Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értenek meg?

Miért nem értenek meg?

Figyelt kérdés

Nálunk hétvégén szóba került a karácsony, családom kérdezte, mit szeretnék karácsonyra. Erre én azt válaszoltam, hogy sajnálom, de én annak örülnék, ha idén karácsonyozás helyett szervezzünk inkább valami programot, mert ez szerintem többet ér, mint az ajándékok után futkározás, mindegy mit, csak vegyek neki valamit hozzáállás, kapkodás, veszekedés. Erre tesóm azt mondta:

Mi van, te zsidó vagy, vagy mi?

Erre kiakadtam. 9 éves korom óta utálom a karácsonyt, mert mindig van valami balhé, vagy az anyám élettársa balhézik az ital miatt, vagy a tesóm barátnője csinál balhét. Ebből lett nekem elegem, meg abból, hogy az egész már csak a pénzköltésről szól nálunk.

2011. okt. 12. 15:02
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudom, hány éves vagy ugyan, de szerintem nem rossz ötlet az, hogy egy közös programot csináljatok. Próbáld úgy felvezetni a dolgot, hogy emlékezetesebb lenne, ha pár napot együtt töltenétek pl egy wellness szállóban, ahol nem anyudnak kell főznie, nincsenek napi gondok, lehet lazítani, és együtt a család. Szintén jó, hogy össze lehet dobni az árát, így a pénzköltés is kipipálva :) Vagy akár mehetnétek Bécsbe, az nem túl drága, pár nappal karácsony előtt, szenteste meg egy szimpla vacsi, az emlékek felelevenítésével. Ha nem képesek ezt jó dologként felfogni, vagy téged szidalmaznak, beszélj egy jó barátoddal, hogy velük tölthetnéd -e a karácsonyt, mert jó hangulatra vágysz és nem egy anyagias, veszekedős estére...
2011. okt. 12. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:
48%

Igazad van- próbáld finomabban elmagyarázni nekik, az egész lényege a szeretetben való együttlét lenne, és ezt a sok vásárlás-tülekedés- ajándék méricskélés 8ez elég ez jó, ) tönkreteheti..

láttam egyszer valahol egy képeslapot(?)

ezt, hátoldalán felirattal:

[link]

"Mikor mondtan én azt,

hogy vásárlással ünnepeljétek a születésnapom?

aláírás:

Názáreti "

2011. okt. 12. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
Én semmiért nem adnám a karácsonyt (a húsvétot sem)...tehát én sem értelek meg, akárhogy magyarázhatnád akkor sem....lehet hogy nem érdemes próbálkozni te így gondolod ők meg úgy...
2011. okt. 12. 15:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Na ezért utálom a karácsonyt. Nekik is csak a nyűg van vele, mégis ragaszkodnak hozzá. Én is inkább elmennék valahova. Egyik évben termálfürdőbe mentünk, senki nem kapott semmit. Sokkal jobb volt, mint ha otthon zabáltunk és fetrengtünk volna 3 napig és ettük volna egymás idegeit. Különben is ez az ajándékozás addig élmény, amíg az ember gyerek.
2011. okt. 12. 16:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Előttem szólónak: az ajándékozás nem csak akkor öröm, ha az ember gyerek. Szerintem szép gesztus, attól, akit szeretsz. Hogy tudja, mit szeretnél, gondolkodik rajta hosszú napokat, morfondírozik, hogy mégis mivel lepjen meg. Szerintem ez szép.

De mellesleg én is utálom a karácsonyt! Nekem is gyerekkoromban rontották el a szüleim. Anyám mindig akart valami jó, hasznos dolgot adni nekem ajándékba, de apám mindig üldözte. Sokszor kiüldözött minket a házból is, emlékszem cipő sem volt rajtam, anyám meg az oldalán cipelt az utcán fel- alá, míg apám lenyugszik, és haza enged.

2011. okt. 13. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!