Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden esetben tudnia kell...

Minden esetben tudnia kell egy "apának", hogy gyereke születik?

Figyelt kérdés

Lehet így elsőre hülye kérdés és egyértelmű,de mi van akkor,ha az apa vállalni úgyse tudná és csak megkeserítené az amúgy se fényes életét a tudat,hogy gyereke született,de nem lehet vele?

Ha Ti lennétek ilyen cipőben és tudnátok,hogy úgymond "önhibáján" kívül nem tudja vállalni,ti viszont igen,megtartanátok titokban MAGATOKNAK?

2009. ápr. 25. 14:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy anno kijelentette nem vállalná, nem biztos, hogy úgy is van. Rengeteg férfit ismerek aki hallani sem akart a gyerekről, de mikor "becsúszott" és megszületett imádta. Adj neki egy esélyt, legalább a saját lelkiismereted megnyugtatására. Gondolom azt se szeretnéd, ha jó pár évvel később a gyereked vágná oda neked, hogy miattad nem ismerheti az apját.
2009. ápr. 25. 14:54
 12/23 anonim ***** válasza:
92%
Attól még megtartod és egyedül fel is neveled, nem kötelező neki a vasárnapi szerep sem, de a törvény attól még vonatkozik rá és a gyerek érdekében érvényesíteni is kell. Itt nem arról van szó, hogy a nők lehúzzák a pasikat a gyerektartással (bár biztos olyan is van) de az a pénz a gyereké és jár neki.. Enni kell, pelenka pénzbe kerül, később ovi, suli.. Szóval szólj neki, hogy helyzet van, aztán ha nem akar apasági nyilatkozatot, akkor bíróság, apasági vizsgálat.. stb. Elég kimerítő hercehurca, de igenis nem szabad hagyni a gyereked, hiszen ahogy az élethez, de még sok minden máshoz is joga van.
2009. ápr. 25. 15:01
 13/23 A kérdező kommentje:

Nekem nem kell semmi!

Fel fogom tudni nevelni anyagi segítség nélkül és nem fogom megalázónak érezni,hogy az apukám,vagyis az én nevemet viseli.És apja is lenne,akinek tényleg kellene!

Nem jobb ez így?

2009. ápr. 25. 15:05
 14/23 anonim ***** válasza:
80%
de :)
2009. ápr. 25. 15:10
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy nehany evig zavartalanul es boldogan eltek majd. DE!

A gyerek bekerul egy kozossegbe (pl. ovi), osszebaratkozik Sanyikaval, Zolikaval, Petikevel. Es latja majd, hogy Sanyikanak, Zolikanak, Petikenek nemcsak anyukaja, hanem apukaja is van. Majd megkerdezi toled, hogy neki hol az apukaja? Erre mit mondasz? Biztos kimagyarazod majd.

Ujabb par ev mulva a gyermek mar kamaszodik, ez egyebkent is nehez korszak, hat meg ugy, hogy nem eleg, hogy nem el vele az apja, nem is ismeri, soha nem is tudott rola. Persze megint hozzad fog fordulni. Egy kamasznak mit mondasz? Az igazat? Tudod, mit tesz ilyenkor egy kamasz? Nagyon, nagyon megharagszik az anyjara. Hogy nem adott neki eselyt arra, hogy tudjon rola az apja. Hogy nem kerte a gyerektartast, pedig ot megillette ez. Es tudod mit? A kamasznak igaza lesz.

Abszolut nem lepodnek meg, ha orok harag lenne egy ilyennek a vege.

Akarmilyen ember is az apja, joga van tudnia a gyerekrol. Ha nem vallalja, akkor ne vallalja, tehet egy szivesseget, de a te lelkiismereted legalabb tiszta lenne, es barmikor nyugodtan a gyermeked szemebe nezhetsz, te nem vettel el tole semmit. Ha nem mondod el az apanak, akkor igen, elvettel tole valami potolhatatlant.

2009. ápr. 25. 15:33
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Már ne is haragudj,de ez nem így működik.

Terhes lettél egy férfitól akitől nem akartál,de találsz a gyereketeknek másik apát,akire Te úgy gondolod,hogy jobb lesz neki mint a vérszerinti apja.(Csak zárójelben,miért nem Ő az apja a gyerekednek???Hiszen nemrég fogant)

Ha meg már így van,akkor jogilag tisztázzátok a dolgokat,mindenki vállalja a kötelességét,aztán élsz akivel akarsz,akivel úgy érzed boldogok lesztek Te és a gyereked.De ez akkor sem úgy van,hogy meggondolod magad az apa személyét illetően,aztán lecseréled.A gyerekednek joga lesz tudni ki a vérszerinti apja,még akkor is,ha gondos szerető nevelőapa neveli fel,és az apának is joga van tudni a gyerekéről.

