Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mondjátok meg mit lehet ilyen...

Mondjátok meg mit lehet ilyen nővel csinálni?

Figyelt kérdés
Anyumról van szó...én 25,van még egy 15éves és egy 10éves öccsém.Apum meg egy alkoholista,a szószoros értelembe nem lehet vele kibírni.Anyum és én is dolgozunk,könyörgök én is és az öccséim is anyumnak hagyjuk itt az alkoholistát,költözzünk el mert ezt már nemlehet kibírni.Verekedik,kezdeget vele állandóan,de anyum csak tűri,hogy ő itt nem hagyja a házat amiért 20évig dolgozott.De a gyerekek meg már nem bírják.Mondjátok már meg nekem mivel tudnám rábírni,hogy költözzünk már el???A gyerekek egy idegroncsok
2011. szept. 24. 17:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel. Neked kellene elköltöznöd, akkor talán jobban rájönne anyád, hogy milyen egyedül maradni egy ilyen emberrel. Ráadásul ha lenne külön helyed, a tesóid menekülhetnének hozzád, ha eldurvul a helyzet.
2011. szept. 24. 17:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg,hogy biztos jobban szereti-e, fontosabb-e neki a ház mint a gyerekei. Ha igen a válasz akkor nincs mit mondani.

Ha nem,akkor váljon.

2011. szept. 24. 17:47
 3/10 A kérdező kommentje:
hát ha más nem lesz akkor ezt fogom tenni....köszi
2011. szept. 24. 17:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én apám is alkoholista, bár már úgy 3 éve nem láttam mert elköltöztünk. Nekünk is volt egy szép nagy családi házunk csak anyám tett érte hogy legyen. A házból nekünk kellett elmenni (hosszú történet hogy miért) apám meg ott maradt.

Most is azt hallgatom anyámtól hogy 18évébe telt egy családi házat összehozni és elvették tőle.

Mérlegeljen anyukád hogy mi a fontos: nyugalomban éljenek a gyerekei vagy pedig magáénak tudjon egy házat amiért megdolgozott? Ki ne akarná mindkettőt? De ha az anyagi helyzetetek engedi akár tudtok venni egy kisebbet ahol már nyugi lesz. Ha elválnak a szüleid a ház árának a fele titeket illetne.

2011. szept. 24. 17:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Próbálj meg félretenni egy kis pénzt és költözz el és ha lehetőséged van rá vidd a gyerekeket is.

Én legalább 10 éve könyörgök anyámnak, de ő sem csinál semmit, nem érdekli. Apám csak engem ver, vele csak veszekszik, de úgy látszik ez mégsem zavarja őt annyira... hiszen nem hajlandó a családsegítőbe sem eljönni velem semmi, hogy tanácsot kérjünk.

Nekem még nincs lehetőségem elköltözni, de már letettem arról, hogy anyummal megyek. Azt tervezem, hogy jövőre kimegyek külföldre ismerőssel dolgozni, mert anyámra nem számíthatok. Az ilyen nőknek úgy látszik megfelel így. Amikor lett volna lehetőségünk elválni, elköltözni akkor sem tette. Mára ott tartunk, hogy már anyám is egyre többet iszik! Nap nem telik úgy el, hogy ne igyon. Nem hittem volna, hogy ez lesz... Na de egy szó, mint száz anyukádra ne várj, nem fogja sosem meghozni a döntést, ha rajta múlna időtlen időkig így élnétek, idegroncsként sajnos.

2011. szept. 24. 18:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem anyukád részéről a ház csak ürügy. Valójában meglehet, hogy fél attól, hogy egyedül marad, hiszen egyszer a kisebb gyerekei is felnőnek, önálló életet kezdenek, és attól tart, hogy ő ottmarad egyedül.

Szerintem próbálkozz a családsegítőknél, mondd el, hogy mi az otthoni helyzet, és hogy te szeretnél ezen változtatni, hátha tudnak valamit segíteni anyukáddal kapcsolatban.

