Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámnak vagy nekem van...

Anyámnak vagy nekem van igazam? Most emiatt kell lelkiismeretfurdalásomnak lennem?

Figyelt kérdés
18/srác vagyok. hárman élek egy háztartásban a szüleimmel. eléggé otthonülős vagyok, viszont anyám nagyon is fogott és túl érdeklődő volt a dolgaimmal szemben. persze megértem, aggódik miattam, világos...még most is, tudom jól. nem járok discoba, néha elmegyek haverokkal járkálni, hga úgy alakul néha iszunk valamit. mégis összességében inkább meglapulok a világban. októberben, hogy betöltöttem a 18at közöltem anyámmal, asszem épp egy iylen összekapós veszekedés alkalmával hogy ha betöltöm a 18at, nem szól többé a dolgaimba, és akkor fogok menni és oda ahová akarok és akivel akarok. kijelentette hogy ameddig az ő házában élek ő mondja meg hogy mit hogy csináljak. tudom hogy nincs igaza, tudom hogy nagyob bszabadságot kéne engednie nekem. de azt is tudom hogy nélküle egy senki lennék, neki köszönhetem hogy ebben a szobában lehetetk, nézhetek tv-t számítógépen van, annyi sok-sok mindent...tudom jól. mit kezdhetnék ezzel a helyzettel? végülis amit eldöntöttem véghezviszem, nem gátolhatja meg, ha el akarok menn ijárkálni éjfélkor, el is megyek, viszont bánt a bűntudat mert tudom neki mennyire nem tetszik ez.
2009. ápr. 25. 14:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Próbálj meg picit többet besegíteni. Ne csak értük, hanem hogy "gyakorolj" a nagybetűsre. Ha nem is értékelik, te legalább nem leszel esetlen, ha önálló életet kezdesz. De ha mégis javul a dolog, akkor dupla siker.

Tudod, öcsém is csak nagyon keveset segít, inkább a saját dolgaival van elfoglalva, veled egyidős, tegnap egy számítógépes játéktól nem volt képes felállni negyed órára, amikor megkértem, hogy figyeljen egy adag sütire, mert nem tudtam itthon lenni, oda is égett. Szóval engem is bosszantott a dolog, hogy miért volt neki fontosabb a játék, mint az, hogy segítsen 15 percet, öcsém nagyon jó testvér volt, de nagyon megváltozott. Te ne legyél ilyen.

2009. ápr. 25. 16:47
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy 17,5 éves fiam, aki már elég rég óta nem "segít" nekem, hanem szinte teljesen önálló. Fantasztikusan jól süt, főz, tudja kezelni a mosógépet, ha úgy hozza a sors, elmosogat, elpakol, füvet nyír, stb, stb. Ami a legjobb az egészben, nem várja meg, hogy megkérjem, magától jut eszébe, hogy időnként vacsorát főzzön, sőt még be is vásárol hozzá, ha nem talál otthon kedvére való alapanyagot. Tudom, ez manapság elég ritka, de mivel Ő így viselkedik, én már évek óta nem korlátozom sok mindenben. Nálunk csak bejelentenie illik, hová megy, kivel és ott mit csinál. Mivel látom, hogy megfelelően érett a gondolkodása, a viselkedése, nem zavar, hogy barátnője van, akivel gyakran együtt alszanak, nem szólok bele ezekbe a dolgokba, max a tanulással, vagy egy két haverral kapcsolatosan szoktam néha ezt-azt megjegyezni. Azt gondolom, ha Te is egy kicsit felnőttesebben viselkednél és ez nem csak a jogaid hangoztatásában nyilvánulna meg, sokkal kevesebb gondod lenne otthon.
2009. ápr. 25. 20:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Anyud + apud jol kijonnek, szeretik egymast?

Csak azert, mert rengeteg anyuka azert keptelen elengedni a mar felnott gyerekeit, mert CSAK nekik adott/toluk kapott szeretetet, es erzi, ha ok elmennek akkor teljesen egyedul marad (vagy tarsas maganyban apaval).Szoval olyankor tudat alatt is de barmit elkovetnek hogy ne kelljen elengedni szeretett csemetejiket!

2009. ápr. 25. 23:26
 14/14 A kérdező kommentje:
utolsó kommentelőnek: végülis nincsenek rosszban, de nem is olyan felhőtlen a kapcsolatuk. hátt lehet hogy ez is közrejátszik
2009. ápr. 26. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!