Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden esetben tudnia kell...

Minden esetben tudnia kell egy "apának", hogy gyereke születik?

Figyelt kérdés

Lehet így elsőre hülye kérdés és egyértelmű,de mi van akkor,ha az apa vállalni úgyse tudná és csak megkeserítené az amúgy se fényes életét a tudat,hogy gyereke született,de nem lehet vele?

Ha Ti lennétek ilyen cipőben és tudnátok,hogy úgymond "önhibáján" kívül nem tudja vállalni,ti viszont igen,megtartanátok titokban MAGATOKNAK?

2009. ápr. 25. 14:28
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%
Nem biztos, hogy tetszeni fog a válaszom, de ez csak az én véleményem.. A gyerek nem a tulajdonod, hiába benned fogan és te neveled fel. Jogilag annak a gyereknek ahogy anyja, úgy apja is van. Ha valaki nem akar gyereket, akkor védekezik, persze akkoris fennáll a lehetősége bármilyen malőrnek, viszont akkoris vállalni kell mind anyának, mind apának a "következményt"! Nincs helye itt annak, hogy hát szegénynek csak megkeserítené az életét a gyerek (nem tudhatod, hátha mégsem így lenne), igenis felelős a gyerekért, ha akkor ott tudott lenni, amikor meg kellett csinálni. Más kérdés, ha ő nem akarja, de attól még ugyanúgy fizetnie kell a gyerektartást, amit a bíróság megítél.. Joga van tudni a gyerekről és joga van dönteni, hogy akarja-e a kapcsolatot vele, mikor majd megszületik, anyukának meg nincs joga apuka helyett dönteni "titokban".
2009. ápr. 25. 14:37
 2/23 anonim ***** válasza:
47%

Meg.

Tudom, sokan nem értenek ezzel egyet. De én akár le is írnám, hogy a gólya hozta és kész, és későbbiekben sem kérek a gólyától még gyerektartást sem...:-)))

Volt olyan kapcsolatom, amiben az apát - nem az anyagi, hanem az emberi tényezők miatt - el sem tudtam volna képzelni, mint mellettem élő életem társát, de ha gyermekem lett volna tőle, akkor megtartom.

Mert az a pici lény, aki megfogant, nem tehet arról, hogy apa, anya szegény, vagy még élni akar, stb...

és az is lehet, hogy később a fickó meggazdagszik (pl nyer a lottón, vagy akad egy szuper állása) és akkor ott van, hogy élhetett volna az a kis lélek, de elvették az életét, anyagi okokból.

Ahová az isten nyulat ad, oda bokrot is ad.

Ha nem akarod társadnak, vagy valamilyen okból úgy ítéled, jobb, ha nem tudja, hogy gyereke lett, de te megtartod: tudd, minden megváltozik körülötted, lehet, éveken át nehéz lesz, mert nem könnyű egyedül gyermeket nevelni, de egyet soha nem fogsz mondani: hogy megbántad.

2009. ápr. 25. 14:40
 3/23 A kérdező kommentje:

Lehet hihetetlen,de védekeztünk!

Az óvszer elszakadt,az eseményutáni tablettát bevettem 12 órán belül,de nem hatott.Az 3. hónapban jöttem rá,a menzeszem zavartalan volt,nem gyanakodtam!

Anno esett szó róla,hogy mi lenne,ha teherbe esnék és egyértelműen kijelentette,hogy nem vállalná!

2009. ápr. 25. 14:42
 4/23 anonim ***** válasza:
97%

Második vagyok, és az első hozzászólásra reagálva:

Egy abortusz nem kis dolog. Kötelezheti rá egyik ember a másikat?

Egy megfogant gyermek: az már élet. Őneki nincs joga dönteni, mert nem tud szólni. Dönt felette apa és anya. Van-e joga bárkinek élet felett dönteni?

Egy nem kívánt terhességet meg kell előzni. Ha megfogant, meg el kell fogadni. Ott már nincs döntenivaló, csak tény.

Az apának igenis van joga tudni róla, hogy gyermek születik tőle. De döntési joga, hogy megszülessen-e? Ő fekszik a nőgyógyász előtt? Belőle kaparják ki? Esetleg neki lesz belőle később bármilyen egészségügyi problémája? Őt kaparják ki az anyaméhből darabokban?

gyerektartás.

hát igen.

2009. ápr. 25. 14:45
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

ha megtehetném én megtartanám, ahogy látom neked már nincs is más lehetőséged. sok apa lemond a gyerekről, a párod pedig lehet, hogy ha anyagilag nem is támogat, de a gyerekét szeretné látni.

talán túl fiatal a párod? vagy nős?

2009. ápr. 25. 14:47
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem vállalás vagy nem vállalás kérdése. Vállalni kénytelen, és kész. Nem szabad megtartanod magadnak, muszáj elmondani neki.
2009. ápr. 25. 14:49
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretnélek megbántani,de azt a gyereket nem egyedül nemzetted a világra,ezen egyszerű oknál fogva igenin joga és kötelessége az apának is tudni a baba létezéséről.Nicsen jogod sem a gyermekedet megfosztani az apjától,sem az apát a gyermekétől!Gondolkozz és a lelked rajta h hogyan döntesz,de később lehet h pont a gyereked fog kérdőre vonni h miért tetted h nem adtad meg neki a lehetőséget az apához.
2009. ápr. 25. 14:51
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok.. és egy szóval sem említettem abortuszt!! Élnie kell a kicsinek, ez teljesen kézenfekvő számomra is, csak éppen az apukának kell vállalnia az anyagi vonzatát a gyereknek, még akkoris, ha nem vállalja! Jogilag az állam kötelezi rá, hogy fizessen, ha nem tud, az állam fizet helyette, de a tartás elmúlasztása bűncselekmény kategória! (s tökmindegy, szegény, vagy gazdag, aki nem akarja)
2009. ápr. 25. 14:51
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszolóval tökéletesen egyet értek.

Én még annyiban kiegészíteném amit írt,hogy a gyereknek is joga van a szüleihez,mindkettőhöz ugyan úgy,ahogy a szülőknek a gyerekhez.Joga van a normális élethez,amit a szüleinek a legjobb tudásuk szerint kötelességük biztosítani neki.

Ha nem vállalja ne járkálj utána,de a tényt,hogy gyereke születik mindenképpen közöld vele.Aztán kérdezd meg,hogy hajlandó-e önszántából elmenni veled megtenni az apaságot elismerő nyilatkozatot.Ha nem,akkor gyámügy bíróság.

Amelyik gyereket hivatalosan nem ismeri el az apja,ez esetben a gyámügy elindít egy eljárást amiben tisztázni kell az apaságot.

2009. ápr. 25. 14:54
 10/23 A kérdező kommentje:

És amikor szóba került ez kettőnk között és megkérdezte,hogy "megtartanád és felnevelnéd egyedül?",ez nem elég egyértelmű?

Ő nem az a beszélek összevisszatípusu ember!

Röhej,de az volt a búcsúszex!

2009. ápr. 25. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!