Névváltoztatás Katalinról Katára. Ez nagyon macerás? Mit gondoltok szerintetek érdemes?
Katalin a születési nevem. Úgy hogy Katalin nagyon utálon. Mindig csak Kataként mutatkozom be de a hivatalos helyeken elkerülhetetlen hogy kiírjam. A Katalinokat mindig le Katizzák amit még jobban utálok.
Lehetséges úgy hogy csak a Személyi, jogsi. TAJ, adó kártya, bankkártyát, lakcímet változtatom meg? Mert végül is a hivatalos papírokon rajt van hogy NÉV: ami lenne XY Kata Születési név: XY Katalin akkor így a bizonyítványokat talán nem kell át íratnom.
Barátaim szerint tiszta felesleges pénz kidobás mert így is mindenki Katának hív.
Szerintetek?
Amúgy 21 éves vagyok.
21:39. Köszi az infót. Szóval a bizonyítványokat is át kellene iratni érettségit, általános iskolás bizit mindent. Na erre nem is gondoltam azt hittem mivel az fel lesz tüntetve hogy mi a születési név így azokat nem kell.
A gyerek dolog szerintem még pár évet várhat, de köszi.:)
csatlakozom a többiekhez, totál felesleges. ha azt mondod mindenkinek, hogy Kata vay, úgyis úgy fognak hívni,nem tökmindegy, mit írtak a személyidbe? főleg, hogy gyakorlatilag a Katalin becézője....
ennél hülyébb már csak az egyik hozzászóló barátnője volt, aki Ivettről Yvette-re akarta...mi a fészkes fenének? kiejteni ugyanúgy kell, ettől most menőbb lesz, ha y-nal írja? komolyan nem értem az ilyet.
szerintem is változtasd meg, ha a nevedet szeretnéd viszontlátni a kártyákon, igazolványokon.
-Egy volt lányosztálytársam örökre kitörölte a második nevét, mert annyira utálta
-az általánosban a hülye tanárnőnknek volt egy lánya, aki 2 évvel fiatalabb volt az osztályomnál. Mindenki Zsófinak szólította az amúgy kedves kislányt, de az anyja ragaszkodott a Zsófia névhez, amit az a szegény leány annyira utált. 2 éve találkoztam egy volt iskolatársammal, aki elmesélte, hogy a tanárnőnk lánya egyszerűen Zsófira változtatta a nevét, mert nem bírta, hogy az anyja a teljes nevén szólította. Kérdeztem tőle, hogy ez tényleg segített? Azt felelte, hogy az anyja kezdett beletörődni ebbe.
(én szívem szerint pofon vágnám a tanárnőnket, mert annyira ellenszenves volt mindenkivel)
-szerinted a magyar írónk miért a Jókai Mór nevet használta? Ugye, hogy milyen érdekesen hangzik? :D Mert nem Jókai Móricz xD
Megőrülök!
A Kata az egy önálló név, vagy a Katalin beceneve? És ha már úgy is mindenki katának szólít, akkor miért akarod megváltoztatni a neved? Erre írtam, hogy kis hijján benőtt már a fejed lágya. De azért megkérlek írd meg, mi szeretnél lenni? Piroska? Az biztos nem hasonlít a Katára. De akkor meg le Piriznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!