoz ezután hogy egyikőnknek se legyen kellemetlen a helyzet. ( megcsináltattam a hajam mással)

Párom most ki van rám kicsit akadva, a rokona is üzenget hogy ugye nem sértődtem meg stb.

Nagyon rosszul érzem magam emiatt és már egyáltalán nem tudom jogos volt-e a "kiakadásom".

De viszont nem is akarom többé kellemetlen helyzetbe hozni se őt sem magamat.

Mi a véleményetek erről?

2011. okt. 18. 17:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

17:07

De ebben igenis van valami. Mert ha valamit megígérek ingyen vagy pénzért akkor azt be is tartom. Eleve van bennem annyi gerinc hogy én hívom fel és nem üzengetek.

És nem a kérdező kérte az ingyen fodrászkodást.

2011. okt. 18. 17:19
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem szava hihetetlent mondanék hanem inkább szeleburdit. El volt fáradva és lehet hogy nem is volt tudatában avval hogy nekem fontos. Felajánlotta hogy ezen a héten megcsinálja csak nekem nagyon sokat kell dolgoznom a héten, emellett tanulnom is kell. Csak rosszul érzem magam mert végül is egy kis dac is volt bennem mert tegnap csináltattam meg mással délelőtt estére meg elvileg ő is ráért volna de már nem akartam így menni. Főleg hogy mondtam páromnak hogy kérdezze azért meg hátha mégiscsak eltudna vállalni aznap de nem..
2011. okt. 18. 17:21
 13/19 A kérdező kommentje:

Mármint aznap amikorra eredetileg megbeszéltük.

Nem tudja egyébként a számomat, mert párommal folyton együtt vagyunk és ők ingyen beszélnek, rajta keresztül szoktunk beszélni. Én már többször kértem az övét a páromtól csak folyton elfelejtjük.

2011. okt. 18. 17:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jogos, hogy elmész másik fodrászhoz, kedves tőle, hogy megcsinálja ingyen, de ha most valamiért nem tudja, akkor természetes, hogy mész máshova pénzért :) Egyébként én is jártam rokonhoz, hááát eléggé lehúzott, 5000-et kért festésért úgy hogy én vittem a festéket (nem kellett szőkíteni sem), meg még vágott 2 centit a hajam végéből (de nem formára v ilyenek, egyenes volt a hajam). Ráadásul az otthonába jártam :D
2011. okt. 18. 17:51
 15/19 anonim ***** válasza:
Én is ezt tettem volna.:)
2011. okt. 18. 17:54
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

1.Ezentúl ha nem jó a rokon időpontja,akkor elmész máshoz.Nyílván mint most az említett helyzetben,hiszen hétvégén elutazol.

2.Én ezentúl ritkábban járnék a rokonhoz hajatcsináltatni és akkor is csak kis dolgokat.(pl hajvégvágás).

2011. okt. 18. 17:56
 17/19 anonim ***** válasza:
Nincs itt semmi gond. Üljetek le 3-an és beszéljétek meg higgadtan. Ők is megfogják érteni, hogy mi a helyzet.
2011. okt. 18. 17:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Jogos. Te akartál fizetni, de nem fogadta el, ne téged büntessen a saját döntéséért.
2011. okt. 18. 18:04
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem a húgomról irtál véletlen? :DDDD Na jó, tudom,hogy nem, de ő is pont ilyen. Szinte mindig ő csinálja meg a hajam, és a lányomét is, mert ő fodrász. Ingyen. Nekem eszembe sem jutott soha fizetni érte, mert amit lehet, segitünk egymásnak ingyen. Ő vigyáz a gyerekeimre, én vigyázok a gyerekére, ő csinálja a hajunkat, én megvarrom a ruháit, ő ad nekünk gyerekcipőt mert azzal is foglakozik) meg ehhez hasonlók. Nem járok külön fodrászhoz, vágás, száritás, festegetés, minden megy nála, és soha semmiért nem kért pénzt. Én sem kértem tőle soha pénzt.Még kapcsolatunk elején a férjem ki akart neki fizetni egy hajvágást, és a húgom rendesen dühös lett. :DDD Családban azért mégsem kellene szerintem anyagiasnak lenni. Ha meg sürgős nekem a fodrász, és nem tud/akar bepaszirozni a tesó az idejébe, akkor elmegyek máshoz, ahol fizetek, és fix időpont van, és slussz. Még soha nem volt belőle sértődés. És szerintem felesleges is megsértődni ilyenért.
2011. okt. 18. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!