Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehet a megoldás? Hogyan...

Mi lehet a megoldás? Hogyan döntsek, hogy ne őrűljek meg?

Figyelt kérdés
Van egy borzalmas házasságom, ebből van egy fiam, akiért bármire képes vagyok. De van egy szerelmem, akit igazán szeretek. Mi lehet a jó megoldás, merre menjek, mit tegyek? Tudom, hogy a fiamnak szüksége van az anyjára is (inkább velem van többet), együtt élünk egy lakásban, mint két idegen, én szeretném felnevelni a fiamat, de ott a szerelmem is. Ha valaki volt ebben a helyzetben és megoldotta, segítsen, mert már nem bírom idegileg. A fiammal is szeretnék lenni és a szerelmemmel is.
2009. ápr. 27. 00:57
1 2
 1/12 anonim válasza:
90%

Biztos, hogy a mostani szerelmeddel szeretnél hosszú távon maradni, és emiatt megéri otthagyni a férjed?

Tesz valami rosszat a férjed? Rendes? Milyen ember?

Csak a gyerek miatt ne maradj a férjeddel, mert az neki sem jó, ha nem szeretitek egymást (bármennyire is azt mondaná hogy maradjatok együtt), viszont egy ilyen fellángolásért egy rendes férjet nem éri meg elhagyni (úgy értem ha megvan még a szeretet, tisztelet, bizalom, csak már nem égtek úgy, ez természetes).

2009. ápr. 27. 01:20
 2/12 anonim válasza:
100%
Most futottam még egyszer át amit írtál, és azt hiszem rosszul írtam, mert férfi vagy. Nos akkor vedd úgy, hogy minden fordítva van a válaszban, férj helyett feleség. Plusz még fontos, hogy valószínűleg az anya kapná a gyereket.
2009. ápr. 27. 01:21
 3/12 anonim válasza:
96%

Megint ugyanaz vagyok, aki az előző kettőt írta: akármennyire is rossz szemmel néznek rád ezért, hogy elhagynád a feleséged, akkor is azt kell mondanom, hogy örülnék, ha a fiad lehetnék, mert ebből a dilemmádból látszik, hogy mennyire szereted őt és ragaszkodsz hozzá.

20/f

2009. ápr. 27. 01:23
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

tudom, hogy hülyén hangzik, meg biztos le leszek hurrogva, de beszéltél már a feleségeddel a házastársi problémákról? Próbáltátok közösen átbeszélve megoldani? a tapasztalatom az, hogy az ilyen menekülésből létrejött szerelem nem túl hosszúéletű, és általában az az oka, hogy a házastársi fél hosszú idő után először kap gyengédséget (sajnos valaki mástól). Én mondjuk hűségpárti vagyok, és azt sem tudom, min mész keresztül a feleségeddel, de így biztos nehezebb lesz a feleségeddel egyáltalán megbeszélni bármit is, hisz abban a tudatban állnál neki, hogy ha nem is jön össze, akkor is vár valaki, és egyáltalán nem is biztos, hogy meg lehet/akarod oldani...

Próbálj időt kérni a szerelmedtől, ha tudja, hogy házas vagy, meg fogja érteni, és tégy egy próbát, mennyire hozható helyre a dolog a feleségeddel. ha semennyire, akkor függetlenül a fiadtól, válóper lesz a vége. Tényleg érdemes fontolóra venni, mit is akarsz igazából, hiszen ha az anyánál helyezik el a fiadat tulajdonképpen tényleg eltűnsz az életéből, ha nem is teljesen, de a kapcsolatotok nem lesz a régi.

Próbálj emlékezni, miért is vetted el a feleséged, talán csak nem kizárólag a fiú volt az oka, és jöjj rá, miért tűnt mindez el, esetleg te is tehetsz érte...

Sok szerencsét, és tudom, hog nehéz de próbálj a JÓZAN ESZEDRE hagyatkozni.

