Ilyenkor utcára kerül az ember?
Abban a helyzetben ha egy idős szívbeteg asszony és a depressziós lánya közös háztartásban élnek az anya nyugdíjából, és az anya meghal akkor a lányát utcára teszik?
Nyilván sem fizetni, sem dolgozni nem tud, és az anya után semmit nem kap.
Ilyenkor létezik valamilyen megoldás?
"Kellemetlen helyzet de mi történik azzal, aki bizonyítottan munkaképtelen. Azt is az utcára teszik?"
bizonyítottan munkaképtelen---> kap segélyt--->tudja fizetni a lakbért
de ha bizonyítottan munkaképtelen,akkor eddig miért csak az anyja nyugdíjára támaszkodott, amikor elvileg neki is járna segély?
Attól hogy valaki depressziós, dolgozni még tud...
bocsi, ez nem bántásképp...de... nem inkább egy elmezavarba szenvedőről van szó, aki szégyenel elmenni dokihoz, mert fél hogy diliházba kerül?
Én nem vagyok orvos, hogy pontosan tudjam, mi a különbség a depreszzio és az elmezavar között de gondoom előfordulhat egyszerre a kettő.
Sjnos manapság egészséges fiatalok sem kapnak sokszor munkát, hátmég egy ötvenes depresszios nő, hiába nem százalékolják le, vagy nem rokkantosítják.
Aztán hogy ezt pontosan miért nem teszik meg, azt én sem tudom, hoszen mint mondtam nem vagyok orvos.
Lehet rokkantnak nem elég beteg, dolgozni meg nem elég egészséges.
Nálunk a cégnél van egy műlábas pasi és egy csipődiszpláziás lány, akinek nem hajlik rendesen a térde (oké, semennyire) és csak bicegve tud járni, lépcsőn fél óra feljutnia.
Mivel szellemi munkát végeznek, a munkáltatót pont nem érdekelte, hogy milyen fizikai bajuk van, felvették őket.
Sőt van egy nagyon durván kancsal hölgy is, fél szemére vak, de a munkája miatt leginkább a hallására van szüksége, a látása meg elég ahhoz, hogy kikerülje a tereptárgyakat.
A cég amúgy elkötelezett amellett, hogy nem kerülhet senki hátrányos helyzetbe egészségi állapot, hovatartozás, stb miatt, így ha magát a munkakört nem üti a fogyatékosság és megfelel rá, akkor felveszik a jelentkezőt.(no meg ha épp van üresedés)
Igen sajnos ezt a világot építettük fel. Sokaknak nincs mentsváruk, hacsak nem találnak egy szervezetet, akik segítenek rajtuk (pl. krízis otthon).
Én kisgyerekkel kerültem lehetetlen helyzetbe (egészséges, fiatal dolgozó nőként) és néhány hónapig éltem anyaotthonban.
Hiába dolgoztam, a fizetésem nagy része ment a gyermekfelügyeletre (mert a munkaidőm nem illeszkedett az óvoda nyitvatartásához, a gyerekért pedig senki más nem ment volna el, hétvégén sem vigyázott rá soha senki...csak az én felelősségem volt).
Rövid, átmeneti segítséget lehet kapni. Pár hónapig adnak fedelet és ételt. Párezer forintot...de az életet, a valódi problémát senki sem fogja az ember helyett megoldani.
Úgyhogy az egyetlen megoldás, hogy a depressziós nő nagyon gyorsan szedje össze magát és álljon talpra a saját erejéből!
Valószínű azért nem vizsgálták felül az egészségi állapotát, mert nem kérte.
Ha ennyire képtelen bármire, neveztessetek ki neki egy gondnokot.
Gondnokot?
Ilyenről nem is hallottam eddig. (Eddig ilyen helyzetbe sem én, sem más ismerősöm nem került soha)...
Depressziós, kezelik is vele, de (mivel szerintem hipochonder is) sokkal betegebbnek érzi saját magát annál, mint amiyen beteg. Ezért nem is százalékolták le régebben. Amúgy alacsony végzettségű, túlkoros, és a betegsége miatt is "demotivált".
Sajnos semmi megoldást sem látok arra, hogy elkerülje az utcárakerülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!