Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Áron vagyok,22 éves, tipikus...

Áron vagyok,22 éves, tipikus semmirekellő. Mit tegyek, hogy rendbejöjjön, elkezdődjön az életem?

Figyelt kérdés
Nem tudom mihez kezdjek az életemmel. Egy kép van előttem, de az olyan, amiből nem lehet megélni. Érdekelnek a nyelvek, a művészetek, a természet, az utazás, a kultúrák. De ilyen általános munkák, amikből meg is lehet élni, nem nagyon. Egyetemen eddig 3 évet bäsztam el, sajnálhatnám ezt az időt (sajnálom is), de ha ez nem történik meg, most nem lennék itt (azért sokat fejlődtem ez idő alatt, bár ez csak engem érdekel, és kitörölhetem vele a seggem). A családom ugye minenképpen az egyetemet nyomja, hogy egyetem nélkül a mai világban semmi az ember. De a szakok, amik igazán tetszenek azok nagyon magas ponthatáron mozognak (pl. festőművész de ebből sem lehet szerintem megélni). Gondolkoztam OKJ-s képzésen is, pl. méhész, mert ezt tudom, hogy igazán szeretném, de ugye ebből sem lehet megélni. A másik dolog, amiben még tudom hogy jó lennék, az valami lelki segítség, támasz, az embereknek. Ebben nagyon jó vagyok. Nagyon jól átlátom a lélek problémáit, és nagyon sok barátomnak segítettem már fejlődni lelkileg. Csak magamon nem tudok. És már szégyenlem magam, főleg a családom előtt. Egyszerűen nagyon rossz érzés, hogy sikertelen vagyok, és semmiben sem értem el semmit. Tényleg, a teljesítményem egy 0. De ezen szeretnék változtatni, mert gondolom még nem késő, csak fogalmam sincs, hogy hogyan.
2011. szept. 28. 09:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
én ugyanez vagyok, csak lányban. A különbség az, hogy van végülis munkám, meg jól is keresek vele, de egyáltalán nem "biztos" (mi a biztos manapság) meg nem is elismert, ezért rendesen szégyellem magam, hogy nem ültem be 8-10 órában kevesebbért egy irodába szarul érezni magam... Amit erőltetik, hogy tanuljak, azzal folyamatosan csak szenvedek, de ha otthagyom szóba se állnak majd velem, pedig tudom, hogy hiába, mert soha nem akarok abból élni, én mást akarok de senki le se szarja. A legjobb az, hogy nem is kell az anyagi támogatásuk sem, megoldom én magam az egészet, de egyfolytában csak azt hallgatom, hogy semmire sem vagyok jó, meg stb. hát baromi jó. legszívesebben felkötném magam...
2011. szept. 28. 10:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Ja és nekem a legidegesítőbb az, hogy látom azokat az ismerőseimet, akik egyetem helyett elmentek külföldre és már mind haladtak egy csomót, autót vettek, egyre jobb munkájuk van, jól élnek, én meg itt bszakszok az egyetemen a kis mellékes munkámmal, azért, ha elvégzem, akkor a diplomám után 10 évvel lehet 200 ezret is keresek majd. És mindig ki akadok, hogy nem is kell ez nekem, hát látom, hogy nekik mennyivel jobb, és milyen igazuk van, de hát ha megemlítem én vagyok hülyének nézve, hogy tanuljak csak aztán majd jó lesz. Persze!
2011. szept. 28. 10:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Én nagyjából hasonló vagyok. 14 évesen halvány lila gőzöm nem volt, mi szeretnék lenni, így elmentem egy sima gimibe, leérettségiztem és még mindig halvány lila gőzöm nem volt, mi legyen. Elvégeztem egy két éves idegenforgalmi szakmenedzser képzést, mivel szeretem a nyelveket, szeretek utazni. Igen ám, csak kifelejtettem, hogy pl egy utazási irodában nagyrészt emberekkel kell foglalkozni, akik néha borzasztó értetlenek tudnak lenni, mindent 6x kell nekik elmagyarázni és nap végére kb felrobban a fejed. Három évet lehúztam egy ehhez hasonló irodában (nem pont utazási volt, hanem buszokat adtunk bérbe, de kb itt is ugyanolyan értelmes ügyfelekkel volt dolgom, mintha utazásiban lennék), ahol totál kikészültem, így felmondtam, mert éreztem, hogy az őrület határán állok.

Aztán szétküldözgettem x száz helyre az önéletrajzomat és senkinek nem kellettem. Most egy ismerősünk próbál betenni egy nagy céghez, és úgy néz ki sikerül.

Mellette fel szeretném fejleszteni a nyelvtudásomat abból a 3 nyelvből, amivel dolgom volt életem során (angol, német, francia) plusz egy reklámgrafikusi OKJ-t is szeretnék letenni, mert ez érdekel, és hátha sikerül abban elhelyezkedni.

Szóval én is úgy voltam vele, mint te, Áron, hogy mindig szégyelltem magam mindenki előtt, mert én nem tudtam soha rávágni hogy igen ez meg az leszek itt és itt fogok tanulni.

Egyébként, engem totál ugyanazok érdekelnek, mint téged: nyelvek, utazás, kultúra, művészet, természet hozzáadva még a történelmet és levonva belőle a lelki segítséges dolgot :)

De azt mondom mindenkinek, fel a fejjel! :)

Bocsi, ha kicsit össze-vissza írtam.

26/N

2011. szept. 28. 14:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Még valami: sztem annál rosszabb érzés nincs, amikor valamit imádsz, értesz hozzá, érdekel, de tudod, hogy abból soha az életben nem élsz meg és vmi olyannal kell majd foglalkoznod, ami nem érdekel,ami így lassan felőröl.
2011. szept. 28. 14:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Idehaza a kettő nem nagyon megy, hogy jól is keress és szeresd is csinálni (vagy ahhoz igencsak egy alj embernek kell lenni)

művészeti szakokon meg nem a pontok számítanak (Mome Kaposvár Sopron) hanem az iskola felvételijén elért eredmény, ami több körből áll

2011. szept. 28. 15:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Először is szedd össze magad mert nincs minden elveszve másodszor mindig lehet jobb csak tenni kell érte. Ne félj bele vágni valamibe az életnek mindig van értelme csak egy kicsit magunka kell nézni. Minden ember értékes mégcsak 22 éves vagy előtted az élet rengeteg dolog vár rád. Csak ne add fel!
2011. szept. 28. 15:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem legyél pap, az a legjobb. mindent fizet neked az állam, ha elvégzed kapsz házat, kocsit, semmi számlát sem kell fizetned, csak beszélsz egész nap és még fizetnek is érte. Két fiam van, mind a kettő pap lett, ingyen telefonálnak, kirándulnak....szinte minden ingyen van. A nagyobbik kapott gyümölcsöst is, a hivek leszedik ingyen...ő sem tudta hogy mit akar nagyon sokáig, többször váltott iskolát is.
2013. jún. 7. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!