Házasok, válaszolnátok pár kérdésemre?
Sziasztok!
20 éves vagyok, még nem tervezem a házasságot, csak érdekel, hogy ki miben hogyan döntött, és hogy boldog-e így, vagy ha lehetne, visszaforgatná az időt..
Ha nem túl személyes, kérlek válaszoljatok :)
(Kort és nemet is légyszives)
Hány éves voltál, mikor megismerted párodat?
Mennyi idő után költöztetek össze?
Mennyi idő után kérte meg a kezed/kérted meg a kezét?
Házasság után mennyit változott a kapcsolatotok?
Hány évesen vállaltátok az első gyereket (ha van)?
Boldognak, vagy boldogtalannak érzed a házasságod?
Első házasságom esetében:
- 15 éves voltam,a volt férjem 17 amikor megismerkedtünk
- 5 év után
- 20 évesen házasodtunk össze
- rengeteget,és rossz irányban.8 év házasság után el is váltunk(igaz baráti hangulatban)
- 20 évesen szültem a közös fiúnkat.
-A házasságomban boldogtalan voltam.Talán az első év volt jó..
Második házasságom esetében:
- 28 éves voltam,a férjem 20 éves volt.
- 1 hónap után
- 3 hónap után már meg is kérte a kezem
- sokat.Jobb lett.Ma is boldogok vagyunk,talán még nagyobb a szerelem/szeretet mint az elején.
- nincs közös gyermekünk.Az előző házasságomból született fiamat neveltük közösen fel.
- nagyon boldognak.Életem legjobb döntése volt,hogy hozzámentem feleségül
39/N 30/F
17-18 éves voltam amikor megismertem,a barátnőm pasija volt és pedig odáig voltam érte,de "kivártam"és 22 éves voltam amikor összejöttünk és ő is epekedett értem,csak nem tudtak egymásrol:)
Nem költöztünk össze,esküvő óta lakunk együtt
4 hónap után kérte meg a kezem
Nem sokat,de azért mégis sokat!Már nem csak egymással foglalkozunk..
24.5 évesen született meg az első gyerkőcünk
Boldognak érzem,jól megvagyunk,a veszekedés csakis a pénz miatt szokott lenni,sajnos:(
30N
24 éves
4 hónap
2 hét
még boldogabbak lettünk
25
boldognak
1., Néhány hónapos. Volt egy nagyobb szünet, utána 2O éves
2., Házasság után költöztünk össze
3., Közvetlen esküvő előtt talán 3 nappal. Csak mert szokás, de nem csináltunk nagy jelentőséget neki. Csak mi ketten.
4., Jó volt, végre együtt éltünk, élveztük nagyon.
5., Én 29, Ő 33
6., Vannak fent és lentek, de összességében boldognak érzem.
A gyerekek miatt eleinte még jobb lett, majd néhány év (gyerekek 3-5) utána befáradtunk azóta lettek a fentek lentek, de jól tudunk kommunikálni, ez nagyon fontos.
Nem változtatnám meg, a férjemet szeretem, még a lentekkor is. (no azért a mélypontokon nem azon gondolkodok, hogy mennyire szeretem, de kijövök , mert kiakarok jönni a lentből), más iránt nem éreztem ezt sose.
36N
28/N
-22évesen ismertem meg
-3hónap után költöztünk össze
-1hónapra rá,hogy megismerkedtünk
-Semmit nem változott a kapcsolatunk
-27évesen szültem
-Boldognak és még boldogabbnak :)
17 éves korunk óta vagyunk együtt. (14.éve)
ha jól emlékszem 4év után költöztünk össze.
3év után volt eljegyzés (anyukája nagyon konzervatív, muszáj volt vmit lépnünk), majd 6évre rá esküvő - tehát 9év után házasodtunk össze.
nem gondolnám, hogy a házasság miatt változott volna a kapcsolatunk. ugyanúgy éltünk utána is.
11év után vállaltuk első gyermekünket - 28-29évesen.
igen, boldognak érzem a házasságunkat. korán megtaláltam az igazit, sosem bántam meg, hogy így alakultak a dolgok. :) nem tudnám mással elképzelni az életem, nagyon kötődünk egymáshoz. :)
31/N
* 19 éves voltam mikor megismerkedtünk
* 1 hónap után összeköltöztünk
* 6 hónap után kérte meg a kezem
* ugyanolyan jó a kapcsolatunk,mint házasság előtt...szóval semmit.
* még nincs gyerek, majd 2-3 év múlva szeretnénk
* abszolút boldog. nekem ő az első és egyben utolsó férfi az életemben, és soha nem kéne más.... :)
27/nő
Szia Én is a második házasságomban élek.
Az első
én 17 voltam ő 23
fél év után összeköltöztünk,3 évre rá esküvő
18 évesen szültem az első babát
ebből a házasságból egyedül őt nem bántam meg.15 évig voltam vele ,csak a gyerkőc miatt ,de iszonyú rossz volt ,a szüleim nem engedték a válást,amikor a sarkamra álltam elváltunk./Ez egy szuper döntés volt
A második házasságom
33 évesen ő 23 volt két hét után megkérte a kezem egy év múlva házasság
van egy 8 éves közös ikerpár imádom ahogyan ő is engem,és ő azt mondta egy percre sem bálja ,h nem a csitrik közül választott
Boldogok vagyunk,és mindennap kimutatja ,h szeret,él-hal a családért.Én sem bánom ,h akkor igent mertem mondani,voltak rossz akaróink,voltak .írígyeink,de boldogok vagyunk mi együtt.Neked is ezt kívánom szia
Hány éves voltál, mikor megismerted párodat?
24
Mennyi idő után költöztetek össze?
Erre konkrétan nem emlékszem és az eleje eléggé hullámzó volt (húzd meg, ereszd meg), de a megismerkedésünkkel egyidőben ittragadt, aztán a "véglegesítésnél" talán 1-2 hónap alatt apránként költözött hozzám.
Mennyi idő után kérte meg a kezed/kérted meg a kezét?
Konkrét lánykérés se volt, beszélgettünk róla, majd egyik reggel mondta, hogy akkor bemegyünk az anyakönyvi hivatalba időpontért (eredetileg két tanúsra terveztük). De ez a megismerkedés után bő három évvel volt.
Házasság után mennyit változott a kapcsolatotok?
Átestünk néhány "gyerekbetegségen", de a viták és a nézeteltérések meg lettek oldva, úgyhogy jó irányba, még jobban összecsiszolódtunk.
Hány évesen vállaltátok az első gyereket (ha van)?
Még nincs, munkaviszonytól függően 2-3 év múlva szeretnék, neki mindegy, mert részéről ez már a második lenne :)
Boldognak, vagy boldogtalannak érzed a házasságod?
Egyértelműen boldognak. Főleg azért, mert vita akkor fordul elő, amikor nem történik semmi különös, de ha valami krach beüt, akkor mindig maximális támogatást kapok tőle - és fordítva. A vitákat pedig egyikünk se értékeli negatív dolognak, inkább lehetőségnek, hogy fejlődhessünk. Nem a vita a lényeg, hanem a lezárás milyensége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!