Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az édesanyja halálát egy 13...

Az édesanyja halálát egy 13 éves kislány hogyan tudja feldolgozni?

Figyelt kérdés
Az anyukája rákbeteg volt, 3 évig kezelték, az utolsó időkben már nagyon lefogyott, fekvő beteg lett. Ez mind otthon történt, a kislány végignézte. Megnézte az anyukát mikor már halott volt. Azóta nagyon visszahúzódó, magába forduló lett. Hogyan lehet ezt feldolgozni? Hogyan tudnék neki segíteni?
2011. okt. 9. 11:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

nálunk is hasonló volt, csak én 14 voltam, és a mi anyukánk is évekig beteg volt, mielőtt meghalt, de nekem / nekünk nem volt senki aki segítsen, egyedül maradtunk testvéremmel az alkoholista apánkkal...

A kérdésre a választ nem tudom, mert én utána nagyon beteg lettem, és kórházban is voltam, és én is nagyon visszahúzódó voltam/vagyok...

De szerintem már a tudat, hogy nincs egyedül is nagy segítség lehet...

2011. okt. 9. 13:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokat kell vele lenni és igenis beszélgetni az édesanyjáról és hagyni sírni, sírni, elsiratni. A visszafojtott fájdalom sokkal több kárt okoz, mint a kisírt. Nagyon jó ötletnek tartom a "másik dimenzióan van" magyarázatot. A mai gyerekek ezt jobban el fogadják. Az biztos, hogy az ilyen fiatalon ért veszteség soha nem gyógyul tökéletesen.
2011. okt. 9. 13:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Mintha az én történetem olvasnám. Én nem zárkóztam be, habár jó ideig nem is beszéltem senkinek róla, sőt, az akkori érzéseimet is megtartom magamnak.

Naplót írtam, zenét hallgattam, és erősnek mutattam magam, hisz apa nagyon összetört. Nem mutatta - ő sem, én sem -, de éreztem rajta, és még hetek múltán is volt, h sírni láttam őt.

Ha engedi próbáld lefoglalni, h ne törpölhessen rajta. Amúgy ne kezeld kislányként, hisz ettől kezdve már nem az többé. :(

2011. okt. 9. 13:40
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokat kell beszéltetni, nagyon fontos, hogy átélje a legmélyebb gyászt és az ilyenkor feltörő érzéseket, mert így fog meggyógyulni. Kedves pszichológus barátom mondta, hogy ahhoz, hogy kijussunk az örvényből, le kell mennünk a legmélyére. Egy pszichológus se ártana. Ha valaki nem tudja feldolgozni, sikertelen a gyászmunka.
2011. okt. 9. 17:55
 15/15 anonim válasza:
10-es kommentelő igazi müvészlélek.
2022. márc. 1. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!