Előző házaságombol van egy nevemre vett őrőkbe fogadott gyermek! Kérd. A jellenlegi kapcs. Ha lenne vérszerinti gyerekem, ki volna a tőrvényes jogos őrőkősőm? Pl. a lakás őrőkségre gondolok.
Akkor igaza van a 9:45 válaszolónak.
Nem értelmeztem jól a kérdést.
ma 10:00 vagyok
Akkor én értettem jól.
Ebben az esetben csakis a kérdező a gyermek gyámja vagyis ha eljön az idő akkor az örökbefogadott gyermekednek ugyanazok az öröklési jogok illetik meg mint a vérszerinti gyermekedet.Viszont a biológiai szülőktől (hiszen te vagy a szülője) nem fog semmit sem örökölni.
Na, vitázók :) valahol mindegyikőtöknek igaza van: Csak nyílt örökbefogadás esetén lehet a vér szerinti szülőktől örökölni:
Az örökbefogadással kapcsolatos öröklési jogi szabályok
Az örökbefogadott - az örökbefogadás fennállása alatt - az örökbefogadó vér szerinti leszármazójaként örököl. Az örökbefogadás nem érinti az örökbefogadott törvényes öröklési jogát vér szerinti rokonai után. Titkos örökbefogadás esetén azonban örökbefogadott és vér szerinti rokonai között - az örökbefogadás fennállása alatt - nincs törvényes öröklési kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!