2009. ápr. 27. 01:37
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Ennek a házasságnak már lőttek. A gyereknek nem az a jó, hogy egy rossz, de egész családban van, hanem ha azta mintát látja, hogy a szülei boldogok még ha nem is együtt vannak. Sokkal jobban sérül ha egy feszültésggel teli légkörben és rossz családban nő fel, mert akkor ez lesz neki a minta és azt hiszi h ez a normális.Ne erőltesd ami nem megy. A fiadnak is jobb lesz egy boldog apát és anyát látni mégha külön is. És igenis, hallgass a szívedre, nemcsak magad miatt.
2009. ápr. 27. 08:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy a feleséged is inkább elválna? Meglehet ám hogy igen, és akkor nincs is probléma meg sértődés. De mindenképpen meg kéne beszélni otthon, mert ez a szűnyeg alá söprök minden problémát nem túl szerencsés megoldás.
2009. ápr. 27. 08:50
 7/12 anonim ***** válasza:
56%

Hát ha borzasztóan menni akarsz,akkor a szerelmed fontosabb,mint a fiad(és ő hogy gondolkodik?kell neki más gyereke?

[link]

olvasgass kicsit mi a véleménye az "új feleségeknek"a gyerekekről apa háta mögött!Hát nem kicsit ledöbbentem.

Ha tényleg fontos a fiad,és visszafordítható a dolog,inkább próbálj meg a feleségeddel helyrehozni a dolgokat.Légy felnőtt!(a szerelem egyszer úgyis elmúlik)

2009. ápr. 27. 09:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Ez a szerelem nem friss keletű, több, mint három és fél éve tart. A feleségemmel már nem kommunikálunk egymással, a házasságunk már a kapcsolatom előtt majdnem egy évvel teljesen kihűlt, csak viták vannak. Nem akarom már régen helyrehozni vele a házasságomat, ahogy ő sem velem. Csak a fiam miatt vagyok ebben a házasságban, mert nem akarom elveszíteni, tisztában vagyok azzal, hogy a bíróság nagy valószínűséggel az anyjának ítélné a fiamat. Nem tudom elviselni, hogy egy másik férfi nevelje fel, az én fiam, én akarom felnevelni. Nincsenek nyugodt éjszakáim, ha nem dolgozom, akkor a fiammal alszom egy szobában. Most azért szakadt ez ki ennyire belőlem, mert tegnap a szerelmemnél aludtam és rájöttem, hogy azért aludtam nyugodtan, mert mellette aludtam. Ebbe bedilizek, ki tudja megmondani, hogy mit kéne tennem? A szerelmem nem tudja megmondani, mert őszerinte ezt saját magamnak kell eldöntenem, ebbe ő nem szólhat bele, mivel nem pártatlan. Nincsenek barátaim, akikkel megbeszélhetném, mivel sokat dolgozom, nincs időm ápolni baráti kapcsolatokat, ha van szabadnapom, akkor azt a fiammal töltöm és a maradék időt azzal, akit szeretek.
2009. ápr. 27. 09:54
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

Már ne is haragudj,de ha sokat dolgozol,akkor hogyan nevelnéd a gyerekedet?vagy anyja viselje el,hogy más nővel él?

Ezzel az a baj,ha tönkremegy a szerelmed,akkor majd megint másik anyuka,meg másik anyuka jön?Az anyjánál az anya akkor is fix pont marad,ha jönnek-mennek a pasik.Vagy úgy gondolod,hogy a szerelmed dolgozik,te meg neveled a fiad?

2009. ápr. 27. 11:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi értelme beleőrülnöd a házasságodba , ebbe a lehetetlen állapotba a fiad miatt, mert ez nem az érdekét szolgálja. Hogy tudsz 100%-os apa lenni ha folyton ilyeneken rágódsz? És miért gondolod h ha elváltok más apja lesz a fiadnak? Te leszel mindig is az apja! Lépj! Ha már nincs lehetőség helyrehozni a házasságot lépj! Pont kerül a történet végére, sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottab ember leszel és ha a feleséged intelligens akkor akkor láthatod a gyereked amikor akarod, mintha nem változott volna semmi. Ne áldozd fel magad ez a fiadnak sem jó, ne légy mártír! Attól még lehetsz szuper szerető apa hogy nem a feleségeddel élsz.
2009. ápr. 27. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!