Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan reagálnál, ha a gyermek...

Hogyan reagálnál, ha a gyermeked, aki szinte mindig kitűnő tanuló volt, és most egy erős gimnáziumba került, továbbra is jól tanul, de egyes tantárgyakból borzalmasan teljesít?

Figyelt kérdés
Ebben az esetben én vagyok ez a gyermek. A tantárgyak pedig a fizika, és a kémia. Minden tantárgyból tanulok, készülök, ez a kettő viszont úgy, ahogy van, nem érdekel. Holnap írunk kémiából nagydolgozatot, de nem tanultam rá, mert sosem figyeltem órán, és itthon soha az életben nem érteném meg magamtól. Tudod, hogy mi lesz a következménye, anya nagyon mérges lesz, az ofő valószínüleg be fogja hívni. De ha egyszer nem értem?? Az ofő is elvárja mindenkitől, hogy legyen mindenki ötös mindenböl, pedig én azt hittem, a gimi pont arra jó, hogy megtudd, mi az erösséged és mi az, amiből gyengébb vagy. Anya is nagyon szigorú tanulás terén, pedig ő nagyon rossz tanuló volt, tőlrm mégis elvárja a lehetetlent. :( 15/L
2011. okt. 13. 18:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha nem kell pár év múlva a továbbtanuláshoz ez a 2 tantárgy akkor ne is törődj vele! ;) (persze ne bukj meg)

Nem lehet mindenki mindenből jó.

2011. okt. 13. 19:26
 12/18 anonim ***** válasza:
78%
Én elfogadnám, hogy senki sem tökéletes és nem erőltetném. Ha látnám rajta, hogy tanul és megteszi a tőle telhető dolgokat hogy jó jegyet szerezzen, megírná a leckéjét stb.. akkor nem zavarna. :D
2011. okt. 13. 19:28
 13/18 anonim ***** válasza:
Sehogy. Tapasztalatból tudom, hogy ez így működik. A mindenből kitűnő tökéletes gyerek pedig csupán romantikus lázálom, én pedig inkább a realista gondolkodást becsülöm. Amíg a kémiából megvan egy stabil kettes, addig nincs probléma.
2011. okt. 13. 19:30
 14/18 anonim ***** válasza:

Tőlem is sok ideig elvárták a lehetetlent, aztán valaki közölte, akinek a gyereke ugyanabba a gimibe járt, ahova én most, hogy pl matekból egy 3-as itt már isteninek számít. Nem vagyok rossz tanuló, sohasem voltam, de egyszer pl fizikából meg is buktam félévkor, utána is éppen csak 2-es voltam, mert hihetetlenül képtelen voltam megjegyezni a dolgokat (a szöveget meg tudtam volna, de többnyire számolásos feladatokból írtunk:/ )

Mostanra már elfogadták, hogy ez-az nagyon nem megy, tanárok is mondták, hogy feküdjünk rá egy-két tantárgyra, azokra, amik kellenek, a többiből meg elég egy 2-es, 3-as, olyanokból, amikre totál nem lesz szükségünk..szóval szelektáljunk, mert nem fogjuk bírni különben:(

Bár én most pont már végzős vagyok...

2011. okt. 13. 19:31
 15/18 anonim ***** válasza:
Én mondjuk nem voltam kitűnő, de 4-5 megvoltam általánosban. Gimiben én is elkezdtem rontani, föciből, bioszból, kémiából. Anyáék azt mondták, hogyha nem érdekel, és nem lesz fontos a továbbtanulásomhoz, akkor hagyjam őket, csak ne bukjak meg. Ezt megtettem, a kettest mindig összepuskáztam valahogy, a többiből viszont (az érettségi tárgyakból) jól teljesítettem (kivéve a matekot, az hármas volt mindig, pedig tanárhoz is jártam). Én biztos megszakadtam volna, ha mindenből kitűnőre kellett volna teljesítenem. Lehet, hogy műveletlennek gondolnak majd mert nem tudok kémiai egyenleteket, de így jártam. Sosem érdekelt és nem is fog. 21/L
2011. okt. 13. 19:36
 16/18 anonim ***** válasza:
Az rendben vagy, ha valami nem megy, de te megpróbálni is lusta vagy.
2011. okt. 13. 20:19
 17/18 anonim ***** válasza:
Arra azért figyelj, hogy egy term.tudományi jegy beszámít majd a pontokba, és a kémiát csak 2 évig tanuljátok, ha abból rossz vagy, akkor az már kilőve. Ráadásul pl. a fizika most még nagyon könnyű, egyenes vonalú, egyenletes mozgást stb, ez az az év, ahol még kaphatsz viszonylag jó jegyet, utána már nagyon szar részek jönnek, azt sem fogod érteni. Tudom, miről beszélek, én most vagyok végzős, fizikával most vagyok úgy, hogy abszolút nem érdekel, csak a kettesem legyen meg, az érettségi tárgyakból úgyis 4-es 5-ös vagyok.
2011. okt. 13. 20:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Csak annyit javaslok, hogy próbálj meg valakitől segítséget kérni. Matekot én is rühelltem anno, meg is buktam belőle párszor, de anyám elvitt korrepetálásra, és 4-gyes lettem félévkor. Igaz, amikor új anyagot vettünk, ugyanolyan gyenge voltam belőle, de javított valamennyit a teljesítményemen
2011. okt. 13. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!