Másnak is szokott a családja olyat mondani, hogy "majd ha gyereked lesz"?
22 éves vagyok és nem sok mindent tudok felmutatni párkapcsolat terén...Hallottam már olyat családtagoktól a hátam mögött, hogy nekem már tuti nem lesz párom, gyerekeim.
De az utóbbi időben néha már kapok olyat is, hogy "majd ha gyereked lesz" vagy ma pl: "még az az is lehet hogy férjhez fogsz menni, vagy akár gyerekeid is lehetnek". De közben meg néha úgy beszélnek mintha örök életre egyedül kellene berendezkednem, máskor meg többes számban beszélnek a jövőmről.
Másnál is előjönnek ilyesmivel?
1 éves kapcsolatom van, 20 éves vagyok. Sosem voltak pasigondjaim, a külsőmre nincs panasz. Anyám mégis úgy 15-6 éves korom óta állandóan azzal szívat, ráadásul nyilvános társaságban is, hogy "úgysem lesz olyan hülye, aki elvesz...". Mondja nekem ezt egy olyan nő, akiből teljesen ki van ábrándulva a férje, szinte rühelli anyámat, ha már megszólal, tényleg nagyon nehéz természet, ráadásul a külsejével sem foglalkozik semmit, holott elég pénzünk van rá és szabadideje is sok van (nem dolgozik), de egyszerűen nem érdekli. Na szóval, folyamatosan ezzel jön, hogy én mindenkit csak elijesztek magam mellől és senki sem fogja kibírni mellettem. Talán ennek örülne, azért hajtja ennyire. Anyám szereti azt a pszichológiai módszert alkalmazni, hogy ha valakinek sokszor hajtogatnak valamit, egy idő után az illető elhiszi, ezért minket is folyamatosan próbál manipulálni, nagyon nehéz ellenállni, hogy ne higgyek a romboló mondatainak. Szerencsére más családtag nekem nem jön hasonlókkal, de a saját anyám épp elég.
Tesóm nevelését eléggé elcseszték, nem figyeltek rá, így 16 éves létére iszik, cigizik, nem jön haza éjszakára hétközben sem, aljanépséggel barátkozik (pl nevelőintézetes gyerekek, akiket a saját anyjuk adott be, mert nem bírtak velük). Sajnos a szüleim gyengék, csak keménykedni próbálnak, de tesóm ezt 16 évesen már megérzi, hogy mi is a valóság, így kihasználja a gyengeségüket. esóm nagyon durva dolgokat csinál, anyámék meg állandóan csak aggódnak, aztán rátesznek még egy lapáttal a tűzre tesómnál, nagyon rosszul közelítik meg a helyzetet. Próbálok nekik segíteni, de olyankor csak azzal jönnek, hogy majd mglátom, ha nekem gyerekem lesz, meg majd ott mutassam meg, ne pofázzak bele az ő dolgukba, ők jobban tudják (persze, azért 2 éve nem tudják megoldani a problémát és mindenkire kenik a felelősséget - "a nagynénjétől örökölte ezt a züllési gént, én tehetek róla, az öreg Isten tehet róla... -, csak azt nem ismerik el, hogy rosszul nevelnek). Na mindegy, szóval ezt is a fejemhez vágják. gy valamit megtanultam itthon, ez legalább pozitívum: megtanultam, milyen NE legyek, milyen családot ne akarjak és mit ne tegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!