Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adnál a gyerekednek uniszex...

Adnál a gyerekednek uniszex nevet?

Figyelt kérdés
Tehát olyat, amit fiú és lány is viselhet. Angolszász területen (ezt ismerem egy kicsit jobban) elég gyakori, de magyarban is hallottam már, hogy Alex néven mutatkozott be lány is meg fiú is - természetesen nem egyszerre.
2011. okt. 13. 17:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem egyáltalán nem csúnya a Csík Menta név.

Tényleg nem divat itt az unisex névadás, de van ilyen egy a Gábor és a Gabriella, amit a végén ugyanígy becézünk,de mégsem ugyanaz hivatalosan.

2011. okt. 13. 17:30
 12/25 A kérdező kommentje:
Uniszexi :D
2011. okt. 13. 17:30
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
Simán adnék neki uniszex nevet, ebben nincs semmi rossz.
2011. okt. 13. 17:31
 14/25 bánomisén ***** válasza:
82%
Miért ne adnék? Főleg, hogy amióta Angliába költöztem, az én becenevem is unisex-szé vált, mert angol nyelvterületen férfiakat és nőket is hívnak így :-D
2011. okt. 13. 17:39
 15/25 anonim ***** válasza:
78%
Azt szeretem ebben az oldalban, hogy a 17:16-os hsz-t, amely az első értelmes válasz volt a kérdésben, minden probléma nélkül lepontozták. Mi ez a hozzáállás ezen a helyen ? Miért ? Miért kell lepontozni, talán mert okosat írt ? Hogy lehet ennyi ember ennyire kritikán aluli ? Szánalmas. Így tovább.
2011. okt. 13. 17:45
 16/25 anonim ***** válasza:
90%

Én úgy tudom h az Alex név,ejtéstől függően utal az illető nemére.

Ha Álex-nak ejtjük, akk lány az illető,viszont ha Alex-nak akk fiúról beszélünk.Persze az Alexandrákat is szokták (itt) Alex-nak becézni.

2011. okt. 13. 17:48
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

17:45

OFF: Más topikokban is állandóan ez van, nem értem milyen ilyen gyökerek az emberek...

ON: Nekem is a Gábor meg a Gabriella, Dániel, Daniella jutottak eszembe :)

Külföldön hitték már azt neve alapján a pasimról, hogy lány (Norbi) :D

2011. okt. 13. 17:55
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Viki=Viktor/Viktória. Volt egy film, amiben a csaj volt a Jack. Az mondjuk fura volt. De ha nem extra férfias vagy nöies a név, szerintem nincs vele baj. Néha még jó is lehet. Talán lánynakb jobban adnék uni nevet, fiúnak kevésbé.
2011. okt. 13. 18:11
 19/25 anonim ***** válasza:
91%

M az, hogy "utalnia" meg "sugallnia" kell az illető nemét?

Az utalás meg a sugallás nem valami objektív valami.

Pl. szerintem a Jácint kifejezetten nőies név, a Hedvig meg férfias.

Lehet, hogy az anyakönyvi osztály gondolt a melegekre, meg leszbikusokra is...

Bocsi az off-ért!

2011. okt. 13. 18:11
 20/25 bánomisén ***** válasza:
100%

Bocs az OFF-ért, de eszembe jutott a sztori Juhász Jácint színművészünkkel, aki egy aránylag jó képű pasi volt fiatalkorában, de még azelőtt, hogy ismertté vált volna, kezdő színész korában egyszer behívták egy szereplőválogatásra, ahol NŐI szereplőt kerestek. A neve miatt azt hitték, hogy lány :-D

OFF vége!

2011. okt. 13. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!