Hogy lehet családtagnak nemet mondani az újabb kölcsönre, anélkül hogy megsértődne?
Távoli rokonokról és egyben nagyon kedves ismerősökről van szó, csakhogy mostmár 2-3 havonta kérnek tőlem tízezreket (ételre, lakbérre, stb. fontos dolgokra). Én mindig adok mert van miből, elég jól keresek, de tudom hogy soha az életben nem tudják ezt már visszafizetni, többet nem akarok adni, én is inkább gyűjteném "a jövőmre". Eddig mindig szó nélkül adtam.
Megbántani sem akarom őket, és azt se hogy megromoljon a kapcsolatunk.
Te mit mondanál ha elédállna, hogy "12.000 a közösköltség és nincs rá pénzünk, kérlek adj kölcsön, majd megadom"
A "váratlan kiadásaim vannak" az jó nagyon, meg a többieknek is köszönöm.
Kedves nemtudomhanyadik, aki hajléktalan embereket aláz, lehetsz te még az ő helyében, remélem kapsz az élettől rendesen.
Nem tudom őket megkérni hogy takarítsanak, a 2 felnőtt éjjel nappal dolgozik szinte semmi pénzért 3 ill. 2 műszakban, és a 2 kisgyereküket kell eltartaniuk.
Azért azt ne gondold hogy én havi 120e-t ki tudnék csengetni a ház körüli teendőkre nekik...
Köszönöm a válaszokat, tudom hogy nem nekem kéne kellemetlenül éreznem magam, hanem nekik.
Mercis csajszi vagyok:-)
Édes kérdező, hát attól nem kell tartanom, hogy az élet visszaadja amit te remélsz, hála istennek:-))
Tudod milyen jó tudni, hogy életem végéig nem kell güriznem, mint a sok idiótának itt, az anyagi része tökkkkéletesen meg van oldva, és semmi gondom-bajom nem lesz amíg élek?
Szerencsére a felső tízezerbe tartozom, veletek ellentétben, egy cseppet sem kell aggódnom a jövőm miatt :-)(Sose kellett, mellékesen megjegyzem).
Minden áldott nap hatalmas megelégedettséggel tölt el, ahogy apáékkel krúzingolunk délutánonként a mercinkben(megjegyzem, természetesen nem zöldséges merciről van szó, ahogy sokan majd remélik:-)))) és ahogy a pirosnál a degenerált naplopó, nincstelen senkiháziak odajönnek és kéregetnek,apa napszemcsiben(és mi is), kikönyökölünk, és ő nagymenő módjára megszólal, hogy.....a többit tudjátok már ...háháháh...istenem, de jó tudni hogy ez mit sem fog változni soha:-)))
Te meg kérdező egy hatalmas idióta vagy, hogy nem tudod megoldani ezt a nüansznyi problémát, hogy miképp tudj nemet mondani az abnormális rokonaidnak...tudod mit? Apád adjon nekik pénzt, ha lehet mindeneteket adjátok oda, majd csak kisemmiznek titeket!:-))) Utána pedig nem lesz mit kérdezni itt a gyakorin...Ekkora barmot, mint ti!:-))
Na cuppka cukiságok, megyek kicsit krúzingolni fatttterral:-))Remélem, hogy pár semmirekellő csövessel összefutunk, akit elküldhetünk a halál fa*ára:-))
Cupp-cupp mindenki:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!