20 évesen lehet örökbefogadni?
Én szivesen örökbefogadnék egy 16 éves jóképű fiút. :)
20/L
A törvény szerint 18 éves kortól lehet örökbe fogadni,mivel 18 éves kortól felnőtt az ember.De 18-20 évesen sosem fognak neked gyermeked adni.Általában akkor alkalmazzák,hogy 18-20 évesen örökbefogadó legyen az illető,ha a családi helyzete indokolttá teszi.
PL: Van egy család ahol van 3 gyerek.A három gyereknél a legidősebb 20 éves a másik kettő kiskorú.A szülők meghalnak,így a legidősebb gyerek örökbe fogadja a testvéreit(gyámjuk lesz) hogy egyben maradjon a család.Ebben az esetben természetesen ha minden körülmény adott,engedélyezik az örökbefogadást.
De egy olyan 20 évesnek akinek
-nincs lakása
-nincs biztos állása
-nincs családi háttere(a családi idill apuka+anyuka)
- nincs biztonságos anyagi háttere
nem fognak még nevelőszülőnek sem elfogadni..
Arról nem is beszélve,hogy felteszik az első kérdést amin már buktad is ha rosszul válaszolsz.
-miért nem szül 20 évesen???
(ha egészségügyileg nem tudsz ,mert mondjuk meddő vagy,azt is rengeteg orvosi papírokkal kell igazolnod)
10.10.-es vagyok:
Palm, csak félig értek egyet! bár alapvetően én is úgy gondolom, hogy ez a korosztály (általában) még fiatal a gyerekneveléshez, de pl. az unokahúgom 21 évesen sokkal érettebb és kiegyensúlyozottabb szülő, mint én 35 évesen. ő "született anya", gondoskodó, felelősségteljes, stb., én meg egy laza, kicsit szétszórt, engedékeny, barátnő típusú anya leszek inkább.
Semmilyen orvosi papírral nem kell igazolni, hogy meddő ... Miért kéne ezt igazolni???
(Kicsit durva, amit írtál.)
ma 10:21
Voltál ilyen helyzetben?? Mert én igen.Mivel 25 évesen intéztem az örökbefogadást,így fiatalnak tartottak (minden körülménynek megfeleltünk a férjemmel)
A kérdést feltették nekem is
- miért nem próbálkozunk saját gyermekkel? Mert a tapasztalatuk azt mutatta,hogy legtöbb esetben a saját gyermek születése után a fogadott gyermeket elhanyagolják.Ezért is szigorú az örökbefogadás menete.
Mivel én meddő vagyok,így orvosi leletekkel kellett igazolnom,hogy a fiatalságom egyik hátránya hogy képtelen vagyok szülni.Ezzel meglehetősen előrehoztuk az örökbefogadás napját..Így nem utasítottak el minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!