Miért van ilyen sok válás/szakítás?
Sziasztok!
Egyre jobban furcsállom, hogy nincs -vagyis nagyon ritka- az örökké tartó házasság.
Persze nem a tini, iskolás szerelmekről van szó, hanem amikor már 2 felnőtt ember köti össze az életét.
Nap mint nap szembesülök olyan szakításukkal, hogy ellaposodott a kapcsolatunk, elhidegültünk egymástól, rájöttünk nagyon különbözőek vagyunk.
Manapság miért nincs meg az emberekben az alkalmazkodás, a kompromisszumkészség?
Örökké tartó szerelem nincs, ez tény. Átalakul szeretetté.
Csak nagyon sokan egyből szaladnak máshoz. Utána ott is kiégnek, s megint máshoz szaladnak, s így tovább.
Ha két ember szereti egymást, akkor hogyan lehetséges ilyen könnyen eldobni a másikat?
Persze vannak kivételek, amikor érthető a szakítás: alkoholizmus, agresszió, s ehhez hasonló.
Viszont arra fogni egy szakítást, hogy ellaposodott egy kapcsolat....önzőség.
Tenni kell, hogy ne váljon azzá, színessé tenni a hétköznapokat, s boldoggá tenni a párunkat.
Nem pedig szaladni máshoz, ahol a varázs szintén csak az elején van meg.
Ennyire önző lett az ember, hogy könnyebb ez az út, mint kitartani amellett, akit szeretünk?
Az első válaszadó írta:
"Persze, átalakul szeretetté, csak az a baj, hogy elég sok olyan nővel beszéltem interneten, akik házasok voltak, működött is, csak hiányzott nekik a szenvedély és a szerelem. És szerelmesek voltak vkibe a férjük mellett, és nem tudták, hogy mit csináljanak."
Valószínűleg a férjükbe is szerelmesek voltak, ha hozzámentek (jobb esetben).
Az ilyen esetben vajon meddig tart ez a titkos szerelem?
Lehet elhagynák a férjüket, az új partnerrel is működne ideig-óráig, utána megint elmúlik a szenvedély, ismét új partner és így tovább.
Sokan szerintem magát a szerelmet, mint érzést hiányolják egy idő után a kapcsolatból. De ez minden kapcsolat esetén átalakul szeretetté egy idő után. S ha mindig új partner után mennénk, akkor sosem lenne család, a gyerekek azt látnák, hogy apu-anyu elválik, új partnerük van, majd lehet ismét új.
Ez lenne a követendő példa a mai gyerekeknek?
Mint említettem, vannak olyan esetek, amikor helyeslem én is a válást ( alkoholizmus, agresszió), de ha már 2 ember gyereket is vállal, akkor önzőség a szenvedély kihűlésére hivatkozni, s kitenni a gyereket/gyerekeket ennek az érzelmi megpróbáltatásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!