Honnan kaphatok még segítséget?
Ezek szerint kinti lakos leszel addigra.
Én mindenképpen megcsináltatnám az útlevelem (értem, hogy kidobott pénz, de pont az ujjlenyomatos cucc miatt jó lehet, főleg, ha utóbb kiderül, hogy csak azt fogadják el).
Nekem így nagyon rövid időnek tűnik az egy hónap mindent elintézni, tuti időpontotok van kint?
A hitele fordítás egyébként kint tud csak elkészülni, tehát te biztosítod a papírokat, ők meg lefordíttatják azzal, aki náluk kint hiteles (mint nálunk az orfi). (Persze jó sok pénzért.)
Csak magamat tudom ismételni: a barátodnak kellene a kinti "önkormányzatot" megkérdezni. Bejelentkezés? kint van határidő? (Nálunk ugye 90 nap.)
Esetleg próbáld meg felhívni a kinti magyar konzulátust, bár az rengeteg pénz. (Az itteni svéddel nem fogsz semmire menni sajnos...)
Házasság elötti várakozási idő minden országban van, 30-120 nap között.
Nem azért mert a hivatal nem tud intézkedni, hanem,hogy senki ne házasodjon erős felindulásból. Azt csak Las Vegasban lehet
Na, hát akkor ezek alapján szerintem kint fordíttasd le.
Így, hogy a barátod nincs otthon, nem tud segíteni.
Esetleg a leendő anyós/após/sógor, stb?
Vagy marad a telefon a kinti magyar nagykövetségre, a levélre szerintem ne várj már (és szégyelljék magukat).
Bár biztosan tudod, de azért kikerestem neked:
Cím: Dag Hammarskjölds väg 10, 115 27 Stockholm
Telefonszám: (00 46) (8) 661-6762, 662-5675
Fax: (00 46) (8) 660-2959
E-mail: embassy.stockholm@kum.hu
Web: www.kulugyminiszterium.hu
Köszönöm szépen utolsó!:)
Igen,sajnos az emailben már nem reménykedem:(. Pedig 3hónapja bombázzuk őket, már az egyik munkatárs email címét is megszereztük,de ő se válaszolt. Egyébként nem tudom ez milyen szokás..akárhányszor kint tanultam, kb 3országról van szó, sose segített a magyar konzulátus! Semmiben! Még személyesen is segíteniük kell,ha pl. kirabolnak stb, de semmi, és mind a 3 országban ez volt! Elnézést,hogy leírom, de amit megengednek maguknak,az hihetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!