A rokonok szerint olyan lesz az életem mint anyukámé. Most erre mit mondjak?
Anyukám a szülei hozzáállása szerint későn, 26 évesen ment férjhez, mert a többi barátnője már 18-20 évesen férjnél volt, ezért anyu ott a faluban már vénlánynak számított. Akkor már úgy voltak vele soha sem lesz férje, ezért hozzá ment egy pasashoz, aki mint utólag kiderült nem is szerette, gyerekük sem lett, csalta, stb. 5 év után elváltak, és összejött apummal, ekkor már 30 fölött volt.
Ma megkaptam, hogy én is ezen az úton haladok, mert X-et most jegyezték el, Y-nak most jön a gyereke, Z meg már menyasszony. Nekem meg pasim sincs, és a nagyi szerint "Ugyanolyan szerencsétlen vagyok a szerelemben mint anyám, bezzeg...." Tényleg be vagyok t*jva, hogy én is így járok majd...
Sz@rd le ezeket a véleményeket! Mondanám, hogy költözz városba, de tudom, hogy nem ilyen egyszerű, és azt is, hogy ennyivel nem szakad meg a kapcsolat a kellemetlen rokonokkal, fogják ők ezt még mondogatni, csak nem élőben, hanem telefonon.
22 évesen teljesen normális, hogy nincs még házasság a láthatáron. Sőt, ilyen korán szerintem veszélyes is házasodni. Én sem fogok szerintem 30 előtt, és valószínűleg 25 évesnél fiatalabb nőt nem fogok elvenni, mai eszemmel belegondolva. Úgyhogy ráérsz! Esetleg 3 év múlva jelentkezz! ;) (Vicc volt.)(Nem is.)
25 f
És különben is ha jobban megnézed elég önző nagymamád van. Legszívesebben gyorsan férjhez adná az unokáját (mindegy hogy boldog lenne e vagy sem) csak hogy NEKI ne kelljen szégyenkeznie. Ez az egész őróla szól, csak arra gondol hogy NEKI hogy lenne jobb. Manipulálni akar, állandóan piszkálgat hátha egyszer beadod a derekad csak hogy végre békén hagyjon, de egy szavát se hidd el! AZ EGYETLEN DOLOG AMI FONTOS HOGY SZERELEMBŐL HÁZASODJ! A többi ember véleménye nem számít!
20:33 voltam
A női lét mozgatói: kövér vagyok, sovány vagyok csúnya vagyok férjhez megyek, nem megyek férjhez.
Érdekes: a buta vagyok, nem fordul elő egyszer sem
Ne törődj vele!
Az én apám is a fejemhez vágta, hogy ugyanolyan alkoholista, pénz szóró leszek, mint ő.
Hát bekaphatja, SOHA!
22/L
"Ma megkaptam, hogy én is ezen az úton haladok, mert X-et most jegyezték el, Y-nak most jön a gyereke, Z meg már menyasszony. "
Nem nagyon kellene erre odafigyelni. Ez nem futóverseny.
Egyáltalán, jobban járnál, ha kizárnád a fejedből a rokonok, nagymamik, tantik, mamák, nénik és egyéb hasonlók süketeléseit. Ezek ugyanis brit tudósok szerint agykárosodást okoznak.
20:19
""Dehát megfogott magának egy kivételes embert, és szült 2 gyereket" Hát de mondom ennyi is. Erre visszakérdezett, hogy az nem elég?"
2 gyerek az két dolgozó vagy adófizető. Életük során vagy 100 millió forintot fognak termelni az emberiség számára, vagyis az a nő, aki két gyereket szül, ezzel ennyi értéket hoz létre közvetetten. Nem szabad ezt lebecsülni.
20:33
"Nagymamád fogja be, az ő idejében folyton azt kellett nézni nehogy ezért meg azért megszólják az embert, de felfoghatná hogy ez a 21. század"
Á, mi 21. századiak se vagyunk okosabbak, csak mifelénk nem azt szólják meg, akinek nem jó a mákosrétese vagy aki mindig túlságosan hátul ül a templomban, hanem azt, aki nem lájkolt vissza a fészbúkon. Ez jobb? Nem, ugyanaz.
21:44
Mester vagy.
Hű, valaki nagyon fitt volt már reggel 6-kor :D de jókat írt. A 21:44-es meg istenkirály!
Nagymamákra nincs orvosság - a lényeg, hogy ne ereszkedj vele szócsatákba, semmi értelme - nem kell felvenni, mikor felteszi a lemezt, nem kell neki elmagyarázni, hogy ez a 21. század, úgyse változtatna.
az, hogy szégyelli a lányát, mert nem a külső elvárásoknak megfelelve éli/élte az életét, az ő szegénységi bizonyítványa, te tudd anyudról, hogy klassz nő és passz. Nagyit is meg anyukádat is így kell elfogadnod, mint ahogyan saját magadat is, hogy nekem már másra kell figyelned - mi is ugyanúgy a külsőségekre figyelünk, csak most a lesz@rom hozzáállás a divatos. Azért egymást ne sz@rjuk le egyöntetűen, főleg ne a tulajdon vérünket, de legyünk tisztába a helyzetek komoly(/talan)ságával. No para.
A rokonaid a saját elcseszett életükkel törödjenek. Ne találkozgass velük. Èld a saját életed. Irigyek rád, majd megunják. A legnagyobb örömük hogy téged piszkálnak. Nagyobb boldogságuk ne is legyen az életben.
Neked pedig sok boldogságot =)
"Pszichológusok írják, hogy a gyermek a szülői minták alapján rekonstruálja szülei életét - legalább is a kritikus döntési helyzetekben... szóval, nem tudom, hogy ez vigasztal-e."
Az szerintem jobban vigasztalná ha tudná hogy változni is lehet. Megfigyelni hogy mik a szüleink hibái, miben döntöttek rosszul a múltban és döntenek rosszul a jelenben és alaposan átgondolni hogy ezek minek voltak köszönhetők. Azért hogy a tőlük kapott "örökséget", ezeket a döntési mechanizmusokat megváltoztassuk.
Pl. a kérdező anyukája először olyan emberhez ment feleségül akit nem szeretett. Ez rossz döntés volt, na de vajon mi vezetett ahhoz hogy így döntsön? Az attól való félelem hogy egyedül fog élni és hogy "jaj ehhez mit szólnának mások, a rokonok, barátok, főleg az anyukám". Vagyis pont úgy gondolkodott mint a kérdező nagymamája! (aki akkoriban valószínűleg a saját lányát is próbálta így manipulálgatni hogy Ő MAGA ne érezzen szégyent a lánya miatt, mindketten másoknak akartak megfelelni miközben az élet rövid és nem pazarolhatjuk el olyan ember mellett akit nem szeretünk - erről jut eszembe a kérdező nagymamája se lehetett olyan hű de boldog a férje mellett...). Itt a bizonyíték arra hogy a "kedves" nagyinak és a többi rokonnak mennyire nincs igaza!
Tanulság: vagy szerelemből házasodj vagy ne házasodj soha! És ne félj attól hogy esetleg egyedül maradsz életed végéig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!