Hagyjam el a férjem, mert nem akar dolgozni menni?
"Hagyjam el a férjem, mert nem akar dolgozni menni?"
Rögtön, de még azelőtt, hogy megbeszélnéd vele a kérdést! Egyedül biztosan jobban kijössz majd a rokkantnyugdíjadból, ráadásul egy rokkantnyugdíjas nő a mai világban igen könnyen talál magának jól kereső férjet.
Nem értem, hgoy miért feltételezi itt sok válaszoló, hogy nem beszélt a férjével?
Ha nem beszélt volna vele erről, akkor a férjnek hazudnia sem lett volna lehetősége. Kétlem, hogy rögtön a válás jutott volna eszébe a kérdezőnek.
Ez nagyon súlyos kérdés, mert ma 1 fizetésből, pláne rokkant nyugdíjból nem lehet megélni. Abból sem, ha valaki a világ gondjai elől a számítógép elé menekül, az ott kínált virtuális világba. Valószínűleg a férjed kicsit összeomlott, vagy ha korábban is oda menekült, akkor elege van a világból.
Nekem ez inkább önértékelési válságnak és rejtett depressziónak tűnik. Eként bánj vele, szerintem. Próbáld azt megbeszélni vele, hogy attól, hogy épp nincs munkája, ő még értékes és máshol meg szükség lesz a munkájára. Mondd el, hogy mennyire szereted, és megrémít, hogy elbújik a gondok elől a számítógép kínálta világba.
Én úgy látom, három hónapig van munkanélkülin, gondolom, addig kaphat járadékot, nem pedig 3 hónapja. Mióta nem dolgozik? 1-2 napja, 1 hete? Ez sem mindegy. Adj neki egy kis időt, hogy kifújja magát. Hirtelen rászakadt a szabadság, hadd használja ki egy kicsit. Terel, hogy miket intézett, hogy addig se szekáld.
Elhiszem, hogy elég baj a kérdezőnek, hogy rokkant, bár nem tudni, mi baja, milyen mértékű a probléma. De nagyon sok olyan irodai álláshirdetéssel találkoztam mostanában, ahová kimondottan megváltozott munkaképességű alkalmazottat keresnek, adatrögzítőnek pl. A gép előtt ülni és pötyögtetni úgy látom azért még tud. Más is munka mellett vezet háztartást, nem lehetetlen. Könnyű úgy osztani az észt a munkakeresésről, ha az ember csak otthon ül, és várja a nyugdíjat.
Nem a kérdezőt hibáztatom, csak nem tartom fairnek, hogy csak addig jó neki a párja, amíg hozza haza a fizetését, különben mehet. Ez milyen kapcsolat így? És nyugodtan le lehet pontozni ezt a válaszomat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!