Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hagyjam el a férjem, mert nem...

Hagyjam el a férjem, mert nem akar dolgozni menni?

Figyelt kérdés
Munkanélkülin van 3 hónapig, de nem keresgél munkát, sőt hazudozik, hogy tanfolyamra jelentkezett, pedig nem. Ha nem lesz jövedelme, akkor 57 ezer forintból élnénk, ami az én rokk. nyugdíjam. Mennyire kell komolyan venni azt, hogy "szegénységben-gazdagságban" is a házastársunk mellett kell lennünk? Én mellette lennék szegénységben is, ha látnám hogy önhibáján kívül nem talál munkát. De hogy ne is keressen? Egyébként nagyon szeretem őt, rendes férfi, nem iszik, nem nőzik, nem mászkál el itthonról, igaz egész nap játszik a számítógépen. Szeret engem, a tenyerén hordoz, jól megvagyunk a szex is jó. Boldogtalan lennék ha el kellene hagynom, de így meg állandó idegeskedésben élnék amiatt, hogy nincs pénz. Mit tegyek?
2011. szept. 29. 16:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Hagyjam el a férjem, mert nem akar dolgozni menni?"

Rögtön, de még azelőtt, hogy megbeszélnéd vele a kérdést! Egyedül biztosan jobban kijössz majd a rokkantnyugdíjadból, ráadásul egy rokkantnyugdíjas nő a mai világban igen könnyen talál magának jól kereső férjet.

2011. szept. 30. 06:27
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hgoy miért feltételezi itt sok válaszoló, hogy nem beszélt a férjével?

Ha nem beszélt volna vele erről, akkor a férjnek hazudnia sem lett volna lehetősége. Kétlem, hogy rögtön a válás jutott volna eszébe a kérdezőnek.

Ez nagyon súlyos kérdés, mert ma 1 fizetésből, pláne rokkant nyugdíjból nem lehet megélni. Abból sem, ha valaki a világ gondjai elől a számítógép elé menekül, az ott kínált virtuális világba. Valószínűleg a férjed kicsit összeomlott, vagy ha korábban is oda menekült, akkor elege van a világból.

Nekem ez inkább önértékelési válságnak és rejtett depressziónak tűnik. Eként bánj vele, szerintem. Próbáld azt megbeszélni vele, hogy attól, hogy épp nincs munkája, ő még értékes és máshol meg szükség lesz a munkájára. Mondd el, hogy mennyire szereted, és megrémít, hogy elbújik a gondok elől a számítógép kínálta világba.

2011. szept. 30. 07:46
 13/13 anonim ***** válasza:
89%

Én úgy látom, három hónapig van munkanélkülin, gondolom, addig kaphat járadékot, nem pedig 3 hónapja. Mióta nem dolgozik? 1-2 napja, 1 hete? Ez sem mindegy. Adj neki egy kis időt, hogy kifújja magát. Hirtelen rászakadt a szabadság, hadd használja ki egy kicsit. Terel, hogy miket intézett, hogy addig se szekáld.

Elhiszem, hogy elég baj a kérdezőnek, hogy rokkant, bár nem tudni, mi baja, milyen mértékű a probléma. De nagyon sok olyan irodai álláshirdetéssel találkoztam mostanában, ahová kimondottan megváltozott munkaképességű alkalmazottat keresnek, adatrögzítőnek pl. A gép előtt ülni és pötyögtetni úgy látom azért még tud. Más is munka mellett vezet háztartást, nem lehetetlen. Könnyű úgy osztani az észt a munkakeresésről, ha az ember csak otthon ül, és várja a nyugdíjat.

Nem a kérdezőt hibáztatom, csak nem tartom fairnek, hogy csak addig jó neki a párja, amíg hozza haza a fizetését, különben mehet. Ez milyen kapcsolat így? És nyugodtan le lehet pontozni ezt a válaszomat is.

2011. szept. 30. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!