Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen a húgom, mit...

Miért ilyen a húgom, mit lehetne vele kezdeni?

Figyelt kérdés

Nagyon gátlásos, nem mer elmenni sehova egyedül, még a boltba se szinte. Nem jár szórakozni, mert attól fél, kinevetik. Kávézóba nem ül be, mert attól fél, hogy leissza magát és mindenki őt nézi majd. Szórakozóhelyen meg nem mer táncolni. Szeretnék neki segíteni, de nem tudom, hogy mit tegyek! Hétvégén otthon gubbaszt egész nap ahelyett, hogy kimozdulna akár csak egy sétára is, közben látom, hogy szenved, meg ő is mondta már ezt. Hogy segíthetnék neki? Az is zavarja, ha én elmegyek a barátaimmal.

23/L

2011. szept. 28. 15:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%
Majd kinövi
2011. szept. 28. 15:32
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

Hàny éves a hùgod? Nem lehet, hogy az iskolàban valamilyen sérelmekkel küzd? Nem lehet, hogy valami pànikbetegség van nàla?

Mindenesetre próbàld meg kihùzni belõle, hogy mi zajlik az életében. Vagy vigyétek el egy szakemberhez.

2011. szept. 28. 15:33
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves? Szerintem nem csak a gátlásosság itt a probléma, hanem ráadásul még önbizalom hiányos is. 22F
2011. szept. 28. 15:38
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért gátlásos? Túlsúly vagy kamaszodik? Elvihetnéd magaddal párszor,(hátha veled biztonságban érezné magát),akár a barátaiddal. Vagy az ő barátait kellene meghívni hozzá(tok) kezdetnek.

Nekem volt egy ilyen barátnőm. Számára a szobája jelentette a biztonságot. Igazából későn érő típus volt. Nem járt el sehova,de ez 20-22 éves korára szépen lassan megváltozott. Elkezdett társaságba járni és jól érezni magát. Sok barátja lett és a "teenager" problémákat is elkerülte. Nem szokott rá a cigire,nem volt részeg,most államvizsgázott amit egy bulival ünnepeltünk.

5/17 anonim ***** válasza:
79%
engem is érdekelne hány éves. ha már 17-18 körül van,lehet nem növi ki. De ha kissebb akkor lehetséges hogy elmúlik. De ezt mondod,nem megy el bulizni,úgyhogy gondolom már nem kicsi.faggasd ki,hogy történt-e valami régen amitől nem mer elmenni,vagy fél-e az idegenektől(fiúktól).Vidd el magaddal. és milyen a horoszkópja mert nekem is ilyen a bátyám, és érdekelne hogy ez télleg csillagjegytől függ-e.
 6/17 Advocatus Diaboli válasza:
100%
Az előző kommentelő okosakat mond. Továbbá ha nincs köztetek nagy különbség akkor vidd el magaddal szerintem amikor elmászkálsz otthonról. Kezdjen egy kis társasággal (tieddel, ha ez lehetséges) ismerkedni és ha látja, hogy elfogadjátok, biztos megnő az önbizalma
2011. szept. 28. 15:40
 7/17 anonim ***** válasza:
Menjetek el együtt sportolni. Ott majd megjön az önbizalma .
2011. szept. 28. 15:47
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Vidd el moziba, ott sötét van, nem nevetik ki. Vidd el kiállításra, oda nem olyan emberek járnak, akik kiröhögik a másikat. Vidd el komolyzenei koncertre, oda sem olyanok járnak akik kinevetnék a másikat. Menjetek el kirándulni a természetbe.

Ha ezekre a helyekre már eljár, akkor majd máshová is el fog tudni járni.

2011. szept. 28. 15:48
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Kinőheti akkor is.Én rengeteget változtam 19-22éves korom közt(nagyon sok téren),szóval 3 év alatt annyit,mintha 10év tellt volna el.Szerintem tényleg ez az időszak,amikor az ember felnőtté válik és rengeteget változik a világnézete,a belső tulajdonságai.Szóval esályes,hogy a húgod saját magától is megváltozhat(ha még tini korban van).Jól írta az egyik válaszoló,valószínűleg önbizalom hiányos és ezért túl sokat foglalkozik azzal,hogy az emberek(idegenek) mit gondolnak róla,illetve elkönyveli előre magában,hogy biztos mindenki hülyének fogja nézi,akármit tesz,mond-és szerintem ha ki is tenné a lábát,akkor bebeszélné magának,hogy az emberek "furcsa" tekintettel néznek rá.Ezért inkább megelőzi ezt azzal,hogy otthon marad.Lehet,hogy jó lenne egy szakember segítsége,mert nagyon szoronghat így,és szerintem ez már túl is ment a még "normális" határon(mert elég sok embernek vannak ilyen gondja)ha már ki sem teszi a lábát,nem barátkozik.

22L

2011. szept. 28. 15:53
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én húgommal ugyanez volt. Pedig nagyon szép és csinos, csakhogy hiába mondták ezt neki, ha ő nem látja magát annak, semmit nem ér az egész.

Őt pszichológus "gyógyította" ki. Azért idézőjeles, mert még nem gyógyult meg, de már rálépett a gyógyulás útjára.

24/L

2011. szept. 28. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!