Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy illik ilyenkor bemutatkozni?

Hogy illik ilyenkor bemutatkozni?

Figyelt kérdés

Nagybátyám (35) most hagyta el a menyasszonyát egy új nőért. Én már 5 éves korom óta ismertem és kedveltem a régi barátnőjét, és most 20 évesen fura lesz megszokni egy új csajt. Most fogok találkozni vele hétvégén először, és nem tudom hogy hogyan álljak hozzá az egészhez.

Bemutatkozásnál egész nevet mondjak (Cserepes Virág vagyok) vagy csak keresztnevet (Virág vagyok) vagy esetleg becenevet, ahogy nagybátyám is szólít (Viri vagyok).

És tegezzem vagy magázzam? Nem idős (30), és hát végülis családtag lesz, de most még idegen...

Hogy köszönjek?

A "szia" túl közvetlen a "jó napot" pedig túl hivatalos.

Segítség!!

2011. szept. 27. 15:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Mondd a teljes neved :)

Sziával köszönj ha szimpi a csaj, akkor megmondod neki h szólítson Virinek. Ennyi.

Nem kell ezen izgulni..

2011. szept. 27. 15:32
 2/12 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Nyugodtan tegezheted, és igazából a nagybátyádnak illene bemutatnia benneteket egymásnak. Ha te mutatkozol be, szerintem kezdetnek elég a keresztneved.
2011. szept. 27. 15:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
nem írtad te hány éves vagy. de általános jó tanács, hogy a 20-35 éveseket simán letegezheted, nem fognak felháborodni, sőt ebben a korban a jó napot!-on és a csókolom!-on rökönyödnek (rökönyödünk) meg. én 30 N vagyok. szóval egy laza szia és elég a keresztneved, ahogy szereted használni.
2011. szept. 27. 15:34
 4/12 Andizsuzsi ***** válasza:
" most 20 évesen fura lesz megszokni egy új csajt" - írta
2011. szept. 27. 15:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én tegeződnék és keresztnevet mondanék. Esetleg kicsit James Bond-osan: Szia, Virág vagyok. Cserepes Virág.
2011. szept. 27. 15:38
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sziával köszönj, és mondd a teljes nevedet.
2011. szept. 27. 15:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha illedelmes akarsz lenni az egész neved mondod,és magázod! Neki illik felkínálni a tegezést. Feltéve,ha ismeri az illemet.
2011. szept. 27. 15:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A nagybátyád mutasson be titeket egymásnak.Mivel nem hivatalos találkozás elég a keresztnév ha rokonod nem mondja ki a neved..! Ha nem mutat be akkor elég annyit mondanod: "Szia! Örülök,hogy megismerhetlek, Virág vagyok" A részletekből a többi úgyis kiderül.
2011. szept. 27. 15:43
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Elméletileg neki illene felajánlani a tegeződést,igen,de szerintem úgyis hozza a helyzet.A neved valóban Cserepes Virág? :D Ez aranyos... :)
2011. szept. 27. 15:44
 10/12 anonim válasza:
76%
Szerintem így: Szia, Virág a nevem! Nem hivatalos (pl.: Jó napot, Cserepes Virág vagyok) de nem is túl közvetlen (pl.: Szia, Viri vagyok), szerintem így pont jó. :)
2011. szept. 27. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!