2009. ápr. 25. 15:34
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
sztem mond meg neki,akár akarja akár nem,ez van,gyerektartást igenis fizetni kell. Attól te még nevelheted a gyereked egyedül vagy esetleg uj párral. és nem muszály neked elköltened azta pénzt amit a párod gyerektartásként utal,akár be is teheted egy számlára h jó lesz a ygereknek 18 éves korában. Akkor legalább nem mondhatja senki h a ygerektartást csak lehuzod az apától,hiszen azt majd a gyerek egy összegbe megkapja
2009. ápr. 25. 15:43
 18/23 anonim ***** válasza:
96%
az apának akkor is joga van róla tudni. más kérdés, hogy nem vállal semmit (legalábbis azt mondja), de a döntési jogának meg kell lenni. pluszban rengeteg férfi fel se fogja, hogy apa lett, amig a kezében nem tartja a gyerekét. úgyhogy igenis szólj neki, illetve ha megszületett, akkor tudatni vele, hogy megvan a csöppség, és képet küldeni. ha ezután sem akar csinálni semmit, te akkor is nyugodt lehetsz, hogy ami tőled telt, azt megtetted.
2009. ápr. 25. 16:24
 19/23 anonim válasza:
100%

Röviden leírom a mi történetünket.

Összejártunk, de pusztán csak a szex miatt. Becsúszott a gyerek. Nem akartam elvetetni, egyrészt mert ellenzem az abortuszt, másrészt meg azért, mert korábban volt két vetélésem hagyományos kapcsolatban, nem mertem kockáztatni. Őrlődtem hetekig, h mi legyen. Nekem KELLETT a baba, akár egyedül is! Apuka egy link alak volt, aki bulizott, csajozott, füvezett, elszórta az összes pénzt, albérletben élt kötöttségek nélkül. Tudtam, h joga van tudni, tudtam, h egy semmirekellő, de én (titkon) szerettem. Sokat gondolkodtam, majd elmondtam neki. Közöltem vele, h vele v nélküle, de én ezt a babát megtartom! Az sem érdekel, ha nem fizet, ha nem adja a nevét, ha nem látjuk többet. Kértem, gondolkodjon el, döntsön, értesítsen, csak úgy csinálja, h tudjam mire számíthatok/unk, a gyerkőcöt ne rángassuk, ne hitegessük.

Döntött. 5 hónapos voltam, amikor ideköltözött. Voltak nagyon rossz időszakaink, és vannak azóta is. És van sok jó napunk. Én még mindig szeretem, vhol ő is engem, bár nem tudom, h mennyire. A babát imádja, nem adná senkiért! Rengeteget változott a kedvünkért! Persze most is vannak hülye dolgai, de negyedannyi, mint a baba előtt.

Tudja, h az ajtó mindig nyitva, ha menni akar, mehet. Én szó nélkül elengedem, a kicsit meg úgyis jönne meglátogatni mindig.

Az anyám szerint rohadt dolog volt ráerőltetni az akaratomat, szerintem meg nem kértem, nem vártam semmit, ő döntött így. Rohadtabb dolog lett volna eltitkolni a babát, megfosztani az élménytől, h gyereke van. Nagyon rossz lett volna, ha x év múlva tudja meg - akár véletlenül, akár nem.

Így nem vertem át, tudta mire számítson.

Tiszta lenne a lelkiismeretem, ha nem motoszkálna bennem az, h tényleg kész tények elé állítottam. Bár a gyereket ketten csináltuk.

Most jól vagyunk, h meddig, azt nem tudom. Sokat küzdünk egymásért, a családért.

Az a tudat éltet, h "normál" kapcsolatban sincs biztosíték semmire.

Szóval tudom, h mekkora dilemmában vagy. Hidd el, ilyen esetben nincs helyes döntés, sem helytelen. Ennek az éremnek is két oldala van sajnos.

El kell döntened, h mi volna a legjobb, de ami a legjobb nektek, az nem biztos, h a leghelyesebb döntés az apa szempontjából.

Jogilag és erkölcsileg az a helyes, ha megmondod, de tudasd vele, h nem kívánsz élni a jogaiddal! Próbáljatok közösen megoldást találni!

Nagyon sajnállak ezért a helyzetért, borzasztó nehéz ügy!

Sok sikert és erőt kívánok!

Fél éves baba anyukája

2009. ápr. 25. 17:00
 20/23 anonim ***** válasza:
50%

nem vagy köteles,főleg,ha nem látod jónak,hogy beavasd.Én is ezt fogom csinálni,mert én úgyérzem,hogy semmi szüksége rá a gyerekemnek,hogy olyan apja legyen,mint amilyen a volt párom.Igaz kicsit ciki a helyzet,amit elő kell adni a gyámügyben,de inkább hozom magam kellemetlen helyzetbe a gyerekem miatt,minthogy egy senkiházi legyen az apja.

Bekell menni a helyi gyámügybe vagy önkormányzatba,ezt nem tudom kinél hogy.És olyan nyilatkozatot kell tenni,hogy nem tudod ki az apja.Így 3 éves koráig egy "fantom apja" lesz,és semmijen kötelezettséget nem várhatsz el tőle.Ha az apa igényelné a gyerek apaságát akkor mehet bíróságra,dehát úgyis hosszú idő mire lezajlik az ügy,meg sokba kerül neki.Szóval,ha nem tartasz a fickóra igényt,így kell tenni.

2009. ápr. 25. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!