Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetetlen helyzetbe kerültem,...

Lehetetlen helyzetbe kerültem, nem tudom mi lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés

Már tettem fel hasonló kérdést, de még mindig aktuális a téma, ha valakinek van energiája vele foglalkozni, megköszönöm.

Fél éve megismertem a barátomat, aztán ő külföldre költözött és ott kezdte el a tanulmányait én meg itthon maradtam. Megbeszéltük h ez nem állhat közénk, mert szeretjük egymást és tényleg nagyon azt érezzük, h összepasszolunk. Ő egyben az egyik legjobb barátom is, nagyon jókat tudunk beszélgetni. Csakhogy nehéz, mert másik országban van és két havonta tudunk csak találkozni. 20 évesek vagyunk, fél éve együtt. Megbeszéltük, h jövőre ahogy lehet közelebb költözünk egymáshoz, és mivel őt a sulija odaköti és egyéb okok miatt sem jönne most haza, én mennék ki.

Úgy érzem, h nagyon rossz helyzetbe kerültem, mert két lehetőség közül választhatok:

1, itthon maradok és valószínűleg elvesztem őt, mert én is tapasztalom, h nehéz a távkapcsolat és akármeddig nem fogjuk tudni csinálni. Sokkal könnyebb elbeszélni egymás mellett, sokkal több a konfliktus abból, h ő leginkább a való életben tudja kifejezni a szeretetét, én pedig frusztrált vagyok, mert nem oszthatok meg vele sok mindent rögtön, mert van h nem tudunk napokig rendesen beszélni.

2, Kimegyek hozzá, de akkor én itt feladtam mindent, itt hagyom a családomat, az edzéseimet, a diákmunkámat, mindent amit kiépítettem, és még mindig benne van a pakliban h mégsem jön össze nekünk. Túl nagy áldozat talán valakiért, akivel ilyen rövid ideje vagyunk együtt

Én nagyon szeretem őt, és szeretném jobban megismerni nem csak számítógépen keresztül, és azt gondolom h ez úgy lehetséges h ha legalábbis egy országban tartózkodunk is tudunk találkozgatni.Nem felelőtlen ez így? Ti mit tennétek a helyemben? Szétválaszthat minket a távolság? Vagy vágjak bele?

Köszönöm

2011. okt. 16. 12:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Meglepőek a válaszok. Én 31 éves vagyok. Csináltam már végig távkapcsolatot, vége is lett. Áldom az eszem minden nap hogy tanultam és nem adtam fel semmit senkiért. Nem hiszem hogy bárki itt aki felnőtt, és van tapasztalata azt mondja hogy vágj bele, hagyj itt csapot papot. A saját életedre figyelj. Fiatalok vagytok, ennem a kapcsolatnak kevés jövője van. Után pedig megette a fene, mindent a maga idejében. Tanulj és ha egymásnak vagytok teremtve együtt lesztek. Ha nem akkor nem lesz mit bánnod!

2011. okt. 16. 12:50
 12/25 anonim ***** válasza:
53%
Ja és még annyit. Dolgozni dolgozhatsz eleget.Suli után is. Hidd el:) Külföldön sincs kolbászból a kerítés mint sokan hiszik.
2011. okt. 16. 12:52
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben tuti kimennék!
2011. okt. 16. 12:52
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne érte, hanem magadért, a jövődért menj köülföldre. Ha pedig még jól meg is lesztek egymással, kész nyereség.
2011. okt. 16. 12:54
 15/25 A kérdező kommentje:
nem most mennék ki, hanem jövőre, amikor másfél éve leszünk együtt(ebből egy év távkapcs)
2011. okt. 16. 12:57
 16/25 anonim ***** válasza:

Kb két órája kérdezted ugyanezt, legalább fogalmazd át egy kicsit. Most akkor hogyan vizsgálod a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

keresztény vagy nem keresztény? Vagy mindkettő?

2011. okt. 16. 12:59
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Ne menj ki. Itthon még lehetsz valaki, pláne, ha elvégzed az egyetemet, de kint mit csinálnál? Mehetsz melósnak, robotolhatsz napi 10-12 órát, szállodában, vagy bébiszitterkedhetsz, stb, míg ő tanul és építi a karrierjét. Hidd el, ez így nem éri meg. Ez még nem olyan hosszú és mély kapcsolat, akárhogyan is érzel. Ha itthon van lehetőséged, akkor a tanulást válaszd.
2011. okt. 16. 13:06
 18/25 anonim ***** válasza:
Ja és olyan könnyen jönnek ezzel a próbáld meg-el, de legalább fél millió Ft-ra van szükséged, és ez alig 2-3 hónap tartalék (repülőjegy, kaja, albérlet, stb). A családodat nagyon ritkán látnád, ha van vmi bajod, vagy beteg leszel, akkor a barátodra vagy magadra számíthatsz. Albérletben összebútorozol 4-6 idegennel. Nem olyan könnyű, mint ahogyan mondják, h áhh, menj ki, tapasztalat, stb.. De ez a tapasztalat nagyon drága tud lenni.
2011. okt. 16. 13:10
 19/25 anonim ***** válasza:

Tényleg itt miért hagytad ki a keresztény szellemiségi vonalat és azt, hogy nem akarsz nemi életet élni házasság előtt vele? Így akarsz kimenni hozzá és összeköltözni vele?

Volt már egyáltalán párkapcsolatod? Ő az első szerelmed? Mi köt össze vele.

Ha egy vagány csaj lennél egyértelmű lenne a válasz. Menj és vágj bele. De úgy érzem, te egy érzékeny kis madár vagy, akinek nem szabad még egyedül messzire repülnie, így azt mondom előbb erősödj meg itthon a fészekben, utána repülhetsz csak el.

2011. okt. 16. 13:14
 20/25 A kérdező kommentje:
azért hagytam ki, mert érdekel mások véleménye, és ha ebbe a kategóriába felteszek egy olyan kérdést, akkor rögtön el leszek hordva mindennek, h milyen szánalmas vagyok, amiért nem akarok nemi életet élni házasság előtt. A probléma fenn áll attól függetlenül h hiszek-e vagy nem. Ezért tettem fel így is a kérdést
2011. okt. 16. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!