Szerinted mennyi pénz elég, amiből jól meg tud élni egy kicsi család?
Vállalkozó vagyok, most kezd befutni az üzlet. Szerintetek mi az ideális szabadidő (óra) - pénz arány? Nem akarom majd minden időmet munkával tölteni, sokat gondolkozom, hogy hogy kellene beosztani az időmet.
Részmunkában megkeresnék kb. 200 nettót, és így több időm maradna másra. Vagy húzzak bele jobban, és duplázzam meg? Ti hogy szerveznétek? Mennyi az ideális kereset és időráfordítás, ha te döntheted el, hogy mennyi időt szánsz munkára?
Mostanában egyébként 12-órázok, hogy félre tudjak tenni, de ezt hamarosan abba akarom hagyni. :)))
Egy felnőtt, egy kicsi gyerek, alacsony rezsi.
A szüleim elváltak. Anya keres egyedül nálunk, 260 nettót. A bátyám államilag támogatottan egyetemre jár, én gimnazista vagyok.
Lakáshitel: 90
Fűtés: 30-40
Villany: 20-25
Kaja: 60
Víz: 15-20
Telefon: 10
Internet: 2
Továbbá tesómnak havonta 10.000 a bérlet és zsebpénz Pestre, nekem pedig 1800 a bérlet. Ha nem lenne hitelünk, akkor jutna bőven mindenre, de így? Mindig arról beszélünk itthon, hogy eladjuk a házunkat, ezáltal megszűnne a hitel és mamáéknál a tetőteret beépítenénk lakórésznek (fele annyiba se fájna, mint amennyi pénzt kapunk a házért), ami szerintem egy nagyon jó ötlet lenne, csak anya nem hajlandó odaköltözni, mert ki nem állhatja, amikor mama (még szerintem is jó) tanácsokkal próbálja ellátni. És még rám mondja, hogy csökönyös vagyok...
Apának havi 30ezret kellene adnia gyerektartás gyanánt, de bizonytalan a munkahelye és már 135ezerrel tartozik anyának. Anya ezért folyton szidja apát, hogy hogy lehet ekkora balf_sz és elkeseredésében a iszik/ivott. 3 éve megy ez így, de most megszűnni látszik, mert kapott céges autót és mivel az ittas vezetést bűntetik...
Anya nem tudja, de minden vágyam, hogy a saját lábamra álljak és új életet kezdjek valahol máshol. Nem feltétlenül külföldön.
Szerintem a legnagyobb hiba, amit valaha valaki elkövethet az az, hogy hitelt vesz fel úgy, hogy nem 100%-ig biztos abban, hogy ha duplájára nő is a hitel törlesztőrészlete, akkor is tudja majd fizetni gond nélkül. Eleinte nekünk is csak 36ezer volt, de hát az a fránya svájci frank...
Ha már megvan a gond, akkor sem kell még nagyobbat csinálni. Célzok itt az alkoholizmusra. Olyan szinten családromboló, hogy az valami hihetetlen...
Remélem, hogy értelmesnek számít a válaszom és nem fognak leoltani azért, mert valami rosszat írtam. Nekem ez a véleményem...
L/14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!