Miért vállal 7 gyereket valaki nagyon rossz körülmények közt?
Egyrészt lehet, hogy amikor a gyerekek születtek tíz-tizenöt meg kit tudja hány éve...még sokkal jobban álltak anyagilag. Azóta (főleg az utóbbi években) nagyon sokat romlott mindenki helyzete. Vagy ha nem is voltak jó helyzetben, reménykedhettek benne, hogy idővel jobb lesz. (Az egész ország ebben a hitben élt még az EU-s csatlakozás idején is, ami még csak 7 éve volt).
Másrészt, attól, hogy kevesebb jut neki még lehet, hogy otthon összebújnak és szeretetben élnek...és ők téged/titeket sajnálnak, amiért nektek nincsenek olyan nagy családi programjaitok, mint nekik.
Szóval ennyiből, nem lehet megítélni.
Azért,mert valaki "szegény" vagy az anyagi helyzete nem úgy engedi,miért ne vállalhatna valaki gyereket? Gondolom szeretnének/szerettek volna ők is teljes értékű életet élni..csak sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok,ahogy kellettek volna. Ha sajnálod,hogy nem tud enni,adj neki..hogyha zavar a ruházata,adj neki..ez ilyen egyszerű..sajnálattal még nem segített senki...a rossz társaságba való kerülés számomra azzal magyarázható,hogy a szülők nem tudnak mind a 7 gyerekkel egyformán foglalkozni és a lány így próbálja meg felhívni magára a szülei figyelmét.Ha meg vallásos családba tartozik nem kell meglepődni azon,hogy ennyien vannak...hisz vannak olyan vallások,amelyke tiltják az abortuszt...
19/L
nekem is volt egy oszt.társam ők 6an voltak,nagyon vallásossak,az anyuka most 50 éves és a legkisebb gyerekük még ovis,így ez is felelőtlenség szerintem,h ennyi idősen vállal gyereket vki,na mind1.
am ők azt mo ndték,h Isten adta és ezt ők elfogadják,felnevelik...
mondjuk elég furik,mivel az biztos h engem anyukám 6 évesen nem engedett vna el suliba bringával egy 4 sávos úton keresztül,úgy hogy még gyalog is nehezen megy ott az átkelés,ők pedig a bringával csak úgy kacsáznak a kocsik között a reggeli dugóban :/
a házuk szép,bár régen úgy laktak,h felül ők,nagyik lent és a gyerekek 1 szobában,akkor még 4en voltak
most nem tudom h van
katolikus suliba jártunk együtt még általánosba,én most is egy kat. gimibe járok és a legidősebb srác is még tavaly oda járt,át az öltözködése elég érdekes volt,olyan póló amiben apa itthon kb. füvet nyír na mind1
a mi családunk is vallásos,legalábbis vasárnap járunk misére és a barátom családja is vallásos
de emberek vagyunk,a 21. sz-ban élünk és úgy érzem teljesen normális életet élek (van barátom,akivel 3 éve együtt vagyok,eljárok bulizni,felveszek magassarkút,bikinit...,sminkelem magam és még szexuális életem is van)
szóval attól mert vallásos vagy még élhetsz normális életet
és biztos,h én is akárcsak a szüleim,annyi gyereket fogok vállalni,amennyit becsületesen el tudok tartani és nem kell 2 kocsit vennem,azért h el tudjon menni a család nyaralni :)
puszi
19/L
Na, nálunk is van egy csaj, aki az órán hittérítést csinál. Mindenkinek az idegeire megy. Borzasztó. Legyen hívő, de mindennek meg van a maga ideje. Ahogy a Biblia is mondja. De úgy látszik, hiába olvassa, nem érti. Ezt lelki erőszaknak értelmezem a részükről. Az iskola, a tanfolyam nem a hittérítés helye, és ideje.
Szerintem agyilag zoknik az ilyenek. És akkor még azt hiszik, hogy a hitükért szenvednek. Egy frászt. A hülyeségük miatt! Felőlem meg annyi gyereket csinálnak, amennyit akarnak, úgyse tudom megakadályozni!
Röviden azért, mert úgy gondolják, hogy önmagában azzal, hogy ilyen sok testvért, vagyis ekkora családi közösséget "adnak" (biztosítanak) a gyerekeiknek, sokkal többet adnak nekik, mintha testvérek helyett nagyobb jóllétet nyújtanának.
