Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Honnan kaphatok még segítséget?

Honnan kaphatok még segítséget?

Figyelt kérdés
1 hónap múlva tervezzük a házasságot, én és a svéd barátom, Svédországban. Én még Magyarországon vagyok, itthonról írtam az ottani konzulátusnak, mert ugye nekik kell velem foglalkozniuk, de egyszerűen magasról tesznek ránk, párom is írt, rá is. Mindkettőnktől nagyon messze van, viszont én Budapesten lakom, lenne értelme bemenni az itteni konzulátusra? Mert tudtommal, itt csak svédekkel foglalkoznak. És ha igen, van remény rá,hogy részletesen tájékoztassanak? Csak mert onnan kaptam válaszlevelet,de csak annyit,hogy ezeket a kérdéseket, a svédországi konzulátusnak írjam mivel én magyar vagyok. Nagyjából tudjuk,hogy mi kell az esküvőhöz, de nem teljesen, meg elég homályos, apró részeletekre kellene rákérdezni,amik viszont nagyon fontosak,mert azok nélkül nem biztos,hogy hitelesek az iratok.
2011. okt. 11. 13:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A másik két válaszolónak köszönöm,aki fel tudta fogni a kérdésemet. Egyébként említettem,hogy Svédországban lesz, nem Magyarországon. "Magyar hatóságok" a konzulátuson tudniuk kell az ottani szabályrendszert is. A barátom most Franciaországban van, ezért intézkedem én. El akartuk kerülni a hatalmas konzuli díjakat, mert az itteni papírokat ígyis úgyis be kell szerezni, csak nem mind1 milyen hitelesítésekkel. Elnézést,ha kicsit erős voltam,de szerintem nagyon világosan fogalmaztam. Köszönöm a segítő szándékot,akiben ez megvolt!
2011. okt. 11. 15:02
 12/20 A kérdező kommentje:
Igen,én is el szeretném intézni,de mint mondtam, a hitelesítés problémája fenn áll, az orfi nem ad hiteles iratot külfdre távozóknak,az csak belföldön hiteles! Tehát fordíttatni szerintem mindegy,hogy hol fogok,vagy lehet a legjobb lenne ott,de akkor meg nem tudom itt hitelesíttetni,tudom,hogy ez így működik,legalábbis anno mikor felvételiztem kint,így ment. Ezt tuti elfogadták, de hogy van e másik járható út is vagy sem,az a lényeg. Pl. ha kérek apostillt,az megint lehet kb 1hónap.
2011. okt. 11. 15:04
 13/20 anonim ***** válasza:

Ezek szerint kinti lakos leszel addigra.

Én mindenképpen megcsináltatnám az útlevelem (értem, hogy kidobott pénz, de pont az ujjlenyomatos cucc miatt jó lehet, főleg, ha utóbb kiderül, hogy csak azt fogadják el).

Nekem így nagyon rövid időnek tűnik az egy hónap mindent elintézni, tuti időpontotok van kint?

A hitele fordítás egyébként kint tud csak elkészülni, tehát te biztosítod a papírokat, ők meg lefordíttatják azzal, aki náluk kint hiteles (mint nálunk az orfi). (Persze jó sok pénzért.)

Csak magamat tudom ismételni: a barátodnak kellene a kinti "önkormányzatot" megkérdezni. Bejelentkezés? kint van határidő? (Nálunk ugye 90 nap.)

Esetleg próbáld meg felhívni a kinti magyar konzulátust, bár az rengeteg pénz. (Az itteni svéddel nem fogsz semmire menni sajnos...)

2011. okt. 11. 15:06
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen,csak sajnos még mindig nem tudom,hogy itthon milyen hitelesítést kérjek, amúgy meg nem hiteles,és nem érek vele semmit. Nekik nincs hiteles fordítójuk, amúgy a legtöbb országban ilyen nincs(tanultam már sok helyen), csak nálunk megy ez a pénzlehúzás,ott bármelyiket választod elfogadják. Csak már nem emlékszem,hogy magyart is elfogadnak e vagy sem,szerintem igen,bár azt talán itteni közjegyző nem hitelesítheti. Nincs fix időpontunk,és úgy tudom,hogy ott nincs korlátozás, bejelented,és kapsz egy időpontot, ott nem tapasztaltam semmilyen hivatalnál várakoztatást anno.
2011. okt. 11. 15:11
 15/20 A kérdező kommentje:
Pontosítok,minden fordító hiteles, tehát nincs egy kimondott "A hiteles fordító" így nagybetűvel. Tehát mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában cselekszik, a fordítók is, és ott az már hitelesnek számít jegyző nélkül is, csak néhány helyen kérnek "extra" hitelesítést jegyzővel, de mindenhol.
2011. okt. 11. 15:12
 16/20 A kérdező kommentje:
*nem
2011. okt. 11. 15:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Házasság elötti várakozási idő minden országban van, 30-120 nap között.

Nem azért mert a hivatal nem tud intézkedni, hanem,hogy senki ne házasodjon erős felindulásból. Azt csak Las Vegasban lehet

2011. okt. 11. 15:14
 18/20 A kérdező kommentje:
Ezt a párom mondta,aki ennek már utána nézett,mert ezt neten is el lehet intézni,persze nem aznap, de 1-2héten belül lehet kapni időpontot,de azért még 1x rákérdezek. Viszont 1-2hét ide vagy oda,az mind1, a lényeg,hogy kb 1hónap múlva legyen,mert így szeretnénk. Tehát nem több hónapban gondolkodunk.
2011. okt. 11. 15:16
 19/20 anonim ***** válasza:

Na, hát akkor ezek alapján szerintem kint fordíttasd le.

Így, hogy a barátod nincs otthon, nem tud segíteni.

Esetleg a leendő anyós/após/sógor, stb?

Vagy marad a telefon a kinti magyar nagykövetségre, a levélre szerintem ne várj már (és szégyelljék magukat).

Bár biztosan tudod, de azért kikerestem neked:

Cím: Dag Hammarskjölds väg 10, 115 27 Stockholm

Telefonszám: (00 46) (8) 661-6762, 662-5675

Fax: (00 46) (8) 660-2959

E-mail: embassy.stockholm@kum.hu

Web: www.kulugyminiszterium.hu

2011. okt. 11. 15:18
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen utolsó!:)

Igen,sajnos az emailben már nem reménykedem:(. Pedig 3hónapja bombázzuk őket, már az egyik munkatárs email címét is megszereztük,de ő se válaszolt. Egyébként nem tudom ez milyen szokás..akárhányszor kint tanultam, kb 3országról van szó, sose segített a magyar konzulátus! Semmiben! Még személyesen is segíteniük kell,ha pl. kirabolnak stb, de semmi, és mind a 3 országban ez volt! Elnézést,hogy leírom, de amit megengednek maguknak,az hihetetlen...

2011. okt. 11. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!