Mit szóltok a Híradóban bemutatott gyrerekverésról?
17 éves vagyok,és hittanórán 4.-edikes koromig minden alkalommal vonalzóval adta a pap a körmösöket, +++
fűzvesszővel szokott minket verni,és nem csak engem,hanem rajtam kívül még so kgyereket....de nem volt belőle semmi gond. Nem hogy rendőrségi ügy legyen...stb.
am a pap 90 éves volt,és 3 generáció nőtt fel rajta keresztül...
Hát ez bizony tragédia, most egy országos felülvizsgálást, és a Magyarországon lévő tanári állomány felét elbocsájtani.
Számomra sokkal zavaróbb az, amit a mai szülők csinálnak. Azok a tipikus most 30-35 éves szülők, akik szerint a gyerekük szent és sérthetetlen, hogy az Ő gyerekek soha semmit.. És ez az ami rosszabb irányba visz. Mindenki csak a magáét.
Szerintem meg a mai legtöbb suttyóra ráférne a testi fenyítés... iskolák mellett lakom, amilyen szöveget hallani.. kis pisis taknyok káromkodnak, szidják egymás anyját, a tanárnak visszaszólnak...
Érdekes, a szüleinket is megütötték a tanárok, ha neveletlenek voltak, mégsem lett bajuk. Az a szülő szégyene, ha odáig folyamodik a tanár, hogy másképp nem megy... Régen ha a tanár felpofozott egy gyereket, a gyerek nem merte volna megmondani otthon, mert tudja, a szülő még jobban elverte volna, mert a gyereke miatt szégyenkeznie kell...Ma meg minden piti ügyet felfújnak...
nem mondom, hogy üssék a gyerekeket, de igenis legyen tekintélye a tanárnak, álljon meg már a menet!
A farok csóválja a kutyát?
Nálunk volt a suliban egy idegbeteg, alkoholista tanár, az olyat én is kirúgnám, de aki már kétségbeesésében ráüt a gyerek kezére... azt majd talán hurcolják meg a nagy liberális eszme jegyében...
A látleletről meg annyit, hogy sokszor a szülő összeveri a gyereket, aztán a tanárra akarja fogni, hallottam már ilyet!
Sajnos nem néztem a híradót, így csak az alapján írok véleményt, amit itt olvastam.
Először is szívesen meghallgatnám a történetet a tanár szemszögéből is. Mert pl azt sem mindegy, hogy mit írt a füzetbe a feladat helyett a gyerek. Ha pl szerelmes levelet alkotott éppen, vagy a holnapi teendőit írta össze, esetleg Cirmos cicához írt egy versikét, akkor én is felháborítónak tartom, hogy ezért ráütött a tanár a kezére. De ha mondjuk azt írta bele, hogy "b*szd szájba a jó édes anyádat, te szerencsétlen r*banc, még tanítani se tudsz" vagy ehhez hasonló finomságot, akkor véleményem szerint megérdemelt volt a dolog. Nem mondom, hogy helyes volt, csak azt, hogy megérdemelt.
Szóval nem ártana ismerni, az összes körülményt. Ha a tanár idegileg instabil, akkor valószínű, hogy tényleg az elbocsájtás lenne a legjobb megoldás, viszont ha a gyerek is ludas valamilyen szinten, akkor én nem rúgnám ki.
Nem, én nem vagyok híve a verésnek semmilyen formában. De itt furcsa ellentmondások vannak. Az anya számomra nagyon nem volt meggyőző. A gyerek se úgy nézett ki, mint akit megvertek.
Az egész riportról a tanárverések jutottak eszembe, helyette most feljelentés, meghurcolás...35 évig kiváló pedagógus volt, most bűnözőként mutatják be... egy 6 éves szava alapján, ami szintén nem volt egyértelmű.
háát igen szerintem is furcsa hogy egy jó tanárt így így tönkre tesznek végülis
mert ezután milyen híre lesz?
és azt gondolom hogy ez a fajta gyerek verés még nem a világ vége. ha a szülők csak így vernék a gyerekeket az még egy elég jó világ lenne.
Persze, anyuka így akarja rámosni a tanárra az ő vagy a férje tettét... TIPIKUS!
hallottam már olyanról, hogy óvónők látták, hogy a cigány kislánynak véres a bugyija (4-5 éves gyerek!!!) szóltak a szülőknek, hogy mégis mitől van és a kedves anyuka az óvónőket vádolta veréssel... Verés!? attól vérzik neki? Ja, "mellesleg" volt a kislánynak olyan 3-4 idősebb, kísérletező kedvű bátyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!