Hogy kéne ki engesztelnem anyukámat hogy megint főzzön?
Anya megsértődött valamin és már több mint egy hete nem főz.
Azt mondja én is dolgozólány vagyok és főzhetnék magamra. Csak itt a bibi,eddig mindig ő fözött,és én azért hogy itthon lakok meg főz,az összes pénzem leadom amit keresek. Egyedül 5000Ft szoktam megtartani,de hát azt már elköltöttem.Most is hazajöttem délutános müszakból,és még csak egy kenyeret se vett meg semmit. Jó ebédre főztem ki tésztát egy kicsit de azért is leszurt hogy miért főztem ki,meg hogy abból spagettit akart csinálni,meg mondta h lusta vagyok mert én nem főzök meg semmi. De ha egyszer nem ad vagy nem hagy itthon pénzt alapanyagra hogyan főzzek? Nem mintha annyira tudnék,csak ilyen nagyon egyszerűeket. de ha én főzök akkor abból anya sose eszik,mert az szerinte sz.ar.
19/L
Ha megkapja a fizud nagyrészét, nincs mit lázadozzon. Te is jársz dolgozni, egy éve lettél éppen nagykorú, miért kellene rögtön csapot papot hagyni, ahogy elmúltál 18???
Furcsa viselkedés, nem mondom. Én a gyerekeimnek minden finomságot megföznék, ha úgy állnának oda mint te anyudhoz.
Hát igen, vannak ilyen anyák is.
Az én anyukám úgy is főz a családra, hogy senki nem tejel otthon.
Röhej, hogy egyesek elfogadják a pénzt a gyereküktől, iszonyú kicsavart világ ez és akkor még ezek után te enni sem ehetsz a pénzedből.
Remélem a jövő havit nem adod oda, így eléggé esélyes, hogy éhen maradsz.
8.40-nek: mi az, hogy kicsavart világ ez? Észnél vagy te? Hol élsz? Én pl. idáig eltartottam a két felnőtt gyerekemet, de munkanélküli lettem. Gondolod, hogy most nekik nem kötelességük dolgozni, és ,,tejelni"? Idáig én ,,tejeltem", nem is kicsit, ők meg ne tegyenek semmit? Hát ez nem így működik csóróéknál kedvesem.
Te meg kérdezd meg anyádat, hogy min sértődött meg. Mi az, hogy nem tudod, miért sértődött meg? Tessék leülni, és megbeszélni a dolgokat. Mond meg, hogy rendben, gondoskodsz a kajádról, de akkor a következő hónaptól kevesebb pénzt adsz haza, mert pénz nélkül nem tudsz kajálni. Beszéllsz arezsibe, a többi meg a tiéd marad. Ha ez neki így jó, legyen így. Egyébként még talán elmondja, mi a baja. Egyébként minden óhajának nem lehet megfelelni. Tanulni akarsz, és türelmetlen veled? Hát ez így nem megy. Tanított volna előbb. Te meg fogj egy jó szakácskönyvet (antikváriumban lehet venni, alap a Horváth Ilona szak. könyve), és abból tanulj főzni. Én is így csináltam, és most már jól megy. De interneten is nagyon jó receptek vannak. Ott is kutakodhatsz. Mindenre van megoldás, csak keresni kell.
És áruld már el ha egyedül élnél kivel tartatnád el magad???
Miért hiszed, hogy bárkinek kötelessége ez??
Igenis ki van csavarodva a világ, elvárják egyesek még azt is, hogy a nyári munkából befolyt pénzt is leadják otthon.
Ha nekem egy fillért is fizetnem kellene, akkor nem laknék otthon, mert ha már fizetek, akkor azért fizetek, hogy én szabjam meg mit mikor hogy, tehát egyedül élek.
Az pedig más kérdés, hogy te elveszítetted a munkádat, de hogy te a gyerekeid részéről nem szívességnek, hanem kötelességnek gondolod ezt, az már több, mint felháborító. Megtehetnék, hogy lelépnek és senki sem kötelezné őket az eltartásra.
Csak ketten élünk anyukámmal,sokszor nem tudok tőle pénzt kérni mikor látom h nincs kaja,mert nem mindig egy müszakba vagyunk,és van h pont váltjuk egymást. Ha elköltözök akkor anya nem tudja fenntartania lakást egyedül(svájci frank hiteles-így is el vagyunk maradva vele),meg a számlákat fizetni,stb... Mind ketten minimál bérért dolgozunk.
Azt mondja azért nem főz,mert elege van abból h csicskának nézem. hogy én sose főzök. pedig szoktam,de tényleg nagyon ritkán mert eléggé elveszi a kedvem az h rá néz és mondja ez sz.ar ebből nem eszek,meg hogy megint elcsesztem az alapanyagot amiből ő tudott volna főzni,stb.. és direkt csinál magának mást,nekem meg mondja h egyem meg amit főztem. Sose javít ki h legközelebb máshogy csináljam.
Kérdeztem tőle h most fizetáskor adjak kevesebbet h legyen pénzem főzni a hónapba,vagy mI, aztán mondta h nem majd főzni fog. És most már tényleg főpz,meg van itthon kenyér ha nem is csinált semmit.- De érzem h még haragszik rám vmiért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!