Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Imola névről?...

Mit gondoltok az Imola névről? Tetszik? Milyen lányt képzeltek el? Babát várok és nagyon megtetszett ez a név (bármilyen kritika jöhet) 24/N

Figyelt kérdés
2011. okt. 8. 19:00
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mit jelent, de ez nem fog befolyásolni. Egyébként régi magyar név, névként először Jókai említi.
2011. okt. 8. 19:43
 32/60 anonim ***** válasza:
51%

Csoporttársnőmet Imolának hívták. Nomen est omen: harmatgyönge lélek volt, gyönge ember, infantilis, dependens, tapadós, fárasztó. Ugye, tudod, hogy az Imola honnan ered? Nem csak Jókai Bálványosvár-jából, hanem eredetileg egy imolafű nevű növényből - ha jól tudom, ez egy mocsári növény.

Én soha nem adnám a gyerekemnek, de ha neked tetszik, miért ne?

2011. okt. 8. 19:44
 33/60 anonim ***** válasza:
100%
Szép név egy aranyos mosolygós kislány jut róla az eszembe
2011. okt. 8. 19:45
 34/60 anonim ***** válasza:
100%
Azért említi Jókai, mert ő maga alkotta az imolafű-ből. :)
2011. okt. 8. 19:45
 35/60 A kérdező kommentje:
ezeket mind tudom, mióta az eszemet tudom, mert a második nevem (így kereszteltek, de törvényesen nem az, ezért csak azok tidnak róla, akik nagyon közel állnak hozzám). nagyon utáltam, aztán megbékéltem vele. most már annyota tetszik, hogy így akarom elnevezni a lányom. és ez nem önimádat vagy hasonlók, csak a legjobbat szeretném a kisbabámnak
2011. okt. 8. 20:10
 36/60 anonim ***** válasza:
100%
szerintem szép név, olyan őszinte
2011. okt. 8. 20:18
 37/60 anonim válasza:
100%
Nekem, egy kis csöndes,de nagyon kedves és aranyos rövid barna hajú lány jut az eszembe.(Olyan lány mint a Clannad című animében)Gratulálok a leendő babához:)
2011. okt. 8. 21:53
 38/60 anonim ***** válasza:
Igaza van a 19:24-kor válaszolónak, ez egy gyomnövény, mégpedig a búzavirág másik neve. Sajnos már nagyon kevés búzatáblában található, pedig csodálatos kék színe van, mint a nyári égnek. Természetes, hogy mindenkinek más jut az eszébe a névről is a virágról is. Gondolj gyönyörű búzavirágra és arra, hogy neked tetszik, ez a lényeg.
2011. okt. 9. 14:29
 39/60 anonim ***** válasza:
100%
Légies, álmodozó. Ismerősöm ismert egy Imolát, akit Mollinak becéztek.
2011. okt. 9. 19:44
 40/60 anonim ***** válasza:
Én az imola nevű növényt ismerem, de nem hat meg a szépsége, ezért mint női név sem tetszik nagyon.
2011. okt. 15. 17:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!