Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha szüleim nem...

Mit tegyek ha szüleim nem viselik el hogy felnövök?

Figyelt kérdés
Édesanyám egyetlen gyereke vagyok ,ezért érthető hogy félt de ez már sok, hogy mindenhova kísérget és egy szabad percem se lehet.Nemsokára érettségizek és elköltözök és nem tudom hogy mondjam meg neki hogy ez már sok.
2011. okt. 17. 18:06
 1/3 bánomisén ***** válasza:

Higgadtan, szeretettel, türelemmel, szépen.

Lehet ám, hogy azért is kísérget örökké, mert tudja, hogy elköltözöl és úgy gondolja, legalább addig még melletted van, amíg teheti.

Viszont ha zavar, akkor mondd el neki, de tényleg szépen, neki sem lehet ez most könnyű időszak, hogy az egyetlen féltett gyereke nemsokára "elhagyja". Az anyukák ezt az akadályt ritkán veszik könnyen.

2011. okt. 17. 18:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát szépen és magyarul. :)

Elmennél valahova és el akar kísérni megmondod "anyu köszi de nem kell elkísérned, tudod már nagy vagyok" és akkor ha ezt többször elmondod neki ilyenekkor akkor észreveszi magát és megért, hogy felnőttél már :)

2011. okt. 17. 18:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Vezesd elő hétköznap este, hogy hétvégén randid van, és oda szeretnél egyedül menni. (Beszéld meg a barátnőddel, vagy osztálytásnőddel a találkozót, üljetek be egy moziba, vagy akárhova) A lényeg, hogy a témát felveted otthon és letisztázod velük, hogy nem kell már téged mindenhova kisérgetni. Ha utánad mennek és kilesnek, megmondhatod nekik, hogy nem kérdezték, kivel van randid.

Ha mégis megkérdik, (annak idején én azt feleltem): a neve egyelőre teljesen mindegy, hiszen úgysem ismerik. Amikor eljön az ideje majd bemutatod nekik.

2011. okt. 17. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!