Itt most nem azokról van szó, akik segélyek miatt hoznak össze sok gyereket, vagy azért, mert félnek, hogy elégnek a pokolban, vagy csak azért, mert lusták és tudatlanok a fogamzásgátló módszerek megfelelő használatához, hanem azokról, akik szándékosan azért vállalnak sok gyereket, mert szerintük az _önmagában_ egy nagyon jó dolog, ami megszépíti az életet, még ha nehezebbé is teszi pár szempontból.
Általában ezt az ilyen családban felnövő gyerekek is így szokták gondolni, minden "viszontagság" után is (kevesebb vagy semennyi trendi cucc, menzás kaja, csóróegyetemista évek, nulláról kezdés lakás és egyebek terén stb. stb.), olyannyira, hogy utána rendszerint ők maguk is több gyereket szoktak vállalni az átlagosnál.
Kívülállóként ezt sokan nehezen értik meg, mert hát egy nem-meglévő gyerek/testvér helyett lehet, hogy sokan a magasabb életszínvonalat választanák, de gondoljunk bele, a már megszületett mellette élő családtagot nagyon kevesen lennének képesek "lecserélni" anyagi javakra akár csak gondolati szinten is.
Azt nem tudom megmondani természetesen, hogy az osztálytársad szülei pontosan mit gondolnak a témáról, de gyanítom, hogy részben valami fentiekhez hasonlót. És az, hogy most pont ilyen katasztrofális körülmények közt élnek, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy így is tervezték, elég sok nem-sokgyerekes család is akad, akik anyagilag váratlanul nagyot csúsztak lefelé az utóbbi években. Ilyesmi bárkivel előfordulhat bármikor, de egy olyan időszakban, ami tele van leépítésekkel, elbocsátásokkal, vadul ingadozó árfolyamokkal és hasonló nyalánkságokkal, igazán nem lehet így látatlanban lefelelőtlenezni valakit csak azért, mert nem úgy alakult az élet, ahogy tervezte.
((((A 16 éves leánykának, aki szerint a mélyen vallásos emberek csak gyermeknemzés céljából élnek nemi életet, szeretném elmondani, hogy a krisnásokon kívül nem jut eszembe hirtelen olyan Magyarországon jelen lévő ismertebb vallás(szerűség), ami tiltaná vagy helytelenítené a házas felek közti pusztán élvezetből való szexet. A római katolikus egyház és az ismertebb keresztyén felekezetek biztosan nem, sőt, még a szélsőséges szekták többsége sem. Egyszersmind szeretném szerényen megkérdezni, hogy mégis honnan származik ez az elgondolás, hogy úgy általában "a vallás" tiltja az élvezetből való szexet...? Annyi embert van, aki nem vallásos és ezt hiszi, csak tudnám, honnan veszik?))))
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 16:32
Ezt az egyház tényként kijelentette még a középkorban.Csodálom,hogy nem hallottál róla.Mint ahogy a fürdést is tiltott dolognak ítélték,mert közben "az ember kísértést érez arra,hogy a saját testét nézegesse,amit az Úrtól kapott".
"Csodálom hogy, hogy nem hallottál róla".
Hol, ki, mikor? (A magyarok meg a nyereg alatt puhították a húst, mert nyersen ették, erről is hallottál, nem? És hogy az arab közgázos srácnak buszt vett az apja, a teszkóban meg lopják a gyerekeket, megkopasztják a wc-ben és már viszik is...? Minden hülye urban legendnek van valami alapja, de tövestől beszopni őket, az egy egészen más kategória.)
Amúgy meg ha netán tényleg kijelentette a pápa, akkor vagy visszavonta rég, vagy nem is "ex katedra" jelentette ki (vagy mindkettő, mer' ha minden igaz, akkor az ex katedrát nem lehet visszavonni). Ne legyünk már óvodások. Azok a viktoriánusok voltak, akik a szex élvezetét bűnnek tartották.
Azt meg már ne is ragozzuk, hogy a katolikusokon kívül senki más nem tartja mérvadónak, hogy ők mit jelentettek ki a középkorban, sok dolgot ők maguk sem, pl. az ominózus búcsúcédulákat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!