2011. szept. 24. 18:15
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
:) vicc
2011. szept. 24. 18:24
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem semmit sem tudsz tenni. Az én apám is alkoholista volt, igaz, nem vert minket, csak mindennap hazajött, lefeküdt, aludt, nem lehetett szinte megmoccanni a lakásban, nehogy felébredjen. Pénzt szinte semmit sem adott haza. Anyámnak lett volna lehetősége elválni, de nem tette. Már felnőtt fejjel egyszer mikor szóba került, megkérdeztem, hogy miért nem? Először jött azzal, hogy hát mégis az apátok. Erre mondtam, hogy ez nem érv, csak egy tény. A következő az volt, hogy a lakás... ha eladják, nem tudtunk volna két kisebbet venni. Ez sem volt jó érv, mert akkoriban a Honvédségnél dolgozott, kapott volna szolgálati lakást, emlékszem szó is volt róla. Akkor jött az az érv, hogy "sajnáltam apádat, mi lett volna vele, ha elválunk, teljesen elzüllik". Na akkor kérdeztem meg anyámat, hogy akkor a jelek szerint neki az alkoholista apánk fontosabb volt, mint a saját gyerekei?? Teljesen össze-vissza sértődött, hogy én nem értékelem az ő áldozatos mártíréletét, holott ő mennyi mindenről lemondott! Igen, csakhogy nem miattunk mondott le bármiről is! Nekünk mindig csak a kötelező minimum jutott, volt fedél a fejünk fölött, volt mit ennünk, volt ruhánk, bár egy időben még nadrágot sem bírt venni nekünk, melegítőben jártam suliba, ami azért a 80-as években Pesten már nem volt annyira jó dolog. Úgyhogy ha ő bármiről lemondott, nem miattunk, hanem apám miatt! Ha elváltak volna és kapja a gyerektartást, élünk egy átlagos szolgálati lakásban, sokkal normálisabb életünk lett volna. Lehettek volna barátaink, akik előtt nem kellett volna szégyenkezni, lehetett volna mondjuk két nadrágom, stb. De anyámnak fontosabb volt, hogy ő ne legyen elvált asszony, ezen kívül szerintem ő attól érezte magát valakinek, hogy ő volt a "család mártírja" a külvilág szemében, mert enélkül a kutya se lett volna kíváncsi rá, mert nem volt sem okos, sem kedves, sem barátságos. Attól volt valaki, hogy ő feláldozta magát egy alkoholista férj miatt, de nem vette észre, hogy a gyerekeinek ez rossz. Vagy nem érdekelte. A mai napig ha szóba kerül, állítja, hogy ez így volt helyes, és azzal, hogy én nem értek vele egyet, kvázi őt bántom, szándékosan akarok fájdalmat okozni neki, stb. Hozzá kell tegyem, apámon kívül valószínűleg nem sokan viselték volna el anyám szekánt természetét, azt, hogy mindennek úgy kellett történnie ahogy ő akarta, másnak véleménye sem lehetett, anyám dirigált mindig mindenben. Lehet, hogy ez is közrejátszott, hogy apám hagyta, hogy utasítgassák, más nem tűrte volna el. Aztán apám meghalt 56 évesen, anyám pedig egyre kibírhatatlanabb, mert nincs kin uralkodnia.
2011. szept. 24. 20:17
 9/10 anonim ***** válasza:
45%
Most olvastam a hírekbe, hogy felmentették azt a 17 éves fiút, aki kétszer hátbaszúrta az apját, miközben az verte az anyját. Én nem mondom, hogy ragadj kést, de találhatsz valamilyen módszert, hogy részegen állandóan pofára essen. Bármi megbocsátható, ha gyereket, asszonyt bántanak. Főleg ittasan. Ne anyukádat kényszerítsd, a saját háza elhagyására. Ő rátok is gondol, amikor tűr. Áss gödröt, csinálj csapdát. Még lelkifurdalásod se legyen. Az ilyen az roszabb, mint egy csótánypatkány. El kell taposni.
2011. szept. 24. 21:59
 10/10 anonim ***** válasza:
80%

Bocs kedves előző, de hatalmas baromság,hog az anya a gyerekek miatt tűr. A lósz.rt. A gyerekek idegbetegek. Bármi jobb lenne,mint egy ilyen élet.

Ez egy nagyon rossz szöveg gyenge emberektől, akiknem mernek lépni, inkább végignézik,hogy mennek tönkre a saját gyerekeik.

2011. szept. 24. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!