20 év korkülönbségnek van előnye is vagy többnyire csak hátránya?
Nekem 15 évvel idősebb párom volt, én 21, ő 36 volt. Ez egyéntől is függ szerintem. Ebben a kapcsolatban én csak negatívumot tudok a korkülönbség számlájára írni.
Utána 39 évesen is egy 21 egy éves lányt szedett fel. Hallomásból ugyan olyan problémás volt a kapcsolat.
Szia !
Szerintem ez attól is függ hogy milyen beállítottságú a férj, illetve jelölt.
Férjemmel 22 éve házasodtunk össze 15 év kor különbséggel, van 2 csodálatos gyermekünk és boldogan élünk. persze nálunk is vannak viták de mi nagyon összhangban vagyunk, és nincs apa komplexusom nem azért szerettem belé. Hanem nagyon tetszett az oda figyelés a meg becsülés és a hűség , megbízható . a férjem rák 55 éves , én vízöntő 40 . elvileg nem passzolnánk de a valóság teljesen mást mutat. De azt hogy ti összeilletek-e illetve milyen hátránya lenne azt így ismeretlenül nehéz lenne megállapítani azt csak te tudhatod.
üdv. k
Hátránya nincs sok, csak annyi, hogy az ideális 10-15 évnél ez egy kicsit több. Előnye kettős. A férfi számára előnyös, hogy fiatal nőt vesz el, ezért:
- sokkal tovább marad szép és szexuálisan aktív a felesége
- a terhesség és szülés várhatóan simán megy
A nő számára előnyös, hogy:
- a férje teljesen megbízható, már túl van azon, hogy "élni" akar
- a férjének van pénze
A mai társadalomban kevés esély van arra, hogy valaki 30, sőt akár 35 éves kor alatt családot alapítson. Ha viszont a nő nem lényegesen fiatalabb ennél, abból gondok adódhatnak, mert 30 éves kor fölött az évek számával rohamosan nő a vetélések és a születési rendellenességek kockázata.
18:26
A polgári rétegekben ez volt az általános. Az volt a ritka, ha nem ilyen korkülönbség volt egy házasságban.
Pedig 100 éve még az emberek csak 60 évig éltek, és az 50 éveseket már öregnek tartották!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!