Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adnál a gyerekednek uniszex...

Adnál a gyerekednek uniszex nevet?

Figyelt kérdés
Tehát olyat, amit fiú és lány is viselhet. Angolszász területen (ezt ismerem egy kicsit jobban) elég gyakori, de magyarban is hallottam már, hogy Alex néven mutatkozott be lány is meg fiú is - természetesen nem egyszerre.
2011. okt. 13. 17:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
92%

Én ismerek egy Jácinta nevű nőt,A Jácint női változata:) !

Én speciel a nevemet Gabriella,azért nem kedvelem,mert a becézése ennek is Gabi,Gabika, mint a Gábornak...

2011. okt. 13. 19:42
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehetne anyakönyvezni és tetszene is, akkor én simán adnék ilyen nevet a gyermekemnek. A mostani helyzetünk is majdnem hasonló: olyan nevet kapott a kislányom, amiről az emberek 20-30%-a azt hiszi, hogy férfinév.
2011. okt. 13. 22:03
 23/25 anonim ***** válasza:
34%
Francokat, egy neme lesz a gyereknek, olyan nevet is fog kapni.
2011. okt. 14. 00:56
 24/25 mus musculus ***** válasza:
100%

Azért azzal vitatkoznék, hogy csak egy neme lehet...:D

Én simán adnék, nem látom hátrányát. Legalább ha neadjisten transzszexuális lesz, nem kell nevet változtatnia az operáció után.:D (csak hülyülök persze, komolyan ne vegyétek :D)

2011. nov. 23. 18:03
 25/25 anonim ***** válasza:
40%

Azt szeretem ebben az oldalban, hogy a 17:16-os hsz-t, amely az első értelmes válasz volt a kérdésben, minden probléma nélkül lepontozták. Mi ez a hozzáállás ezen a helyen ? Miért ? Miért kell lepontozni, talán mert okosat írt ? Hogy lehet ennyi ember ennyire kritikán aluli ? Szánalmas. Így tovább.

Én meg azt bírom, hogy egy teljesen más kategóriájú kérdésnél, mindenki ezen problémázik. Én speciel egyáltalán nem látom, - sőt , nem is figyelem - , hogy ki hol tart a skálán, ki van lepontozva, és kit vitt fel a közönség. Egyébként, ahogy látom akkor neked is a rangsor a fontos, nem a segítség adás, ahogy az itt lévők 90%-ának ... Szánalmas ...Nem bánnám, ha ellene törölve ez a pontozósdi ... Tudjátok mit? Nyugodtan lelehet pontozni, kedves #1 rangsorbéliek, nem érdekel xD

Amúgy, hogy válaszoljak a kérdésre is: Nekem tetszik, hogy külföldön ( Angol területeken, de még Japánban is nagy mértékben) vannak unisex nevek ... Szerintem amíg szép egy név, és értelmes is, addig teljesen mindegy, "milyen nembe tartozik".

2013. nov. 7. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!