Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyós kérdés, panaszkodhatok?

Anyós kérdés, panaszkodhatok?

Figyelt kérdés
Annyira idegesít az anyósom! Tudom, hogy ő a gyerekem nagymamája, és próbálok vele normális, és tisztelettudó lenni, az első perctől kezdve bevonni a dolgokba ( régen ismerem, és a gyerek előtt soha nem volt semmilyen konfliktusunk), főleg mert nem él már az anyukám. De megőrjít azzal, hogy belesz@arik abba, amit mondok, kérek a gyerekkel kapcsolatban. 1 éves, és mindig hoz egy rakás olyan kaját, dolgot, amit még nem kap, ami veszélyes, és hiába mondom neki szépen, kedvesen, hogy ilyeneket ne cipeljen, ne költse a pénzét, közli, hogy őt ez nem érdekli, és soha nem is fogja, ő a nagymama, és neki jogai vannak. Elmegy, és kidobom amit hozott ( most pl diabetikus joghurtot a sok egyéb mellett), de közben még én sajnálom őt. Félek, hogy hosszú távon még nagyon sok konfliktus lesz ebből, pedig én szeretnék jó viszonyt, de így nem merem ráhagyni. Szerinte pl egy gyereknek fölösleges napközben aludni, ha nem akar főzeléket enni, akkor kapjon inkább kalácsot, a lényeg, hogy hízzon, miért nem jó játék, hogy zacskót húz a fejére, én ne aggodalmaskodjak, stb, sorolhatnám. Szerinem sok mindenkinek ismerős... Mit tegyek szerintetek? Ja, a férjemet nem érdekli, ő kb. szóba sem állna vele, annyira nincsenek jóban, csak akkor jön, ha ő nincs itthon:(
2011. okt. 18. 15:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Még csak tervben van a baba,de már előre félek...most se jó a viszonyunk,de egyszerűen elkerülöm...de ha lesz pici,akkor nem tehetem meg...
2011. okt. 18. 20:22
 12/15 anonim ***** válasza:

szia

az én anyósom ugyanilyen volt.

Hamarosan 4 éves lesz a fiam, és egy hónapja amikor meglátogattuk, végre nem tömte tele a gyerekeimet. Remélem tényleg okult, és nem csak véletlen esemény volt.

Elég sok vitám volt vele ilyen téren, ami a biztosítékot kiütötte nálam, h az alig 10 hós lányomat szaloncukorral megetette.

Mostanában végre megkérdezi, h mit hozzon nekik.

Szerintem sok türelemmel, kevés vitával pár év alatt alkalmazkodni fog.

2011. okt. 18. 22:51
 13/15 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, nem úgy értettem, hogy kidobálom a kaját, amit idehoz, hanem, hogy sokszor hoz lejárt, ehetetlen dolgokat, és azokat kénytelen vagyok kidobni, és sajnálom, hogy erre költi a pénzét, és nem érti, ha kedvesen szólok neki. Ezért nem tudom mitévő legyek, de valószínűleg az a legjobb, ha hagyom, és reménykedem, hogy idővel jobb lesz. Köszönöm mindenkinek:)!
2011. okt. 19. 10:24
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

17:53 vagyok

most már értem és visszavonom amit írtam.Azt hittem csak úgy kidobod amit hoz.

2011. okt. 19. 14:04
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére az én anyósom ritkán jön, és mi is ritkán megyünk hozzá, de olyankor felvonultat mindent:)

Szépen kipakolja az asztalra a túró rudit, pudingot, tejszeletet, cukorkát...persze, eszik ilyesmit a fiam, de nem egyszerre:)

De azzal halálra tud idegesíteni, mikor pl megveszi az üdítőt, ami tele van mindenféle adalékkal, hogy adjam oda a gyereknek. Múltkor mondtam, ezt csak higítva adom oda neki, mert elég nehezen állt le az instant hippes teákról, most csak vizet iszik, és nem akarjuk, hogy megint ilyen löttyöket igyon. Erre ő: "de hát a Piri lánya is ilyet iszik!" Hát ki a francot érdekel???

Szerencsére pl üdítő kérdésben a férjem szigorúbb, mint én, pedig nem is ő szenvedett a gyerekkel a vizezésben:)

2011. okt. 19. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!